112170
-
Tippelni sem tudnék, mennyi zenét mentettem el magamnak eredeti lemezekről VM formátumban. Én ezt a hiányosságot úgy orvosoltam, hogy például a Modern Talking - Atlantis Is Calling (S.O.S. for love) Maxi Single 45T mappámba az extended és az instrumental WAV verziók mellé betettem a lemezborító elő és hátlapfotóit is.
Így tudom biztosra a forrást is. -
a litván lányok beletaláltak nagyon! és a nagymami is aranyos.
a családban az apa vagy a nagypapa nagyon szeretheti az italo disco-t, mert a lányok többnyire családi alkalmakra hasonlókkal kedveskedtek. szimpi.
pici magyar vonatkozása
, hogy negyvenpár mpnél feltűnik egy budai utcarészlet is.
Si&Gi Kalbasy
Scotch - Disco Band
és egy sokkal korábbi ökörködés
Scotch - Plus Plus
-
maxi71 #104353 Szia!
Mielőbbi gyors gyógyulást kívánok.
-
Én nem sértődöm meg bár én nem tudok lemezképet prezentálni,és nem azért mert nem volt meg a lemez hanem azért mert én -sokakkal ellentétben- átjátszás után nem nagyon tartok meg bakeliteket,helyem sem nagyon lenne rá,meg meghallgatni sem nagyon tudnám.Nekem elég digitálisan formátumban bármi is(wav,flac),vessenek meg ezért az audiofilek,Igy utolag nehéz ujbol visszaszerezni őket,egy ilyen felesleges bizonyitgatás miatt.Az viszont tuti,hogy a kezünkben járt bakeliten 3 verzio volt egy 5,08-as meg egy radio és egy instrumental verzio,és egyik verzioban sincs rajta a büfögés,akárhányszor is hallgatom ujra. -
Inkább ugy fogalmaznék,hogy csak néha ide-ide nézek,mostanában nem igazán foglalkozom zenékkel, csak most volt egy balesetem ezért már negyedik hete négy fal közé zárva mivel is üthetné ez az ember az idejét mint zenehallgatással,igy benéztem ide is hátha hallok valami nekem való dalt(egyet találtam is ugy 3-4 hete). -
Pörgessünk egy jó kis eurobeat-et..
King Kong & D.Jungle Girls – Walkie Talkie (1989)
-
Ami mindebből tetszik és számomra dicséretes, hogy van saját véleményed a témáról.
Jó, hogy az ember megismerhet más véleményeket is.
Persze attól egyet még nem kell értenünk..
Írod, hogy tömeg gyártott cikkektől ne várjunk csodát.
Csodát nem várunk, sőt részemről már azzal is megelégedek, ha valamelyik hifim szebben szól egy táskarádiónál.
Amúgy ez rád is érvényes, nem csak ránk. A Technics SL-1200 is tömegcikk..
Erősítők terén kismilliót megfüleltem már (de sajnos nem minden típust márkánként), amiket én kifogtam és te is említettél, azok közül a JVC közepes, a Technics hibátlan, az Onkyo még teszt alatt
amit meg nem említettél, az a Harman Kardon, aminek a hozzám került példányával marhára elégedetlen voltam, el is passzoltam.
Hangfalkábel terén nagyjából egy a véleményünk...
Angol importos "ritka" darabból az enyém kissé már leharcolt, így fest:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Alkalomadtán restaurálom a csojszban talán majd..
Orion HS280 faterhoz vándorolt Pestre, ha igény lesz rá, a jelenlegi állapotáról dobok egy fotót, ha arra járok majd.
Zephyr versus Amaximus diskurzus szerintem nem arról szól, ki ért a témához és ki nem.
Úriember eleve nem megy bele olyan fogadásba, amiről előre tudja a végét
Mindezen által köszönet az őszinte véleményedért

A zene legyen veled
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.12. 19:29:10 -
+1 másik jó zene tőlük.
-
Általában a cover verziók selejtek,nem úgy ez!
Herreys - People From Ibiza (1985)
-
Tizenkét zenével bizonyítjuk, hogy az italodiszkó menő, mint a vintage olasz farmer
Jaj...hát azok a 80s olasz farmerok,nekem a Benetton és Cassuci volt a kedvenc márkám! -
Hasonló problémával küzdők,meg van a linkelt vinyl-ről ,nagyon jó minőségben,sőt még kazettán is,de jó ideje egyiket sem találom.
Úgy egyébként,benned még reflexszerűen működik a zenei kérés,kívánság teljesítés.
