112170
-
Ezt a dumát hogy én "HG" akarnék lenni,nem,leírtam ,újra ismétlem nem,nincs ilyen szándékom!
Fülcsi meg leírta és igaza van bőven akad még a 80s italo-disco zenékből amiket nem ismerünk,70s disco muzsikákból meg pláne!
Nem egy új italo fórumot akartam,csak egy topicot!

Egy olyan topicot ahol kizárólag ez a stílus volna a téma,nyilván aki pld. hard rock zenét igényel azt nem érdekli ez a felvetés!
Pofátlanság volna belinkelni ide egy másik zenefórumot,még akkor is ha az nem magyar,de példaként:
italo-disco-fórum:
Topicok :
Italo Disco
Dance + Italo Dance
Italo/Euro - New Generation
stb.
azaz egy italodisco fórumon belül egy csomó altéma,külön topicokba rendezve,van például külön zenekereső topic is!
Akkor itt az sg-n nem férne el egy italo-euro disco topic ???
Lemezfotóim: úgy tudom nem tilos néhány lemezünket fotón megmutatni,ez azoknak szúrhatja a szemét akik a netről mp3 bajnokok,gondolom most sokatok érzékeny pontját érintettem!
Nem felvágni akarok a lemezekkel,sok hiányzó darab van az én listámon is!
Egyébként ha a face-n körülnéztek,többek közt komoly zenészek is mutogatják rendszeresen éppen aktuálisan vásárolt ,beszerzett lemezeiket fotókon!
A zenei posztjaimra ha érkezik normális hangnemben válasz,természetesen örülök a visszajelzésnek,de!!!!! senkitől nem várok el semmit,sok esetben az előadó iránti tiszteletből mutatom itt be a zenéjét!
Egy csomó előadóval vagyok levelező kapcsolatban,és szívesen népszerűsítem itt is a legújabb nótáikat,hogy értsd nem JóskaPista tapsikolásáért posztolom a zenéket!
"reynaud blogja" süket szöveg nem állja meg a helyét,azért néhányan vagyunk itt még!
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2015.11.06. 20:27:15 -
Áááá Én, nem megyek sehova.....felvetettem a dolgot - nem kell...ez van...megyek vissza a tornyomba, ott jó a kilátás....
A puccsos témát mi már megbeszéltük, tudod mi "fáj" benne...nem hozom elő újra.
Neked jók a meglátásaid - SZERINTEM - úgy, hogy értékesnek tartalak (nem mintha az én véleményem sokat nyomna a latba)...remélem tudunk értekezni - mint már tettük korábban is....
--------------
Benézegetek ide és ha lesz váltás/változás (jó irányú) biztos bebiggyesztek valami véleményt, vagy akármit.
Egy új Disco topik szerintem is tévedés lenne....
Viszlát!
-
ahogy látom, régegbben ebben a fórumban voltak az italo disco alapművei tonna hegyekben, most meg páran vagytok, egyből 2-3felé húztok, mert mindenki másképp látja, másként képzeli az egészet.
való igaz, breki csak néha brekeg már. belefáradt, kibeszélte a lényeget, meg hát más dolga is van. mint sokaknak az évek alatt.
-minek még egy új fórum ebben vagy nagyon hasonló témában?
-minek az egész 1-2-3 évtized zenéit elölről kezdeni?
-tyia még mindig a múlt évi "puccs"
hatása alatt van, valószínű sosem fog begyógyulni ez a sebe?
-tyia is átmehet a régi szupercsapat után,ahol pörög az élet,meg a download linkek, igaz a témák pedig hirtelen úgy kilazultak arrafelé, hogy fullmindenes a fórum odaát, tehát ott sincs az,mint régen.met régen minden jobb volt. olcsóbb kenyér, jobb kifli stb.
-reynaud miért nem blogol? meg fotómontázsolgatja a cd fotóit, hisz úgyis ez várható az új, saját mindent megváltó fórumjától.
-miért nem neveztetitek át ezt a fórumot a kitalált célcsoport nevére és kész?
-én támogatom, hogy reynaud legyen bárhol hg, hiába ő nem akarja látszólag ezt, muszacsi nem annyira aktív, R pedig bőven ráér és hozza is,amit akar,amit gondol, erre van itt bőven látható példa.
-ha új fórum lesz,megugrik a látogatottság valamitől?
