xnl87ky5.jpg

free counters

• Zephyr Retiring
    Spektrumoztam. Eredmény:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A jobb hangcsatorna átlagosan 7 Hz-el magasabban lett rögzítve az átlag 1 dB pusz felvételi jelszint miatt.
    Ezt okozhatja akár egy rosszul beállított felvételi jelszint is, (amit ha rám hallgatsz egyébként is mindkét csatornán csökkenteni kellene 1 dB-el) de szerintem most nem ez a helyzet.
    Úgy vélem, a pontatlanul beállított tűnyomóerő miatt a jobb hangcsatornád gyengébb. Ennek oka általában a lemezforgás iránya miatti gravitációs súlyeloszlási tényező. Magyarul és érthetőbben:
    A normál barázdás lemezlejátszás során a tű a barázda oldalának nyomódik ahogy befelé halad. A barázda befelé kényszeríti útja során, de ezt csak olyan áron tudja megtenni, hogy jobbról enyhén nyomja. Ezért idővel mind a tű oldala, mind a lemez (ez a nagyobb probléma) jobb hangcsatornája szó szerint kikopik mindig megelőzve a balt.

Nyilvánvalóan a jobb hangcsatorna hangerősségén próbáltál korrigálni a helyes irányba.
    A módszer nem rossz, de ha a felvételi jelszinted 0 dB felé emelkedik (ez történt most is a jobb csatornán) akkor a hangminőséged is torzítani kezd.
    Emiatt érdemes mindig a 0 dB felvételi jelszint alatt maradni.
    (lásd a mintát amit linkeltem.)
    De mint minden ha egy kicsit odafigyelünk, ez is megtanulható és egy idő után már szuperül megy
    Kitartás, nem rossz ez annyira. Hallottam én már olyan vinyl-rippeket, hogy a hajam is égnek állt

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.06. 07:46:57