Példás dolog!
Örülők hogy itt vagy köztünk a fórumon,és bakelitkijátszásaid minősége nekem szokott tetszeni,talán megtalálod előbb mint én a sajátom,a passzívan csak olvasgatókra úgy sem számíthatók! -
xgaboca #104344 Mona Lisa - Angel of Love. (Maxi Version). 1988.
Utoljára szerkesztette: xgaboca, 2017.09.12. 13:10:52 -
xgaboca #104343 Mielőtt valaki megsértődne szeretném leszögezni, hogy én nem lemezgyűjtő vagyok, hanem csak egy zene gyűjtögető aki innen onnan kéregeti a lemezeket ez alatt értendő a vinyl és a CD. Csak kézzel fogható formátumról rögzítem a slágereket MD-re. A Mona Lisa - Angel of Love maxit is eredeti vinyl-ről rögzítettem nagyon nagy köszönet ezért a lehetőségért az egyik barátomnak. Az általam rögzített változatomban is szerepel a böfögés 3:38-nál és 4:49-nél a sláger hosszúsága nálam 5:08. -
A katalogusomban megtaláltam, a számábol tekintve bakelitkijátszásbol irtam ki,csak a kérdés,hogy a V081-es lemezem hol a fenében is lehet???? -
Hi Guys!
Ez kinek van meg?
Jean Louis Levant – Say
P.S. : ne hogy felkínáld mp3-ban letöltésre ! :))) -
Mona Lisa
Ez is az egyik azok közül a youtube-os verziok közül,melynek 3,38-nál meg a végén is benne van egy a böfögés effekt.Az általunk beszerzett is átjátszott bakelitlemeznek azonban sem a maxi sem a rádio de még csak az instrumental verziojában sincs sehol ez a böfögés benne,most vagy 3 x végighallgattam ujra.(én sem vagyok a dalért egyébként annyira oda) -
Azt a témát zártam,mindentől függetlenül.
Ami a hifizést illeti ,nem kell túl polírozni a dolgot.
Ahány ember annyi vélemény pro és kontra,válasszon ki-ki igénye szerint.
A neten hi-fi fórumokon sok blődséget,marhaságot leírnak ,amelyekkel tapasztalat hiányában szenvedő lúzerek megvezethetők.
Se te sem más ne várjon egy tömeggyártott audio berendezéstől csodát,közel azonos hangzásképben szólalnak meg márkától függetlenül,legyen az erősítő,cd player,kazettás deck etc.
Ha az egyensúlyt meg akarod találni köztük arra ott van az erőlködőn a hangszínszabályzó. :)
Jót mulatók azon portálokon ahol ezeket a használt leharcolt készülékeket eladásra hirdetik,a hozzácsatolt dumához.
Volt alkalmam a múltban tesztelni több tucat márkát,persze van némi minőségi különbség,talán a Pioneer.JVC,TEAC tudott úgy megszólalni ami az én elvárásom,a legrosszabbul pedig erősítők terén Onkyo,Yamaha és a magyarországon legendaként kezelt Technics szerepelt,utóbbi CD player-ben egy klassz minőséget tud,de erősítőben a legocsmányabb amit valaha hallottam.
A kábel összekötés egy fontos láncszem,és ezen a téren is sok tévhit van,a 900 ezer ft-os RCA sem fog jobb minőséget adni,mint mondjuk egy 9 ezer ft-os.legfeljebb egy jobb minőségű hangfalkábellel és RCA csatlakozóval ki lehet hozni a maximumot a készülék hangzásából,azaz nem rontja az adott készülékből nyerhető hangzás minőséget.
Hangfalban egyértelmű favorit : B&W (ezt merem ajánlani mindenkinek!)
De.....csak úgy gyűjtői darabként,használaton kívül ,eldobozolva van a birtokomban egy VIDEOTON MINIMAX II D 132 A,ezt anno angol importra gyártották,a 8 ohm-os ritka,angol fórumokon a mai napig agyon dicsérik,egyébként tényleg elég szépen szólal meg.
Itt van még egy fotósorozat :VIDEOTON Minimax
S maradva a magyar hangfalaknál egy eredeti állapotában hagyott Orion HS 280 ,képes agyon verni hangzásban,sok-sok mai méregdrága darabot.
Beleolvastam Zephyr vs. Amaximus diskurzusba,utóbbi reális jó dolgokat ír a témában,tényleg ért hozzá! -
Hát azon a bakeliten ami nálunk járt,és amiről nekem vették fel a dalt nincs böfögés,ma belehallgattam és figyeltem mint állat.
