-
Én meg a magam részéről pl.soha nem gyüjtottem a bakeliteket,sőőt..bár köztudomásu hogy az egykori Magyar Rádióba gyüjtöttem be a zenéket,igy nem volt szükségem az eredeti lemezekre mivel átjátszás után ezek a felvételek bármikor a rendelkezésemre álltak..persze tudom hogy igy utolag már hülyeség volt,mivel amikor a magyar rádió archivumát pártunk és kormányunk szétbarmolta,akkor a zenék java része elérhetetlenné vált.40 év munkája veszett igy a semmibe és bár azota elkezdtem összegyüjtögetni a zenéket,sok olyan van,amit anno még én vettem szereztem be,de ma már nem elérhető vagy csak ilyen olyan minőségű mp3 formátumban.De mivel ezek valamikor nálunk is kapható lemezek voltak,én még hiszek abban,hogy ezek ujra fellelhetők,megoszthatók,rögzithetők valahogy.Persze szinte 90% a valoszinűsége,hogy akinek ezek megvannak vagy nem erre a forumra jár,vagy nem is jár forumra vagy hülye lenne mindent megosztani másokkal,amit az évek alatt összegyüjtött.DE hát hagy maradjak optimista.
Amikor meg már halálra sértik itt az embert akkor néha kicsit vissza kell huzodni én azt hiszem és nem vagdalkozni.(ezt már én is megtettem kétszer)
Ami a feltöltéseket illeti,nem tudom hogy ki honnan töltöget fel,eredeti-e vagy sem.A cd-imben biztos vagyok,hogy eredetiek,bár most már sajnos sokszori alkalommal előfordult,hogy az annak hitt felvételek egy részéről itt kideritették,hogy bizony egy mp3 bol felkonvertált cd.Én nem szoktam ezt ellenőrizni,nincs specko progim hozzá,max a soundforge spketrumanalizátorát tudom igénybe venni de az néha eléggé kétértelmű adatokat ad.
Bakeliteket viszont bevallom ÉN nem tudok kijátszani amiota eljöttem a rádiobol,a mai rádiokban pedig sajnos nagyitoval kell keresni olyat,ahol még működöképes lenne,mindenhova cd.ket meg mp3-akat kell vinni attol függően hogy milyen technikával dolgoznak.Kicsit visszasirom azért még a régi studiotechnikát a Brody Sándorban ahol 1-2 lemezjátszo 2-3 cd és 4-5 magnó nélkül elképzelhetetlen volt a legkisebb kis studiohelység is,manapság meg a rádiok egy keverőasztalbol állnak és kész.....((
Igy aztán a bakelitkijátszásaimat én is mással intézem ráadásul jo messze vidéken,nem tudom ellenőrizni azt hogy ő valoban azt adja-e amit kérek vagy ő is csak ilyen körcsereberével hozzájutott valamit akar kiadni nekem eredeti átjátszásként.Kivéve akkor,ha én magam hozom fizikailag a lemezt,mert akkor tuti,hogy a kijátszás eredetiből van,de ez ritka, lévén nem gyüjtök már bakelitet csak átmennek a kezeim között néha,ha valakinek be kell szerezni....vagy azokat tartottam meg amik még a rádiós korszakból megmaradtak.
Igy ehhez a ki és mit tölt fel és igazolja hogy az övé volt meg hasonlo témához néha eléggé szkeptikusan állok hozzá.
Nos ami a kéréseket illeti,valóban ahogy mondani szokás egy ujszülöttnek minden uj,és az is változo hogy kinek mi számit ritkaságnak.Kaptam én már olyan zenét egetverő ritkaságként beállitva ami még nekem is megvan saját kislemezként gyerekkorombol 3-4 példányban és volt olyan is amit én kértem számomra beszerezhetetlen ritkaságként aztán kiderült,hogy valoszinűleg már csak nekem nem volt meg cd-re irva az országban:)))
Szóval szerintem mindenkinek AZ a ritkaság amit ha keres akkor éppen sehol nem találja:))
Én mostanában sok mindent kerestem mivel egy tematikus műsort kell összeállitanom egyszeri alkalomra,bár eddig jobbára csak egy ember tudott nekem ebben segiteni(amit itt is nagyon köszönök) a többi csak hallgat,vitatkozik,veszekszik......amiben én is csak hallgatok,vita és veszekedés nélkül.
Nagyon nehéz 30-40 év elveszett anyagát ujbol egyenként összeszedni,ráadásul nem mp3 ban,de talán 47 évesen erre még van időm és (talán) ugy érzem még egy kis energiám is rá.
És ha ezzel most valakit megsértettem...hát lelke rajta.