Elméletek, felfogások, filozófia
  • PaI2tizán
    #134
    "Most megint jön a kérdés, hogy mit nevezel saját magadnak, ezt tisztázzuk először."

    Tudod nehéz úgy bármire is válaszolni reagálni ha azon az elméleten alapulnak az írásaid hogy minden megkülönböztetés hamis és minden létezik ugyanakkor nem létezik. Ez meghazudtólja azt a világot amit mindannyian érzünk (még ha illúzió is)ugyanakkor te is bevallodta hogy az ember nem képes elszakadni az illúziójától(csak időlegesen) ezért továbra is az illúziónkban kell folytatnunk az életünkent eszmecserénket és ez úgy nem megy hogy egyetlen egy e világon paradoxonak számító alapból indulunk ki.

    Így szerintem felesleges bármiről is beszélni mert a vége úgyis az lesz hogy mekülönböztetés ezen a világon csak emberi gondolkodásal lehet beszélni és ez nem "kompatibilis" ezzel a világképpel.

    Ha tudod hogy minden amit írunk megkülönböztetés sőt hogy én írom az is te írod az is hogy ez az egész létezik azis.
    Akkor miért is beszélgetsz mégis velünk?
    Miért csinálsz bármit is? hiszen minden megkülönböztetésen alapul ami illuzió

    Nem mondom hogy nem igaz amit gondolsz de szerintem ezzel kár vitatkozni ha létezik akkor létezik és nem tudunk vele mit kezdeni mert nem vagyunk rá képesek hogy elszakadjunk ettől a világtól ha nem létezik megint ugyan ott vagyunk hogy mindegy hogy ez igaz vagy nem.

    Tudom hogy erre a válasz megint az válasz hogy megkölönböztetek de nem tehetek mást máshogy nem tudok írni/gondolkodni ezért megint felesleges az egész.
    Lehet hogy az egom nem képes elviselni az igazságot vagy kevés vagyok hozzá..

    Ez okból kifolyólag nem tudok válaszolni a kérdésedre egy igazság van ezer féle elmélet és nekem kevés tapasztalatom/bízonyítékom hogy bármelyikre is azt mondjam hogy igen így van kiálok e mellet az elmélet mellet abba a hibába meg nem akarok bele esni hogy később kiderül hogy hülyeség az egész.

    Ebből kifolyólag ugy látszik hogy semmire sem tudok válaszolni nincs álláspontom de ez még mindig egy jobb változat mint ha valami hülyeséget elhiszek.

    "Te úgy képzeled el a világot, hogy van egyensúly és egyenlőtlenség?"

    Szerintem amit egyesek jónak és rossznak látnak az igazából az egyensúly mint jó és a megbomlott egyensúlyú dolgok mint rossz

    ez egy fokkal hitelesebb elképzelés mint a jó/rossz gondolkodás
    Ugyanakkor mint mindennel ezzel a gondolat menettel is el lehet jutni a paradoxonig (egyensúly nem egyensúly megint csak jó és rossz ezért ugyan ott vagyunk ahonan kezdtük) Igazából semmire amit nem tapasztaltam nem tudok/akarok biztos választ adni a hit szerintem sosem igaz amit tapasztalok arra támaszkodom bár ez elég kevés de még mindig jobb mint egy tévedés.