-
ItaloMucsacso70 #104337 Most ellenőriztem Vinyl , CD egyaránt ott a böfögés 4:50-nél csak én idáig nem tudtam erről. 
Amúgy sokat nem javított a zene megitélésében se pozitív se negatív irányban.
Beszarás!
-
ItaloMucsacso70 #104336 Prezentálnád nekem ezt a böfögős Youtube verziót? 
Nekem se a vinyl se a CD-n nem böfög senki!

-
wmallas #104335 Állandóan felbukkan ez a böfögős baromság,járnak ide olyan tagok akinél ott van (volt) fizikálisan ez a korong,tudtommal azon is van böfögés,,,,Talán bemutatják,merthogy 2 féle bakelit verziót adtak volna ki ,ebből a nekem közepes színvonalú zenéből,,,azt azért nem hiszem
-
Kár,hogy az eredeti balekitverzioban nincs büfögés a dalban,ezt csak a youtube verzióban illetve az ABC...Euro,Italo disco mp3 sorozat 280-as tagjában levő verzió tartalmazza. -
Iggy #104333 Meg ezt is Bam Boo - Foreign East Love -
Iggy #104332 Köszi a Mona Lisa - Angel Of Love -
mfn #104331
Bam Boo - Foreign East Love
Alberto D'Arco - Dai Dai Dai (Dolce Vita)
Shezoray - The Night
Eurobeat Compilation Non Stop Mix
-
ItaloMucsacso70 #104330 Nagyon Köszi hogy újra elkészítetted.
Így már frankó!!!!!!
-
Erre nem azért nem válaszoltam eddig, mert nem tudtam volna mit, hanem mert folyamatosan elfoglalt vagyok.
Azóta, hogy ez a megállapítás teljes mértékben megállta a helyét, azért eltelt némi idő..
Már csak azért is érdemes foglalkozni a témával, mert 2017-re már másképpen értelmezzük a veszteségmentes zenehallgatás fogalmát, mint egykoron, amikor az audio cd (CDDA) szabványt megalkották.
Fusd át, azóta mit értünk veszteségmentes zenén:
Mint az analóg – DVD-Audio vs. Super Audio CD
Kedvenc részem belőle:
" Fontos paraméter emellett, hogy a PCM- formátum tömörítetlenül tárolja a jeleket, azaz semmilyen kódolást nem alkalmaz, minden jel változatlan formában kerül fel a hordozóra. A technológia azonban számos kompromisszum elfogadását is megkívánta, így a 20 kHz feletti hangtartomány levágását, a 100 dB-nél alacsonyabb dinamikát. A CD mérete és a fentiek együttesen 74 perces zenei anyag tárolását teszik lehetővé a 12 cm-es ezüstkorongon. A CD lemezek ezen okokból ugyan nem váltak a high-end kedvelők kedvenceivé.."
Ami pedig a valóságot illeti, jómagam pontosan emiatt rögzítek már rég minden vinylt dvd audio-ra.
Élőben (normális hangtechnikával!) visszahallgatva valami döbbenetesen szépen szól bármilyen audio cd-hez képest.
Itt megnézheted, hogy én min hallgatom a vinyl rippjeimet. (katt)
Na ezt már valóban nevezhetjük veszteségmentesnek..
További jó fórumozást és szép hétvégét!
-
mfn #104328 Mivel soha nem volt annak idején időm albumokat hallgatgatni (csak maxikat) most kezdem behozni a lemaradást a kommerszeb lemezekkel.Ezeket használtan már olcsón be lehet szerezni.Így bukkantam rá a következő felvételre ezen az albumon.Nem is rossz
!!!
Milli Vanilli - Take It As It Comes -
Semmi gond, csak egy megjegyzés volt, nem vetted észre és ennyi, van ilyen. Köszönetet meg nem várok senkitől. Viszont sajnos nem csak a lustaság miatt nem tudtam prezentálni a zenét, egyszerűen nem találtam. Lemezen sosem volt meg, talán hivatalosan ki sem adták, ez a szám mindig is rejtély volt számomra (is).
Egy haveromtól másoltam kazettáról kazettára még a nyolcvanas években, amikor együtt karatéztunk. Ő azt állította, hogy rádióból vette fel.
