A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
ezt szerintem itt nálam jobban hozzáértõk el tudják mondani ha DTS

de akkor jól csináltad
szerintem olyan cucc kell ami tudja illetve megpróbálhatod kiírni ha pl van egy újraírható cd-d

mintha simán cd-t másolnál
Breki33
azzal játszod le a zenét?

én nem nagyon szeretem inkább akkor a média player classic

hangkártyád tudja ezeket a szabványokat?
Szuszidi
Van egy H meghajtom ami eddig nem volt! Meg is vannak a cda kiterjesztések! De mivel tudom lejátszani ami nekem van az csak zug!!!

Hallgasd a MegaDanceRádiót 70-80-90 évek zenéivel!

Breki33
klikk

bakelit lemezek digitalizálása

munkatársam foglalkozik ilyenekkel pl õk csinálták a NOX videoklippjét, ha gondolod megkérdezem, bár õk sztem elég profi gépeket használnak
Szuszidi
Windows Média Player

Breki33
WMP?

akkor csinálod jól ha lesz egy külön meghajtód (új) amit megnyitva olyan mintha egy audio cd-t néznél

ez nem DTS-es cucc?
Frenky70
Hello!
Ki tud magnós zenéket számitógépre bedigizni?
Mert most találtam kb. 60-70 darab kazettát amik nagyon ritkák.

Szuszidi
Milyem progi kell még hozzá hogy menjem??

Szuszidi
Most elinditotta a WMP de csak zug!!

Szuszidi
Inditás kor! jelezte a virust!

Breki33
szedd le a #32344-ben lévõ helyrõl

telepítésnél jelzett vírust vagy letöltésnél?

lehet érdemesebb lenne a nod-ot vagy a Kaspersky-t felrakni vírusírtónak
Szuszidi
Hát feladóm nem csinál ez semmit sem!

Szuszidi
Tök jó az Avast virust jelzett az Avg kiakadt !Csodás a honositóbol letöltve!

Breki33
Na ez leírva bonyolultabb mint amilyen egyszerû

Alcohol kicsit rázósabb speciálisabb íróprogram is egyben nem részletezném mert csak megkavar.

Erre sokkal jobb a deamon alcohol inkább spéci védelmeknél egyebeknél alkalmatandó szerintem.

De semiképp se alkalmazd egyszerre mindkettõt !!!
Breki33
Tehát megvan, kattints a Megnyitás gombra és a program autómatikusan futtatni fogja a fájlt. Ezt a fájlt, ha nem veszed ki a Daemon Tools-ból, a létrehozott virtuális meghajtó ikonjára kattintva, bármikor egyszerûen eléred. Mint egy külön CD meghajtót

Ha kész a bemountolás, az annyit tesz, mintha a cd képet kiírtuk volna cd lemezre, és a lemezt visszaraktuk volna egy meghajtóba.
A Daemon Tools ezt teszi - virtuálisan. így a cd kápeket anélkül is tudjuk használni, hogy egy cd lemezt megírtunk volna 😊
Breki33
A program használata eléggé egyszerû :-)
Ha ráklikkelsz az ikonra, ezt fogod látni:

Itt katt a Device részre,amire látni fogsz egy ablakot, ahol kijelölheted a megnyitandó képfájlt esetünkben a cue-t de ha nincs akkor a bin-t is lehet.

Fontos hogy ezek párban vannak cue tartalmazza a bin szükséges adatait

Breki33
Ha leszedted telepítetted két változást látsz

Elõször is lesz egy új, virtuális meghajtó a gépen

És látsz egy ikont a bal alsó sarokban, aminek a segítségével használhatjuk a programot.

Szuszidi
Nem tudom mit kezdjek vele hogy ki szeretném e irni azt ha láttam akkor dölne el!

Breki33
magyarul

letöltés
Breki33
http://www.daemon-tools.cc/dtcc/download.php

DVD és CD meghajtó ill. lemez emulálására alkalmas segédeszköz, amely az adathordozóról készült "image" állomány alapján utánozza az eredeti lemez mûködését. A rengeteg támogatott image formátumo (iso, bin, cue, stb.) mellett a program a különbözõ másolásvédelmek utánozására is képes, így az azt ellenõrzõ programok futtatására is használható.
Breki33
jó de kiirni akarod vagy szimulálni?
Szuszidi
Hmm akkor most mitt kell tenem?? Ezt DvD hogy tudom megnézni??? Részletes segitséget kérek szépen tök béna vagyok ehezz!

