xnl87ky5.jpg

free counters

• amaximus
    a dinamika itt annyira mindegy, ha már valami eleve nem jó, nem a dinamika fogja megmenteni.
    ha a 2 rossz közül muszáj választani, akkor a loudnesswar-os nyerőbb, mert annak legalább valamennyire egyben van a mélye, és van teste, ettől még nagyon rossz hallgatni, míg a másik olyan mintha loudness Eq-val meg lenne küldve a magas és mély, közepe és teste viszont nincs, olyan vékonyan szól, mintha ciceregne, mindeközben mintha valamilyen tölcsérből szólna. ezt nyilván nagy hangfalon lehet jól hallani.
    a dinamika jó egy filmnél, jó a legtöbb akusztikus alapú zenénél, de az ilyen vagy a 4millió másik elektronikusnál sokkal kisebb a szerepe,mint amekkora hangsúlyt érdemes fektetni a vizsgálatába. tehát lehet bármilyen zene jól szóló kicsi dinamikával is, ha nincs eszetlenül torzításig túlvezérelve,vagy túlkompresszálva.amit viszont nagyon jól lehet hallani vizsgálgatás,elemzés nélkül is.
    a vinylen eleve azért nagyobb az átlag dinamika pl. a cd verziójához képest,mert oda teljesen más a maszter, eleve a kompressziót nem is tolerálja a gyártási eljárás,tudom,mert régebben,amikor még gyártatni akartam, ezeken a gondokon átestem. ettől még teljesen simán fel lehet rakni egy cédére is olyan dinamikával rendelkező zenét,mintha vinyl lenne, de mint mondtam, direkt más masztert kapnak a cédék. sajnos 00 után valamikortól kezdve a mai napig néhány tucat kontár stúdió miatt sok lemezre kerülnek fel minősíthetetlen tozítással zenék. ámbár sokat hallottam olyat is,ami igencsak jól szól.