xnl87ky5.jpg

free counters

• reynaud #104339
    Azt a témát zártam,mindentől függetlenül.

Ami a hifizést illeti ,nem kell túl polírozni a dolgot.
    Ahány ember annyi vélemény pro és kontra,válasszon ki-ki igénye szerint.
    A neten hi-fi fórumokon sok blődséget,marhaságot leírnak ,amelyekkel tapasztalat hiányában szenvedő lúzerek megvezethetők.

Se te sem más ne várjon egy tömeggyártott audio berendezéstől csodát,közel azonos hangzásképben szólalnak meg márkától függetlenül,legyen az erősítő,cd player,kazettás deck etc.
    Ha az egyensúlyt meg akarod találni köztük arra ott van az erőlködőn a hangszínszabályzó. :)

Jót mulatók azon portálokon ahol ezeket a használt leharcolt készülékeket eladásra hirdetik,a hozzácsatolt dumához.
    Volt alkalmam a múltban tesztelni több tucat márkát,persze van némi minőségi különbség,talán a Pioneer.JVC,TEAC tudott úgy megszólalni ami az én elvárásom,a legrosszabbul pedig erősítők terén Onkyo,Yamaha és a magyarországon legendaként kezelt Technics szerepelt,utóbbi CD player-ben egy klassz minőséget tud,de erősítőben a legocsmányabb amit valaha hallottam.

A kábel összekötés egy fontos láncszem,és ezen a téren is sok tévhit van,a 900 ezer ft-os RCA sem fog jobb minőséget adni,mint mondjuk egy 9 ezer ft-os.legfeljebb egy jobb minőségű hangfalkábellel és RCA csatlakozóval ki lehet hozni a maximumot a készülék hangzásából,azaz nem rontja az adott készülékből nyerhető hangzás minőséget.
    Hangfalban egyértelmű favorit : B&W (ezt merem ajánlani mindenkinek!)
    De.....csak úgy gyűjtői darabként,használaton kívül ,eldobozolva van a birtokomban egy VIDEOTON MINIMAX II D 132 A,ezt anno angol importra gyártották,a 8 ohm-os ritka,angol fórumokon a mai napig agyon dicsérik,egyébként tényleg elég szépen szólal meg.
    Itt van még egy fotósorozat :VIDEOTON Minimax
    S maradva a magyar hangfalaknál egy eredeti állapotában hagyott Orion HS 280 ,képes agyon verni hangzásban,sok-sok mai méregdrága darabot.
    Beleolvastam Zephyr vs. Amaximus diskurzusba,utóbbi reális jó dolgokat ír a témában,tényleg ért hozzá!