-ebben a fórumban nincsenek állandó balhék, reynaud! csak most rossz lábbal ébredt rain, és túlzottan elragadtatta magát (szerintem most feleslegesen túlzóan).
ettől függetlenül te is hetek óta magadban és a háttérbambuloknak fórumoztál, rendületlenül.
vannak a kérdésekre válaszaim, nem is ez a lényeg, csak elmélkedem, mi lesz, ha jön a megahiper új topik,ami mindent visz!?
én is jobb ötletnek tartom az egy fórumon belül a stílushasonlókat vagy közeliket egybe venni, teljesen felesleges leboncolgatni hatodrészlet szintű zenei alstílusokra sok fórumot, de mint látható pl. a 90-es ben is SZINTE CSAK eurodance megy, mert a néhány látogató azt nyomja, pedig aztán volt még egy tucatnyi más jó zenei stílus is akkortájban is. itt meg van minden, ami 80as (70-es), mégis új 80as kéne,ami inkább 80-90-es is és csak italo disco, de újra az alapoktól? hát,a fene tudja.
a mi korosztályunk a régieket néhány kivétellel rogyásig ismeri, újak meg nem annyira jönnek, hogy eltartson mégegy fórumot.
na mindegy, csináltok amit gondoltok, meg ami összejön, elfér a többi mellett, de 3-4 emberben sajnos nincs annyi potenciál, hogy önerőből "felpörgessen" egy fórumot, és sokáig életben és szinten is tartson, néhányan önmagunknak rakosgatni az ajánlókat meg linkeket pedig előbb-utóbb fárasztó és unalmas időtöltésbe megy át. a legnagyobb bajom az összes sg zenei fórummal, hogy szinte egyikben sincs semmi rendszer, csak ömlesztve a sok minden, ami már rövid idő alatt sem marad átlátható, sem informatív, csak egy bazinagy adatkupac halmaz, de erről nem a fórumozók tehetnek, hanem az egész rendszerstruktúra.
bocs az unalmas hosszért,csak hangosan gondolkodtam és volt egy csomó szabad karakterem,amit még nem használtam fel máshol.
Utoljára szerkesztette: amaximus, 2015.11.06. 17:49:31 -
Ne bonyolítsd túl!
Én mindenképpen új topicban gondolkodom,és igen ott kizárólag euro-italo disco lenne a zenei téma ,szűkíthető 70s-80s évekre,akkor nem lenne különösebb átfedés!
Azt a jelzőt amit a 90s évek zenéire használtál én is használhatom mondjuk a topicodban krémezett Deep Purple ,Black Sabbath,Led Zeppelin féle f@szságokra,nekem az nem is zene,hörgés és gitárnyúzás,borzalom,no akkor inkább ide nekem a mulatóst!
Nem ártana tanulmányoznod bővebben azokat a 90s éveket,rengeteg jó zenét dobáltak akkoriban is piacra!
Persze az örök igazság:ízlések és pofonok,te azt hallgatod én meg inkább mást!
Azokat akik leragadnak egy-egy zenei stílusnál,illetve korszaknál csak sajnálni tudom,sokat vesztenek!
Ki az a breki az sg tulaj,esetleg admin,vagy supermoderator? :))),ugyanolyan tag mint te vagy én,semmi köze a fentebb leírtakhoz!
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2015.11.06. 16:52:45 -
Én a 80-as évek zenéit támogatom!!!
Vannak különböző topikok, és nem inaktívak:
Jelen esetben a 80-as évek zenéi, alias "80s Forever"
Van egy Oldies Music topik, melyet szerénységem létesített, átalakítva az eredeti New Wave Music topikot, direkt az 1980 előtti zenék bemutatására!!!!!!!
Azt gondolom, hogy most és régebben is nagyjából ugyanazok a fórumozok ugrálnak ide-oda, topikról-topikra, mint régebben....persze a karácsonyi puccs után némileg változott a helyzet, de biztos vagyok benne, hogy nem drámaian....
Kaposi volt topikja olyan amilyen...az biztos, hogy amíg Ő és "népi zenekara játszott" ott őrület volt arra - a szó pozitív értelmében.
Azt, hogy lehet(ne)-e / kell(ene)-e (há' hülyén van írva.....) új "Disco" topikot nyitni, azt nem látom/nem tudom.....
Tovább megyek. (abszolút hipotézis)
Ha, és amennyiben ez a 70-es, 80-as zenei topik ötlete elfogadott, csak és kizárólag ilyen zene "szól" majd itt (tehát no New italo , meg 90-es faszságok, meg más trágya), akkor hajlandó vagyok az Oldies Musicot átalakítani, hogy ne legyen átfedés!!!!