Később volt egy időszak, amikor nem jártam el edzésekre (hosszabb időszak, ami a katonasággal kezdődött), aztán úgy gondoltam, hogy ez már nem is érdekel és töröltem is. Később már az internetes időkben jutott eszembe és meg is szereztem valahonnan, de közben volt egy-két adatvesztésem, talán ezért nem találom már azt, amire emlékeztem. De szerintem lossless formátumban soha nem is volt meg. Most is csak mp3-ban szereztem be ismét... -
studiohits #104326 szia! koszi ! SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!irtam valamit neked! -
mfn #104325 Barbados Steel & Show Company - Hot Vulcano (Re-Recorded)
-
Cher - Bang Bang (My Baby Shot Me Down) (1966)
-
Schöck együttes (Szécsi Pál) - Ha elmegyek Claudiához (1972)
-
studiohits #104322 Kellemes hetveget!
egy kedvenc!
-
....
.... 
Először is hagy kívánjak kellemes őszölést (a nyár már elmúlt a naptár szerint)
bár igaz, a csillagászati őszig még van hátra pont két hét..
Másodszor a lustaságot is odacsaphatod nyugodtan a Zephyr tulajdonságai listádhoz
Ha ez nem így lenne, akkor a csojszban már a nyár közepe óta készülő hangfalaim is szólnának rég..
Ami az Espionage nótát illeti, egész biztos, hogy mucsácsó kolléga feltette (vagy valaki más) mert láttam itt.
Tehát ez kilőve. (vagyis valakinek biztosan megvan itt)
Ami a kyokushinkai indulót illeti, ennyi infóval én még sötétben tapogatózom. Egyrészt nem is hallottam még ezt a verziót (amit keresel) másrészt még ha utána is tudnék nézni, hogy megvan e valamelyik lemezen a közelemben, akkor is kellene legalább egy előadó hozzá.
De semmi vész, tudod jól, hogy rám mindig számíthatsz.
Természetesen most is kitaláltam, hogy miként lehetne az otthonodba varázsolni hibátlan (egyedi) és természetesen veszteségmentes formátumban eme nagyszerű remekbe szabott zenét.
1) kerítsd elő a föld alól is régi kedvencemet Jamel Debbouze-t..
2) fogd a laptopodat és az egyéb kellékeket, majd kövesd JD utasításait.
3) ennyi
részletek a spoiler alatt!
Na? Ugye hogy megmondtam?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.08. 10:33:39 -
fülcsimanó2 #104320 Érdekes, mert én mindent megköszönök!
Szerintem az Espionage - Good Things Don't Go On Forever c. nótája lehetett amit emlékeid szerint anno nem köszöntem meg.
Most nincs kedvem pár hónapot visszaböngészni (erre én is "lusta vagyok"...
), ha mégis elmúlna a lustasáogod, azért nagyon nagy örömet szereznél, ha szétnéznél a zenetáradban. Márcsak a régi szép időkre tekintettel is, amikor én sosem voltam lusta, ha valaki valamit kért.
Ezúttal előre köszönöm meg. ...

Főleg hogy holnaptól két hétre nyaralni megyek.
Úgyhogy a dolog részemről ráér, és ha nem is lesz meg, akkor se dőlök kardomba.
Ha mégsem győz le a lustaság, akkor már csak Zephyr-ben bízhatom, ő sok minden csak nem lusta...

-
Viszont ez a video legalább kicsit jobban szól:
-
Igen, remek nyár volt ez, bár még nyomokban most is tart. Viszont a rossz hír, hogy fogalmam sincs az említett nóta hollétéről. A zeneszobám renovációja megtörtént nemrég, de a berendezkedés vontatottan halad, most valahogy nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni. A szabadban való sporttevékenységek jobban lekötik az energiámat. Majd egyszer talán a zene is előtérbe kerül, már ami a rendes zenehallgatást illeti, mert háttérként persze így is mindig szól valami. -
allada67 #104317 Sziasztok !
Kim Lamour - Love Maker maxi "B" oldaláról szeretnék infót,vagy akár kis mp3 mintát,hogy az single,vagy instrumental
verzió lehet-e, mert a discogs info, elég szűk szavú. Köszönet előre is.
https://www.discogs.com/Kim-Lamour-Love-Maker/release/1123852
-
ItaloMucsacso70 #104316 Szerintem nem ártana ellenőrizned a tűd tisztaságát mert 1:18-nál nagyon összeszedett valami koszt.
Lehet hogy nem tudsz róla.
Sajnos ez így Delete.

Mona Lisa - Angel of Love. (Maxi Version). 1988.