-
Hát, ha nem értettél félre, akkor meg csak simán elbeszélünk egymás mellett.
Te a fizikai lemezgyűjtést favorizálod, mint egyedüli érték, én meg a zene hallgatását.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Most belemélyedhetnénk, de minek, hogy a vinyl az a legjobb hangzás mert teltebb és melegebb mint a digitális kistestvére a CD, de ez a téma engem már egyre kevésbé érdekel.
Van normális sztereó hangrendszerem amin csak CDDA-t hallgatok, van egy másik, amire csak a pörgetőt kötöttem, van egy harmadik ami már a HD hangformátumokkal is röhögve megbirkózik legyen az akár WAV, akár FLAC vagy épp DTS.
Minden formátum másként tud szólni. Aki hallja a CDDA és a vinyl közti különbséget, az hallani fogja a CDDA és HD vagy DTS közt is, aki meg nem, annak felesleges ezen rágódnia.
Mint említettem, én elsősorban zenehallgató vagyok, aki amit lehet beszerez vinylről, és ha van értelme rögzít 96/24-en saját magának pontosan azért, hogy ne legyen hallható különbség az eredet hangzás és a digitális rip között.
Nyilván ha valami csak CDDA-n jelent meg, ez a művelet felesleges.
Mint láthattad, idén van 9.éve, hogy beregiztem ide.
Nekem már akkor is voltak fizikai lemez gyűjtő ismerőseim, akiknek csak az előadót kellett megneveznem és már sorolták is, hogy mi van meg és mit kell még pótolni (elsősorban a 80-as évekből)..
Nincs 3000 eredeti fizikai hanghordozóm, de nem is lesz, nekem felesleges is.
Van viszont a zenehallgatáshoz tökéletes hangrendszerem
Azzal sem értek egyet, hogy nincs beszerezhetetlen lemez, vagy felvétel.
Ha időt és pénzt szánsz rá, akkor minden megoldható. Ha nem szánsz rá, akkor valóban nincs.
Musachy fórumtársra meg ne alapozzál. Próbál keveset nyilatkozni, hogy ne tűnjön hülyének,
pedig okos, csak nincs önbizalma...
..vagy csak öregszik és mi egyre kevésbé tudunk újat mondani neki..