Sőt, ha az érdeklődők száma megengedi a New Wave zene is visszatérhetne.....Visszarendeződést ajánlok.
Gyakorlatilag előbb-utóbb" felszabadulna" 2 topik......
Mondjuk azt nem értem, miért kell erőltetni a napjaink euro-italo zenéit?
Kérdés ha képződne egy ilyen cucc, akkor a post-Kaposi topik gazdája, mit lépne?
Mit gondol erről Breki?
Érdekli-e egyáltalán ez az egész topikosdi?
Ennyi!
Utoljára szerkesztette: Tyia, 2015.11.06. 15:40:01 -
Helló Fülcsi!
Jól összefoglaltad a lényeget,való igaz a teljes zene fórum csak vergődik, egyrészt az állandó balhék miatt sokan tartják vissza magukat ,passzívan csak olvasgatnak,másrészt a korábbi pezsgő fórumozás talán amiatt volt leginkább mert zenevadászat folyt .
Azóta sok minden változott a zene megosztással kapcsolatban is!
Annak ellenére hogy egy zenei ritkaságnak fizikális formátumban van csak igazán értéke,én nem hinném hogy lemezgyűjtők ezeket megosztanák,pld. van egy dal : Love Kills – I Want To Become ez nekem CD válogatásról van meg, elég elcseszett minőség,vinylen 300 €-ért árulják,tudom hogy egy fórumtársunknak bakeliten meg van,szerinted megosztja?.....még a lemezborító fotóját sem!!!
.
Örülők azon felvetésednek hogy aknázzunk a 70s évek disco,funk-disco zenéiből,ez nálam egy szürke folt,jól írod abból a korszakból is van nem kevés jó zene.
"Adele" : soha nem bírtam az ilyen nagy ívben kornyikáló énekesnőket " kiállok a színpadra és most megmutatom hogy leéneklem a csillagos eget" inkább hallgatok egy szerényebb énektudású de a fülemnek kellemesebb éneket pld. Patty Ryan vagy Dora Carofiglio.
Én tovább lovagolom azt az ötletem az újdonság varázsa miatt is,valakinek aki aktív fórumozó kéne egy disco topicot megnyitni ,oda mehetnének a 70s,80s és akár napjaink euro-italo disco zenéi is!
A személyt illetően nekem volna egy tippem én Musachy fórumtársat javasolnám,de ha aktív tudnál lenni akkor téged is támogatnálak,a moderátorokkal talán elintézhető volna az azonnali "HG" jog, a troll hsz-ek eltávolítása érdekében!
Jó volna egy ilyen speciális disco topic,jó dizájnnal kitapétázva!
Üdv.
-
ItaloMucsacso70 #100860 Szerk: David – Verlorene Träume helyesen a cím -
ItaloMucsacso70 #100859 Kedves Fülcsimanó!
A Felvetés jó lássuk mi lesz belőle.
Én úgy hallottam te nem veted meg a német nyelven prezentált ritkaságokat sem.
Magángyűjteményemből egy ritka darab most szóljon neked akkor hát.
David - Verena Traume ( 7'' Version ) 3:29
1988
-
fülcsimanó2 #100858 Hello Tyia! 
Ezt a Muchachá-t a napokban leltem a youtube-on, gondoltam, közzéteszem, jó kis muzsika szerintem, és úgy hiszem, ahogy én, úgy mások sem nagyon ismerhették!
Ami a topik sorsát illeti, vergődik, mint a lézengő legénységgel sorsára hagyott hajó... igazi párbeszéd volna jó, és értékelem Reynaud kollega igyekezetét, de előbb-utóbb nyilván mindenki - így Ő is - megunja a reakciók nélküli kommenteket.
Ami jó irányba vihetné el a fórumot, ha ritkaságok, érdekességek kerülhetnének előtérbe, és itt elsősorban a hetvenes-nyolcvanas évekre gondolok. Kiaknázatlan két évtizedről van szó, mondom ezt pl. abból a személyes megtapasztalásból is, hogy mostanság beleástam magam a hetvenes évek diszkó és funky ritkaságaiba, és elképesztően jó zenékre bukkanok.
Érdekes lehetne, ha megosztanánk egymással olyan harminc-negyven éves zenéket, amiket mi is csak most fedezünk fel, vagy akár saját gyűjteményből áldozunk a köz javára. Persze ez csak kölcsönösen működik, ha összefogunk és többen aktívak vagyunk, akkor abból mindenki csak gazdagodhat, mivel minden jó zenére munka, család és egyéb elfoglaltságok miatti időszűke - vagy egyszerűen a kínálat végtelensége és időhiány miatt - képtelenség egymagunkban felfigyelni vagy rábukkanni.
