xnl87ky5.jpg

free counters

• fülcsimanó2
    Pártolom és csatlakozom én is a gyűjtéshez!

Én magam is szoktam ilyen lírai válogatásokat készíteni, amikor van rá időm, szép lassú, nagy ívű dalokból.
    (Sajnos kevesebb az idő és hála istennek több, rengeteg a jó dal....)

A legtermékenyebb időszakok - elárulom Nektek kissé pironkodva - mindig akkor voltak, amikor épp halál szerelmes voltam.
    Vagy amikor nagy veszteségek értek....

Nem mostanában volt, de az ember sosem felejt, az érzelmek kitöltik az életünket, legyenek bármely jellegűek olyanok, hogy képzeletben, képekkel, egy szép zenével, videóval, fényképekkel, bármikor előhívhatók, még akkor is, ha már elmúltak éppen, vagy átszelídültek valami egészen mássá.

A három évtized pazar lírai zenéiből én szívesen vállalom, hogy közzéteszek itt a napokban egy saját válogatást, kilencvenes években nem vagyok túl jó, de az előtte lévő két évtized kis túlzással a rengeteg nyomozó munkának köszönhetően a "kisujjamban van".

Szóval remeknek tartom Allada felvetését, miszerint "neki álltam egy mappába összeválogatni a "nagy" lassú számokat a 70s-80s-90s évekből"....

Nagyszerű ötlet!

Segítsen mindenki, aki hozzá tud tenni ehhez a saját ízléséből, saját élményéből e mappához remek lassú zenéket.
    Biztosan tudunk olyat mutatni egymásnak, amit egyikünk-másikunk nem ismert , vagy már elfelejtett.

Három ajánló, ami olyan nekem mint Fancy - Bolero.
    Mindhárom másért kedvenc, s a maga nemében überelhetetlen.

Rednex - Hold Me For A While (2000)

Amadeo Minghi - Ricordi Del Coure (1992)

Nana Mouskouri - Missing (1987)