Breki33
mennyiért?

játszunk dupla vagy semmit? :-)
Breki33
<#worship>

A fele nemsokat mond
Breki33
Nemrossz bár õ nem a nagyszabású koncertjeírõl híres
Breki33
jóhogy emléxem ti segítettetek elindítani ezt a fórumot

és lehet, hogy ezt bukom mintha Xtra99 is régebbi motoros lenne itt
Breki33
<#pardon1><#hehe>
Üdv Néked és a többieknek is ! Én is örülök, ha lesz idõm megint a fórumra... Lecsengett már a wav-láz ? :-)

Mindennel egyetértek, de legf?képp az utolsó mondattal.

Breki33
két dolgot lehet

mivel ez egy képfile vagy kiírod CD-re vagy szimulálod

ajánlom a daemon tools nevû programot, de alcohol is jó

vagy kiis írhatod csak akkor nem tudod ellenõrizni.....
Telepits a gépedre olyat, hogy Daemon Tools, ez kezel minden hasonló cd/dvd-kép file-t.
Néhányan fogják ajánlani az Alcohol-t is de nekem az nem jött be.

Breki33
<#wave>

Örülök, hogy a régiek közül többen visszatérnek
Szintén figyelek, de ezt bedobom, egy kis böngésznivaló...:
http://capishe.topcities.com/phpBB/

Szuszidi
Fiúk mi a manó az a bin kiterjesztés most kaptam le a Világok háborját és két darab bin. kiterjesztésü fájlt találtam benne meg két cue fájlt mit kezdjek vele?? A bin fájl az egyik 460 Mb a másik 520 Mb a cue 1 kb Segitsetek!!

littlebigmen
Breki: jó érzés, h emlékszel rám😊 Mostanság csak figyelek a háttérbõl, néha azt sem. Gyorsan pörög itt az élet, szerencsére, nekem viszont sok a munkám.😊

Majd figyelek, hátha meglesz az album.

Szuszidi
Ma az hogy bin kiterjesztés??

good girls grey
2007.02.04. THERION - PECSA
2007.02.20. VERNON REID - A38
2007.02.22. PAIN OF SALVATION - A38
2007.04.13. KAMELOT - WIGWAM
2007.04.26. SAXON - PECSA
2007.05.05. AMORPHIS - A38
2007.05.20. SPOCK's BEARD - A38
2007.05.25. MARILLION - PECSA

bigivan
Már jegyem van a Genesis és a Roger Waters koncertekre is.

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Amiga
Sandra

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

bigivan
Az is meg van még, örök emlék! 1979-ben vettem Varsóban, ahová még majdnem gyerekfejjel sokat jártam annak idején. Ez egy "LOCOMOTIV GT. IN WARSAW" kazetta, eredeti "Polskie Nagranie". Csak tudnám, ez mi a szart jelenthet ??? A zene egy 1978-as (!!!) varsói LGT koncert, nem akármi, ami rajta van. Csak hát, a minõség....

Breki33
Ki milyen koncertre menne?
bigivan
Az a hamarosan junius 20.-án lesz, a Puskás-arénában, a Collinssal együtt!!!!!

Breki33
és az elsõ mûsoros kazid?
bigivan
Én az elsõ kazettámat még a 70'-es évek vége felé vettem, ez egy remek AGFA kazetta volt, egy vasoxidos szutyok, hatalmas dropoutokkal, még mindig megvan! A kedd estenkénti Komjáthy-féle "Csak fiataloknak" címû mûsorból vettünk rá föl, a hablatyokkal, minden túróval egyetemben. Egy fekete MK 25 vagy 27-esem volt, olyan fekvõ, nagy alakú, fekete magnó,jobb oldalán, alul voltak a kezelõ kapcsolók! 80-ban vettem egy igazi high-endet, egy Sanyo decket, azt a klasszikus ferdét. Sztem olyan itt mindenkinek volt. Az volt ám csak egy igazi szemét tákolmány....

Breki33
Ez már volt sajna

Boney M-töredékek a liget fái alatt

Megidézett diszkótörténelem a Petõfi Csarnok színpadán

Sheyla Bonnick (a zenekar eredeti felállásából) és Brad Vee Johnson egy estére feltámasztotta a Boney M nevû legendás diszkózenekart a Petõfi Csarnok közönségének. A szombati koncert ugyan nem formálta át a fõváros zenei életét, de az egykori zenekar különféle formációjának tagjai megidézték néhány rövidke pillanatra a ­diszkó aranykorát.

