Erre nem azért nem válaszoltam eddig, mert nem tudtam volna mit, hanem mert folyamatosan elfoglalt vagyok.
Azóta, hogy ez a megállapítás teljes mértékben megállta a helyét, azért eltelt némi idő..
Már csak azért is érdemes foglalkozni a témával, mert 2017-re már másképpen értelmezzük a veszteségmentes zenehallgatás fogalmát, mint egykoron, amikor az audio cd (CDDA) szabványt megalkották.
" Fontos paraméter emellett, hogy a PCM- formátum tömörítetlenül tárolja a jeleket, azaz semmilyen kódolást nem alkalmaz, minden jel változatlan formában kerül fel a hordozóra. A technológia azonban számos kompromisszum elfogadását is megkívánta, így a 20 kHz feletti hangtartomány levágását, a 100 dB-nél alacsonyabb dinamikát. A CD mérete és a fentiek együttesen 74 perces zenei anyag tárolását teszik lehetővé a 12 cm-es ezüstkorongon. A CD lemezek ezen okokból ugyan nem váltak a high-end kedvelők kedvenceivé.."
Ami pedig a valóságot illeti, jómagam pontosan emiatt rögzítek már rég minden vinylt dvd audio-ra.
Élőben (normális hangtechnikával!) visszahallgatva valami döbbenetesen szépen szól bármilyen audio cd-hez képest.