xnl87ky5.jpg

free counters

• fülcsimanó2
    Utána néztem, nem találtam infót róla, hogy rajzfilm betétdal lett volna.

Valószínűleg azért megtévesztő, mivel a videó megosztókon az Oroszlánkirály s más Walt Disney rajzfilmek képei alatt játszák, de azokhoz nincs köze.

Örülök, hogy előjött ez a zene, egész megfeledkeztem már róla.
    Köszönet érte Because kollegának, akinek igen jó ötletei s meglátásai vannak...

A dal szövegéről ezt találtam:

"1986-ban, a Mecano előadásában lett nagy siker Spanyolországban és szinte az egész világon a José-María Cano által írt dal, "Hijo de la Luna". Egy cigány legendát dolgoz fel, egy tragédiát, amely szerint egy cigánylány feláldozza a Holdnak a fiát cserében azért, hogy tiltott szerelme felesége lehessen, aki egy másik cigány törzs tagja.
    A Hold beváltja ígéretét, ám a fiú fehérbőrű, albínó, amely a kreolbőrű apát arra engedi következtetni, hogy nem lehet a sajátja. Halálra sebzi a feleségét és a gyermeket a hegyekbe viszi, ahol magára hagyja. Végül tehát a paktumnak megfelelően, a tragédia bekövetkeztével a Holdé lesz a gyermek, aki jelképezi a gondoskodó anyát; amikor a gyerek jól van, kerek lesz (telihold), s amikor sír, fogyni kezd, hogy a gyermeket bölcsőként ringathassa."

Szép történet.

Ahogy utána olvastam, a Mecano és a Loona feldolgozás érte meg a legnagyobb sikereket Németországban, Spanyolországban és Hollandiában.