Ha valaki a nyolcvanas évek elején közli e sorok gimnazistakorú írójával, hogy a töredék Boney M egyszer a Petõfi Csarnokban fog koncertezni, egy telt házasnak jóindulattal mondható terem elõtt, amely jórészt a szervezõk ügyességét dicséri, hát orvosi esetre gyanakodunk. Netán a konkurens ABBA együttes ügynökének munkálkodását sejtjük a jövõkép vázolásában.

Pedig így történt. A Boney M hajdani két tagja egy pótszilveszteri bulin lépett fel a ködös januári Budapesten, ahol az est ötlet- és házi­gazdája Desiré Dubounet volt.

Ami a publikumot illeti, ilyet az Illés Szigetfesztiválon elõvezetett búcsúfellépése óta nem látott széles Budapest. Az elsõ sorokban kalapban diszkrét mozdulatokkal tapsoló nagymama mellett zászlót lobogtatott az õrjöngõ tizenéves, aki már az interneten ismerkedett apái zene­karával. A publikum tagjai között olykor több mint kétgenerációnyi távolságot tapasztalhattunk (amely testvérek között is több ötven évnél). Nem beszélve a földrajzi elhelyezkedésrõl – akadt olyan társaság, amely busszal a Hargitáról érkezett.

A közönség nem akar megöregedni és a zenészek sem. A kor az ifjúság mítoszának lázában ég. A Boney M maradék énekesei is derekas erõfeszítéssel üzentek hadat az idõnek. Sheyla Bonnick és Brad Vee Johnson – igaz, jó pár kilóval megizmosodva – csillogó verítékpatakokkal, ám lehengerlõ hivatástudattal vezényelte le az estét. Pályafutásuk kulcsmondata is az lehet, hogy ugyanolyan erõbedobással kell állni a világvégi koncertpódiumokon is, mint a telt házas stadionokban.

Emlékeink mély rétegeibõl váratlanul olyan nóták támadtak fel, amelyek mintha örökre eltûntek volna az idõben. A Daddy Cool, a Sunny, a Belfast, a Rivers of Babylon Brown, a Girl in the Ring, a Rasputin. Manapság már a falusi búcsúkban sem halljuk õket. A rádiók még nosztal­gia­mûsoraikban is alig-alig tûzik mûsorra õket, a lemezjátszók korongjára még véletlenül sem tévednek fel a melódiák.

Elmúltak, de valahol mégis élnek ezek az elfelejtett, régi dalok. Ahogy a kisfiú is, aki megsárgult fényképeken mosolyog ránk, és már alig hisszük, hogy valaha mi voltunk… Ha másért nem, õmiatta érdemes volt eljönni a Petõfi Csarnokba ezen az estén…

Breki33
MuCo április 14-én elhozza az Arénába Roger Waterst a Pink Floyd alapító-dalszerzõjét. Waters szólóban érkezik, repertoárját fõként a legendás együttes legmeghatározóbb albumának anyagára, a The Dark Side Of The Moonra építi majd.
Breki33
Az idei koncertnaptár még csak alakulóban van, a két legnagyobb koncertszervezõ cég közül a piacvezetõ Multimedia Concerts (MuCo) Kft. jelentett be pár koncertet, a ShowTime Budapest Kft. listája még üres. Az év legnagyobb dobásának a Genesis ígérkezik, a Mike Rutherford, Tony Banks és Phil Collins felállással. A Peter Gabriel féle õs-Genesis utáni korszak nagy slágereit játsszák majd híres muzsikusok a hatvanezres Puskás Ferenc Stadionban június 20-án. A Genesis legutóbb a nyolcvanas évek végén járt nálunk, az Invisible Touch turné keretében, a következõ album, az I Can't Dance címû album kirobbanó sikere után Phil Collins szólókarrierbe kezdett. Õ 2005-ben játszott teltház elõtt az Arénában.
De az valamikor júniusban, nem?

Breki33
tényleg ha tudtok jó koncertet a közeljövõben mindig szóljatok

ha jól tudom Phil Collins lesz hamarosan
bigivan
Köszönöm mindkettõt!!!
<#eljen><#nevetes1><#eljen>

bigivan
Szevasztok!
Nagyon szeretem a Santanát, de, sajna, ezek a számok piszkosul diszkósra sikeredtek! De azért továbbra is az egyik kedvencem, eddig már 7x láttam élõben.