A youtube-ra még mindig kerülnek fel olyan hetvenes és nyolcvanas diszkó zenék, sőt mondhatom, hogy az elmúlt két évben igen jelentős számban, amik egyetlen példányban vannak fönn ezen videók formájában, soha korábban nem.
Pl. említenék egyet, itt a Dingo ritka 1979-es kislemeze, korábban a Hollywood-on kívül nemigen ismerhettünk tőlük mást:
Dingo - Coconut Cruise (1979)
Ilyesmikre gondoltam, esetleg megosztani 1-2 olyan zenét műfaji korlátok nélkül - nem a lossless minőség a lényeg, hallgatható mp3 is megteszi ! - ami azért nem terem minden bokorban... sokszor véletlenül is hihetetlen gyöngyszemekre bukkanunk, és biztosan nem én vagyok az egyetlen megszállott régiség gyűjtögető...
Szerintem azon a korszakán már túl van ez a topik, amikor komplett albumokat, sorozatokat linkelgetünk be és osztottunk meg egymással a hetvenes-nyolcvanasok alapzenéiből, akár saját szekrényből, akár talált cuccos forrásból.
Ami a két évtized színe-java, azt szerintem mindenki ízlésének, műfaji és minőségbeli igényeinek megfelelően már begyűjtötte.
Új, húsz éves fiatal kollegák kiképzésével pedig már nem foglalkozunk....
... (nem is tartanak rá igényt, mint ahogy tapasztalom, ez már nem az ő világuk, tisztelet a kivételnek....mint ahogy mi nem alélunk el egy Adele vagy Justin Bieber számtól, úgy őket sem érdekli már a Tarzan Boy...
Tehát összegezve.... ha találunk partnereket az ötletemhez, akkor várunk ide minden "kis színest"... érdekes, ritka zenéket, vagy különleges verziókat... mindenki ládafiájában lapul zenei kincs, gazdagítsuk egymást ilyen módon, ha benne vagytok.
Fő az önzetlenség, én szívesen adok, de a dolog kölcsönös legyen, pergő és ritmusos, nem kell napjában 200 bejegyzés, de legyenek reakciók, egy-két videó beszúrás figyelemfelkeltő-ajánló jelleggel, tetszés nyilvánítás, 1-2 érdekes zene feltöltése stb.
Részemről ez működne és talán életet lehelnénk ebbe a kihalt fórumba, s tán a háttéremberkék is megélénkülhetnének...
Kezdésnek egy kiváló funky diszkó muzsika, nagy ritkaság, nem kevés ideig vadásztam rá:
Disco Ranger Feat. Tangerine - Disco Ranger (1977)
Elnézést a hosszú szösszenetért, de a jó ötletek, változatosság és aktivitás növelése azért még előre vihetik ezt a fórumot.
Ebben az országban már annyi minden elveszett, itt nagyobb teret, több örömet nyerhet a hobbink-szenvedélyünk a zene iránt, legalább ezt ne adjuk fel!!!!
Üdv mindenkinek, aki elolvasott! Viva La Musica!!

-
bye -
Jó!
Culture Club nagy banda volt!
Mára ennyi,jó éjt!
-
Jon Moss? hmm? -
Persze....
-
Várjuk mások véleményét is ha egyáltalán lesz,egy biztos ha továbbra is marad az érdektelenség,én is alapra rakom magam,(gyengén értelmezni tudók kedvéért,ez nem azt jelenti hogy nem írok többet).
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2015.11.05. 20:02:29 -
....New Wave közeli....
Jon Moss zenekara a CC felbomlása után...úgy 1987-ben. -
Egy ritkább madár:
-
Hát persze, hogy klasszikus...erről szól(t) ez a kibaszott topik:)
-
A felvetésre:
Szerintem a topik címével nincs baj...esetleg korlátozódhatna csak a 80-as évekre, végül is amikor indult ez volt a címe.
Az real-italo disco meg csak ebben az évtizedben volt csúcson....szerintem
Jó néhány évvel ezelőtt itt jól megfért a pop, a rock, a new wave, az italo, a Lervi által istenített space synth tök sokféle zene volt, tök sokféle emberrel.
Breki is tolta rendesen....aztán valami történt....leválások, mittomének:)
Óriási arcok voltak itt és persze maradt is néhány.... -
Beastie Boys 
Klasszikus! -
Igen,én is úgy tapasztalom egyre kevesebb az igazán jó köztük,valamikor a nyáron összedobtam egy 20-as listát,hát.... nehéz dolgom volt.
