-
fülcsimanó2 #100858 Hello Tyia! 
Ezt a Muchachá-t a napokban leltem a youtube-on, gondoltam, közzéteszem, jó kis muzsika szerintem, és úgy hiszem, ahogy én, úgy mások sem nagyon ismerhették!
Ami a topik sorsát illeti, vergődik, mint a lézengő legénységgel sorsára hagyott hajó... igazi párbeszéd volna jó, és értékelem Reynaud kollega igyekezetét, de előbb-utóbb nyilván mindenki - így Ő is - megunja a reakciók nélküli kommenteket.
Ami jó irányba vihetné el a fórumot, ha ritkaságok, érdekességek kerülhetnének előtérbe, és itt elsősorban a hetvenes-nyolcvanas évekre gondolok. Kiaknázatlan két évtizedről van szó, mondom ezt pl. abból a személyes megtapasztalásból is, hogy mostanság beleástam magam a hetvenes évek diszkó és funky ritkaságaiba, és elképesztően jó zenékre bukkanok.
Érdekes lehetne, ha megosztanánk egymással olyan harminc-negyven éves zenéket, amiket mi is csak most fedezünk fel, vagy akár saját gyűjteményből áldozunk a köz javára. Persze ez csak kölcsönösen működik, ha összefogunk és többen aktívak vagyunk, akkor abból mindenki csak gazdagodhat, mivel minden jó zenére munka, család és egyéb elfoglaltságok miatti időszűke - vagy egyszerűen a kínálat végtelensége és időhiány miatt - képtelenség egymagunkban felfigyelni vagy rábukkanni.
A youtube-ra még mindig kerülnek fel olyan hetvenes és nyolcvanas diszkó zenék, sőt mondhatom, hogy az elmúlt két évben igen jelentős számban, amik egyetlen példányban vannak fönn ezen videók formájában, soha korábban nem.
Pl. említenék egyet, itt a Dingo ritka 1979-es kislemeze, korábban a Hollywood-on kívül nemigen ismerhettünk tőlük mást:
Dingo - Coconut Cruise (1979)
Ilyesmikre gondoltam, esetleg megosztani 1-2 olyan zenét műfaji korlátok nélkül - nem a lossless minőség a lényeg, hallgatható mp3 is megteszi ! - ami azért nem terem minden bokorban... sokszor véletlenül is hihetetlen gyöngyszemekre bukkanunk, és biztosan nem én vagyok az egyetlen megszállott régiség gyűjtögető...
Szerintem azon a korszakán már túl van ez a topik, amikor komplett albumokat, sorozatokat linkelgetünk be és osztottunk meg egymással a hetvenes-nyolcvanasok alapzenéiből, akár saját szekrényből, akár talált cuccos forrásból.
Ami a két évtized színe-java, azt szerintem mindenki ízlésének, műfaji és minőségbeli igényeinek megfelelően már begyűjtötte.
Új, húsz éves fiatal kollegák kiképzésével pedig már nem foglalkozunk....
... (nem is tartanak rá igényt, mint ahogy tapasztalom, ez már nem az ő világuk, tisztelet a kivételnek....mint ahogy mi nem alélunk el egy Adele vagy Justin Bieber számtól, úgy őket sem érdekli már a Tarzan Boy...
Tehát összegezve.... ha találunk partnereket az ötletemhez, akkor várunk ide minden "kis színest"... érdekes, ritka zenéket, vagy különleges verziókat... mindenki ládafiájában lapul zenei kincs, gazdagítsuk egymást ilyen módon, ha benne vagytok.
Fő az önzetlenség, én szívesen adok, de a dolog kölcsönös legyen, pergő és ritmusos, nem kell napjában 200 bejegyzés, de legyenek reakciók, egy-két videó beszúrás figyelemfelkeltő-ajánló jelleggel, tetszés nyilvánítás, 1-2 érdekes zene feltöltése stb.
Részemről ez működne és talán életet lehelnénk ebbe a kihalt fórumba, s tán a háttéremberkék is megélénkülhetnének...
Kezdésnek egy kiváló funky diszkó muzsika, nagy ritkaság, nem kevés ideig vadásztam rá:
Disco Ranger Feat. Tangerine - Disco Ranger (1977)
Elnézést a hosszú szösszenetért, de a jó ötletek, változatosság és aktivitás növelése azért még előre vihetik ezt a fórumot.
Ebben az országban már annyi minden elveszett, itt nagyobb teret, több örömet nyerhet a hobbink-szenvedélyünk a zene iránt, legalább ezt ne adjuk fel!!!!
Üdv mindenkinek, aki elolvasott! Viva La Musica!!