112170
-
Tévedés.
A fórum, pont arra jó, hogy megvitassuk a témához kapcsolható dolgokat ától-cettig meg vissza. Örök barátom (maximamus) is ebben legalább helyesen gondolkodik. Szerencsére legtöbbször igaza sincs (ahogy legtöbbször nekem sincs), de ez nem gond. Mind véleményeket formálunk, gondolatokat öntünk szavakba, és ez nem rossz dolog. Akit ezen hozzászólások nem érdekelnek, azok majd idővel simán továbbgörgetnek :)
Neked semmi egyéb problémád nincs, mint az öregedés, amihez jön még egy rakatnyi szabadidő, amit ahelyett, hogy zenehallgatásra fordítanál, inkább itt töltesz :D
A két főok pedig tovább hatványozódik idővel, ahogy még öregebb leszel, egyre ráncosabb és szenilisebb, még több szabadidőd lesz, mert anno nem hallgattál rám :D
El kellett volna mesélned az életed olyan fázisait (mint például, hogy földi pályafutásod végén) hová mehetünk majd a halombapakolt 80-as évekbeli italo disco cédéjeidért és bakelitjaidért... :D
Még addig, míg el nem felejted azt is, miért is jöttél eredetileg az SG-re... -
mfn #104755 Egy remek Instrumental felvétel a tengeren túlról 
Latin Rascals - Disorderly Conduct -
Lám csak, úgy tűnik kapiskálod az ittlétemet. 
Talán teleírhatnám a fórumot, de nem látom értelmét. Már rég tudom, hogy igaz a mondás:"sok beszédnek sok az alja".
;) Na jóccakát, az Erő legyen veletek! -

-
te nem nagyon írogatsz,csak tőmondatokat, vagy beviszel néha elszórtan 1-1 gyomrost, ha olyan a hangulatod, lehet nekem is ezt kéne,és hagyni ezeket a hosszú gondolatokat. ma épp zenélgettem, zeff meg provokált a szomszédban is (süketelt), elfogott a lendület,de hiba volt,ha jobban belegondolok, nekem mindegy ki, hogy, mit, hogyan hall vagy hallgat. a többiben csak tényszerű próbáltam lenni.
-

Jót diskurálgattunk, de lépnem kell. Vár a mozi (de nem a Rozi
) és nem a Dávid aki se nem F.R., se nem V8..
További kellemeset, aztán időben tessék nyugovóra térni, mert reggel oviba kell menni mindenkinek..
-
Nekem el ne kezdj most itt énekelgetni... 
Ez itt nem a sztárban sztár...(engem leszámítva ugyebár természetesen..
)
-
zeff kedvéért sarkosítottam
,mert tudom, ő egy olyan egyszerű-eszes és jószándékű- naív és hiú fiú, hogy az egyszerű vizuálitást leíró példákat jobban megérti,mint az akusztikus összefüggéseket.
de igaz, egy amcsi V8 hangját a legjobb hifivel sem lehet semmivel sem helyettesíteni!
-
AudiOOOO -
Olvass mán vissza egy kicsit, az ég áldjon meg..
..legalább valami hasznodat is vesszük ma este..
-
mintha csak én írtam volna
mintha
-
Na végre, valami amivel magam is egyet tudok érteni 
-
Audi TT? (vagy audio?)
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2017.11.15. 19:44:30 -
Nem most kellett volna igazságot osztani, hanem akkor, amikor Rozi megkérdezte, hogy mire jó a TT.
Én meg csak hebegtem-habogtam, mint aki tudja mit is beszél..
-
átlagos zenei vinylt 48kilón/24 biten érdemes bedigizni,ez megfelelő, optimális arány, ettől magasabb értéket szinte tényleg csak egyezredenként érdemel egy album vagy ha mesterlemezed van vagy eleve audiophile minőségű a lemez,ami szintén nem tömegtermék.
de a lavina elindult, valaki egyszer azt mondta, ha 96/24 vagy 192/24/32-en digized brutálul fog szólni, mert tele leszel madárcsicsergéssel,és extra zenei bónuszokkal, és ennyi elég is volt, a lavina elindult és elsodorta a hifipultokat.
-
Rozoga1 #104741 Na végre valami hasznos
-
Ezzel nagyrészt egyet kell értsek magam is, de az utolsó bekezdés... azért az egész más élmény és nem csak a V8-as hangja miatt... -
1000-ből jó, ha 1 az olyan vinyl, amit érdemes (lehet) 44,1/16 felett bedigizni. Tudom.