Sokféle zenei stílust hallgatok ,amivel a világ végére tudnának űzni az a mulatós ritmusokra,dallamokra hajazó zene,undor,hányás kerülget ha ilyenbe botlok!
Ezt nagyon szeretem:
Al Corley - Square Rooms
-
Az NYCC-től biztosan jobban ismert....a 90-es évek közepéről....
-
Ez? hmm?
Nem volt mostanában, biztos....
-
Én komolyan nem értem mit lehet szeretni rajtuk...
Amikor Kaposi Laci nyitott, akkor még próbáltam felvenni a "ritmust", bár akkoriban még nem voltak ennyire rémesek ezek a zenék....
Még befogadta Nadia Alit is, meg az akkori Fixx újdonságot is...
Aztán lekoccoltam....olyan sok(k) volt a zene és oly annyira felhígult a kínálat, hogy....nem, nem ment.
Volt egy "Living on video" újraértelmezés a bannerjában az qrva jó volt....volt
Utoljára szerkesztette: Tyia, 2015.11.05. 19:22:22 -
Én sem töröm össze magam a new-italo zenékért nagyon kevés köztük az amire rábólintók,80s italo - eurodisco nálam mindenek felett!
Az hogy infót adok egy-egy új megjelenésről nem jelenti azt hogy tetszik is,néha kedvem volna jó alaposan odaszúrni,néhány egészen mulatósra sikerültnek.
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2015.11.05. 19:11:13 -
Hi! Fülcsi!
Ezt meg honnan szedted?
Tök jó! -
-
Új Hullámos dalokat itt nem fogok mutogatni...
Ám vannak más fajta, általam is szívesen hallgatott dalok a 80-as évekből.
Én a New Italo zenét nem szeretem, így nem mutatok ilyesmit.....
Utoljára szerkesztette: Tyia, 2015.11.05. 19:02:31 -
Jól van no....
Én ezt nagyon bírom:
-
Kidburn - Ghost Racer (Kalax Remix)
Kidburn - The fugitive EP (Free DL) BandCamp -
Lapozz egyet ,nem érdekel a dolgotok,zenélj inkább! -
Neeeem...komolyan mondom...
Tudod: kurvából lesz a legjobb feleség! -
A talán legjobb arc a zene fórumon a 90s topic "HG" Zalrobto szokta a linkelt videókhoz írni : nagy kedvenc!
ATB - Let U Go (2001)
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2015.11.05. 18:44:23 -
Aktiválja magát,aztán vágjon rendet a topicban amikor arra szükség van! -
Ötleteket várok!!!,hagyd a tagot,de ha továbbra is küzdeni akarsz épp imént írtam le ,keresd meg privát, vagy vannak más lehetőségek itt az sg-n ,ott szórakoztassátok egymást! -
Def Leppard - Let's Go (2015)
A zenéjük változatlanul full igényes rock!
Def Leppard (discogs) -
Kérdés Breki mót szól ehhez? -
rain70 jó lenne, csak kár, hogy nem tud olvasni. 
-
Tony Costa & Cristina Manzano - I Want An Illusion (2016) - (SoundCloud)
Felesleges hozzányúlni ,az eredetinél nem lehet jobbat csinálni,akkor meg minek! -
Hamarosan,"sokunk" örömére. -
Helló tagok!
Mielőtt a zene fórum végképp a semmibe ,érdektelenségbe süllyed,talán reformálni,frissíteni kéne,várok ötleteket!
Én azzal kezdeném,szükség volna egy italodisco topicra,egy aktív ,keménykezű ,határozott házigazdával,aki nem pánikolna a troll,személyeskedő hozzászólásoktól,és törölné ,eltüntetné azokat melyek azt a bizonyos határt túllépik!
2x meggondolná egy troll ,legközelebb veszi e a fáradságot egy olyan hsz írására amit törölni fognak!
Természetesen vélemény ütköztetés belefér de mivel ez zene fórum,max. a zene kritizálásával!
Akiknek személyeskedő vitára volna kedve azoknak van más lehetőségük "fight 2 fight" lerendezni,pld privát!
Az inaktív házigazdákat pedig talán le kéne cserélni,így nincs ki rendet rakjon a topicokban!
Mielőtt vád érne,nyomatékosan közlöm én nem akarok egyetlen topicban sem HG lenni,arra érdemes tagot viszont támogatnék!