Dredd#81
Ez azért nem teljesen így van. Ugyan a pontos Párizs-Marseille repülési időt nem ismerem, de Párizs-Calvi (Korzika) útvonalon repültem már, és kb. másfél óra volt. A TGV 2 és fél óra alatt ér le Lyonba, és akkor még csak félúton van. Ettől eltekintve szerintem is reális alternatíva lehet a nagysebességű vasút, de kisebb távolságokon (300-400 km). Egyébként az EU 2010-ig szóló közlekedési koncepciója is ezt a változatot favorizálja, kombinálva kis gépekkel megvalósított közvetlen repülőjáratokkal (Fehér Könyv: Az Európai Unió Közlekedéspolitikája 2010-ig).
A repüléstől való félelem alapvetően szubjektív dolog. Aki fél, igyekszik alátámasztani ezt az érzelmet adatokkal, indokokkal. Én 14 évesen repültem először (a fent említett Párizs-Calvi járaton ), s azóta is rendszeresen repülök. Én is kifejezetten élvezem a repülés, általában a szárny elé az ablak mellé kérem a jegyem. Azóta repülök viszonylag sokat, mióta egy nyáron kétszer voltam Berlinben busszal, naggyal és mikroval. Akkor megfogadtam, hogy 400 km-nél messzebbre csak repülő :D Pláne ma, amikor a fapadosok olcsón viszik az embereket Európa-szerte, megfizethetetlen az a kényelem, amit a repülés ad (ti.: Budapest-Berlin 1 óra 15 perc. Annyi idő, míg a gyorsvonat leér a Kelenföldi pályaudvarról Tatára. Az előbbi 1000, az utóbbi 60 km). De a repülés igazi varázsa számomra az, hogy jó magasan ki lehet ugrani belőle ;)