xnl87ky5.jpg

free counters

• mandm
    Sziasztok!
    Az mp3 vs. wav illetve a szarMinőség vs. jóMinőség témához.

Dicséretes ha valaki az elérhető legjobbat szeretné elérni. Dicséretes ha ezért tesz is valamit. Akármilyen témában is.
    De szerintem nem kellene néhány embernek lesajnáló megjegyzéseket tenni azokra, akik nem "kapnak hányingert" egy 128-as mp3-tól.
    Jómagam 20 éve kezdtem el "hifizni", ahogy a pénztárcám engedte. De volt alkalmam jó néhány magasabb minőségű cucc rendszeres hallgatására is. Mégis, ha számomra kedves zenét találok, letöltöm 128-ban is (ha jobb minőségben nincs) és hálás vagyok annak, aki belinkelte, megosztotta.
    El kell fogadnunk, hogy nem mindenkinek ugyanolyanok a zenehallgatási szokásai. Van aki bemegy a szinte csak a zenének fenntartott szobájába, leül a legmegfelelőbb hallgatási pontba helyezett kényelmes fotelba, becsukja a szemét és hallgatja a "magas hanghűséget"
    Van viszont, aki benyomja a fülébe az mp3-as játszóját és elindul kocogni, míg más a hosszú autóvezetés közben együtt énekel az mp3-as autólejátszóval. Jómagam manapság szinte egyedül csak a munkahelyen, munka közben a számítógépbe dugott fejhallgatóval jutok a napi zenei betevőhöz (pedig megvan otthon is az elfogatható hifi szint). A gépemen rengeteg zene csücsül foglalva a munkára kapott tárhelyett. Nekem pl ezért is preferálva van az mp3 (persze nagyobb bitráta és nem agyon effektezett változat előnyben) a wav-val szemben.
    Egy szóval, én szívesen látom az mp3-akat, akit meg ez zavar, az ugorja át őket és ne töltse le.
    Ha többször befogadtunk már ide a 90-s éveket, meg egyéb más zenét is, akkor szó nélkül fogadjuk el az mp3-at is! A topic címe ez utóbbit nem zárja ki magából.

Én azt mondom a topic jelenlegi felhozatala megfelelő! Teljesen helyesen működik akkor, ha minden zenéből megpróbáljuk a lehető legjobbat feltenni. Mert igaz, hogy a wav-ból még lehet mp3-at készíteni, de fordítva már nem.
    De ne kapjunk már hányingert!

Éljen a Párt! Éljen a megbonthatatlan májkonzerv! Előre a Lenin körúton (a Blaháig és ott jobbra)