Időutazás
-
Én is megnéztem ezt a műsort:Mindennapi tudomány VI.: Időutazás.
Szerintem lehetséges lesz az időutazás. De van egy kis baj az időutazással, még ha meg is lehet valósítani. Időutazást csak a múlt és jelen között valósítható meg, mert a jövő még nem történt meg. A másik dolog, hogy valóban jó-e a szerintünk bevezetett idő számítás. Tegyük fel ez mind jó, és a mai napon vissza ugrunk, egy kiválasztott év-be. Akkor a jelenben "meghalunk" és a múltban pedig megjelenünk, remélhetőleg élve :D A baj csak az, hogy ezzel az utazással elméletileg létre hozunk egy idő hullámot, mert eltorzítottuk az időt, vagyis egy pillanatra kapcsolat jött létre a múlt és jelen között. Ez az időhullám, pedig megváltoztat mindent. Ez lehet minimális, vagy katasztrófális. Például visszatéréskor, a jelenünk már nem az a jelen lesz, ahonnan távoztunk, mert bármi, ami átkerül a múltba, mind hullámot, változást hozz létre.
Én erre goldtam: Van egy medence, feszített víztükörrel :D Ez a normális idő egyenesünk. Van 2 kis kavicsunk (időgép). A jelen elhagyásakor bedobjuk a vízbe, majd utána bedobjuk a másikat, mert megérkeztünk a múltba. 2 hullám fog kelletkezni, ami vagy kioltja egymást, vagy felerősítik egymást és az univerzum megsemmisül. Szóval szerintem majd lehet utazgatni, de biztos, hogy lesz következménye.
A végén kiderül, hogy más bolygókon már van élet, és ők tudnak már az időben-térben utazgatni. Az Ufók pedig időutazók, és ők is emberek. A jövőben lehet, hogy kis zöld emberkék leszünk :DD
Én a műsor után erre gondoltam, de ez csak egy feltevés. Állítólag még pár 100 év, mire megoldható lesz az utazás, térben és időben.
Túl sok scfi-t nézek :D