xnl87ky5.jpg

free counters

• fülcsimanó2
    Szia Reynaud,

egyetértek Veled, az ember ízlése változó, ráadásul ha nagy ritkán rászánja magát egy ilyen buta kis elfoglaltságra, mint a listázás, fizikai képtelenség, hogy az összes nagy kedvence épp eszébe jusson.
    Szinte lehetetlen százat összeírni. Nálam talán az ötszáz (vagy inkább az ezer? ) lehetne az az alsó határ, ami már egy nagyobb merítés, és akkor talán nem maradnának le a listámról olyan előadók, akiktől gyakorlatilag minden jó volt, így szinte a teljes életművükkel szerepelhetnének a listán. De persze nem is ez a cél, hogy egy-egy előadó tíz-húsz-harminc-ötven-száz legjobb dalát összeírjuk, talán inkább a stílusbéli változatosság. A listámnál én leginkább erre törekedtem. Mint írtam, ma is tartom, az első tízet mindenképp, Fancy Bolero-ja nálam örök első számú favorit, lehet hogy született ennél ezerszer jobb nóta, de a hozzá kapcsolódó közvetlen emlékek számomra mindent felülírnak.

Ha már a múltkor szóba került a külső... hát szegény Fancy se fiatalon, se öregen nem a zsánerem...
    Roger Meno viszont valóban dobogós.... istenem, milyen jó pasi volt !!!!....

Két ikonikus nótát azért kihagytam a listámról, kár volna.... minden taktusát kívülről fújja a mi generációnk.
    Profin összerakott, istenien megkomponált muzsikák. Mozart is megirigyelhetné.

Kiváló reprezentánsai szerintem annak a kornak:

Rose - Magic Carillion (1984)

Lou Sern - Swiss Boy (1985)