xnl87ky5.jpg

free counters

• ItaloMucsacso70
    Szomorú ez kérem!
    Élt 24 Évet!

Vasárnap szólt utoljára a Fehérvár Rádióban a zeneturmix Kiss Gyuri műsora !
    24 év után ennek is vége sajnos.
    Helyette a Radio 1 fog szólni.
    Ugye tudjuk hogy ki a tulajdonosa.
    Sajnos erre is rátette a kezét a télapó!

Barnabás Bereczk
    "Sajnos utoljára teszem fel ezt a Zeneturmixos képet, hiszen a hírekből valószínűleg mindenki tudja, hogy a Fehérvár Rádió megszűnik. A Zeneturmix és benne a 80-as évek diszkózenéi című műsor múlt vasárnap hangzott el utoljára…
    Ezt a műsort szinte a kezdetektől figyelemmel kísértem, sokszor vendége voltam és segítettem zenékkel. Úgy gondoltam, e szomorú esemény kapcsán megemlékezem, melyhez csatolok pár fotót az elmúlt időkből.
    Az egész történet ott kezdődött, amikor 1995 február elején megszólalt a 94,5-ön is a Fehérvár Rádió, én pedig rendszeresen hallgattam, mint egy új, helyi rádiót. Hamar feltűnt Gyuri műsora a 80-as évek diszkózenéivel, amely akkor még szerda délután jelentkezett. Többször kértem zenéket az akkori leveles kívánságműsorban is, valamint egy olyan kéréssel fordultam Gyurihoz, hogy kazettán lévő számrészletek előadói, címei felismerésében tudna e segíteni. Készségesen rendelkezésemre állt, ekkor jártam először a stúdióban, amely még a Petőfi Sándor utcában volt. Az akkori csekély cd gyűjteményemből is vittem be néhányat, melyekről pár felvétel adásba is került. Tulajdonképpen ez késztetett arra, hogy cd-n kezdjem el gyűjteni a zenéket, és ahogyan gyarapodott, úgy jártam be én is egyre gyakrabban a műsorba. Kis időre átkerült hétfő délutánra a 80-as műsor (a videó hanganyagán ez szól), majd sokáig péntek este volt hallható 2 óra hosszában. Közben bakelit lemezjátszót és asztali cd írót is beszereztem, így ilyen hanghordozóról is tudtam felvételeket vinni a műsorhoz. Végül az összeállítás átkerült a Zeneturmix keretébe és 18 órától volt hallható, sokszor bent jártam az évek alatt és vittem az újonnan szerzett régi zenéket, vagy éppen kérésekre válogattam össze belőlük. Hát így lettem én Gyuri egyik „jobb keze”, hiszen rajtam kívűl még sokan mások is színesítették az összeállítást, ki-ki a maga módján. Jó volt az elmúlt közel 24 év, sok embert megismertem ez idő alatt, az állandó hallgatók közül is és persze a „csipet-csapatot” is. Jó és kedves emlékek egyaránt fűződnek az összeállításhoz.
    …és most itt vagyunk a jelenben, sajnos egy Rádiót és benne egy műsort elvettek tőlünk, amelyet sokan szívesen hallgattunk. De azt a szeretetet, amit a 80-as évek diszkózenéi iránt érzünk, senki nem veheti el tőlünk!"
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.07.21. 09:29:55