Akkor most matekozok még egy kicsit..ha van ugyebár 1.000.000 + még egyszer ugyanennyi a köbön vinylem, akkor az hány lemez is?
Te is tudod, hogy az idő, majd engem igazol...vagy nem. De ki nem sz...ja le?
-
dehogy nem állított, a vynil hívők egyesülete! 
nem tudom milyen vidit és spektrumot mutattál,így nehéz is emlékeznem, de a zene nem attól lesz jó,hogy repkednek a denevérek benne,mert elmegy a spektruma 49999Hz-ig drága szakértő barátom! te meg meghallgatod otthon azzal az erősítővel,ami 20kilónál lehal, ha meg nem,akkor azzal a hangfallal,aminek a magasa 22kilónál hal le, ha pedig mindkettő aduász,mert te annyira jó vagy, akkor pedig nincs az az átlag feletti ember a világon aki 24kilóherztől magasabb frekvenciát zeneileg képes feldolgozni, azaz bármilyen hangszert,dallamot vagy akármit képes elválasztani ezeken a frekvenciákon, a harmónikusait is beleszámítva,ez is tapasztalat,mert tesztelük, (erre is készült egy japán felmérés, de gondolom azt sem olvastad)
, tehát úgy befolyásolja a teljes élményét az a 22050-24000Hz feletti bónusz 1-2 vagy 15 ezer Hz , hogy azt ő 10-ből 10x biztosan megkülönböztesse, ne csak azt képzelje, hogy megkülönböztette. csinálj sok vaktesztet,de ne önmagaddal,mert úgyis hazudsz magadnak.
láttam és hallottam már olyan digizést vagy korunkbéli eredeti digitális kiadást,ahol a jelentősen túlmintavételezett zenék spektrum és freki képei gyönyörűek voltak, de általában nem ez a jellemző, és ha jól szól,akkor a nagyobb arányban nem ettől szólt jól,hanem a megfelelő hangzáselőkészítéstől, és csak sokkal kisebb mértékben a magasfrekvenica többlet miatti óriási pozitív változástól, ha meg valamit régi, porosodó vagy nem is megfelelő technikával rögzítettek,akkor azt hiába adják ki dvdaudio lemezen, a legtöbb spektruma rögtön elárulja, hogy nincs is plusz tartalma vagy iszonyatos zajok vannak 22-24 kiló fölé generálva, ami tisztán látszik a görbéken, hogy nem a zene része. így lesz egy szép nagy fájlod.amiben semmivel több zene nincs,mint a csupaszabb és kisebb változatában.
mint a régi usa nagyköbcentis autók, van benne 8liter, 25öt fogyaszt,200 lóerő, és 160-180km/h a vége.
ma meg már egy kis suzuki 1literes motorral,6 literes fogyasztásal is ugyanazt a menetet tudja. jó, rendben, a V8as gyönyörű hangját csak max az autóhifiben tudja leadni. -
Ennyi (felesleges) szó után jöhet is egy igazán jó szó: words vagyis szavak..
(mielőtt még breki szétrúgja a hátsómat, hogy ennyit offoltunk itt
)
F.R. David - Words (12 Inch Single) 1982
-
Rozoga1 #104736 Yes SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tötikézünk éjjel nappal,de nem elemezgetünk.Rossz elméletet állíítgatsz fel (én mást szoktam) magadnak,de legyél vele boldog Amennyiben ez a meggyőződésed hogy ismersz minket akkor lelked rajta.A mienk nem lesz
. -
Természetesen..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!te is jól blöffölsz, de hát ezen nincs is mit csodálkozni. A nagy Zef mestertől tanultál
Dávid ilyet sosem kérdezne. Hiszen jó ideje már idejártok mán tőtikézni
-
Rozoga1 #104734 Még egyszer SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Dávid kérdezi ki a bbf vagy te?Mindenkivel így ismerkedsz?
-
Na, ejnye bejnye..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..ha Dávid meghallja, hogy milyen csúnyán beszél ez a Rozi (mán te), abból irdatlan nagy hajcihő lesz
-
Rozoga1 #104732 Nem csak nekünk. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!engem biztosan nem érdekelnek az ilyen fa...ságok. -
-
Hát igen, sokaknak volt mindez újdonság. Ami a konkrét CD-t illeti, szerintem az utóbbi kategória és épp ezért normális füllel hallgathatatlan... Dehát, amint már többször leírtátok, ami szar az szar.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2017.11.15. 19:11:59 -
Na te is befutottál végre? Veled is csak eggyel többen vagyunk..
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A titkod köztünk marad. Ezt megígérhetem Dávidnak is
-
Rozoga1 #104727 Nem értem félre...Sőt SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Rozoga az a keresztnevemből ered mivel Rozália vagyis Rozinak hívnak.2006-ban külföldre mentünk a barátommalNo de, a lényeg.Ez év tavaszáig mint potyazeneszerető emberke olvasgattam az sg-t is és ha volt mit leszedni azt megtettem.Utólagos köszönet minden feltöltőnek. Tiszteletben tartom hogy jól blöffölsz.Éppen kérdeztem a páromtól Dávidtól hogy tudod ki ez a jó ember?A válasz leírásától már eltekintek tisztelettel
-
Nem csak nekünk.. egy érthetőbb magyarázat:
Nem elég hangos!
Hangerő vagy dinamika cikk.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.15. 19:05:54 -
Rozoga1 #104725 Minek ez neketek? SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mármint neked és a Mucsácsónak?
Én lezúzom a netről a mjúzikot és tojok rá hogy szól valami.Nekten nem mindegy? -
a dinamika itt annyira mindegy, ha már valami eleve nem jó, nem a dinamika fogja megmenteni.
ha a 2 rossz közül muszáj választani, akkor a loudnesswar-os nyerőbb, mert annak legalább valamennyire egyben van a mélye, és van teste, ettől még nagyon rossz hallgatni, míg a másik olyan mintha loudness Eq-val meg lenne küldve a magas és mély, közepe és teste viszont nincs, olyan vékonyan szól, mintha ciceregne, mindeközben mintha valamilyen tölcsérből szólna. ezt nyilván nagy hangfalon lehet jól hallani.
a dinamika jó egy filmnél, jó a legtöbb akusztikus alapú zenénél, de az ilyen vagy a 4millió másik elektronikusnál sokkal kisebb a szerepe,mint amekkora hangsúlyt érdemes fektetni a vizsgálatába. tehát lehet bármilyen zene jól szóló kicsi dinamikával is, ha nincs eszetlenül torzításig túlvezérelve,vagy túlkompresszálva.amit viszont nagyon jól lehet hallani vizsgálgatás,elemzés nélkül is.
a vinylen eleve azért nagyobb az átlag dinamika pl. a cd verziójához képest,mert oda teljesen más a maszter, eleve a kompressziót nem is tolerálja a gyártási eljárás,tudom,mert régebben,amikor még gyártatni akartam, ezeken a gondokon átestem. ettől még teljesen simán fel lehet rakni egy cédére is olyan dinamikával rendelkező zenét,mintha vinyl lenne, de mint mondtam, direkt más masztert kapnak a cédék. sajnos 00 után valamikortól kezdve a mai napig néhány tucat kontár stúdió miatt sok lemezre kerülnek fel minősíthetetlen tozítással zenék. ámbár sokat hallottam olyat is,ami igencsak jól szól.
-
Te, félre ne értsd..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..de ilyen névvel, hogy rozoga1, én az életben el nem hiszem, hogy te csajszi lettél
Igaz, rég találkoztunk, de akkor még pasi voltál. Bár nem voltál egy Adonisz, de hát én sem vagyok egy matyóhímzés elismerem
Maradj inkább önmagad. Az jobban áll.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.15. 19:00:47 -
Rozoga1 #104722 ááá...dehogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a vonat és a barátom szokott késni. -
Mucsácsó mester jobban el tudná magyarázni, én nem vagyok a szavak embere..
..de az én szavaimmal ez amolyan dinamikamérő féleség.
Egy adott (általad kiválasztott) zene, vagy zenekönyvtár (wav és mp3) állományainak a zenei dinamika mérésére szolgál.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.15. 18:49:45 -
Elkéstél katt
-
Rozoga1 #104719 Hát ez meg mire való?
-
Rozoga1 #104718 Van egy tippem SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!lottózzál Nagyobb eséllyel eltalálod a nyerőszámokat. -
Algorithmix progi. Csekkold..katt
(offline módban csak 44,1 kHz/16 bitet enged, de az neked bőven elég lesz
)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.15. 18:34:55