• Güzüke
    #7
    Így van, a felhasználói oldal képviselőivel gondolom nem egyeztettek. Miért is, hiszen mi felhasználók minden másolásvédelmet száműznénk. Ez csak drágítja a terméket, valamint felesleges cirkuszt eredményez és egy csomó embernek ad felesleges munkát (adminisztráció stb.).
    Az az elv, hogy add olcsón interneten, terjeszd és használd egészséggel magáncélra, nem fekszik. Érdekes, a cikkből számomra az derült ki, hogy már megint az üzleti körök harcoltak ki maguknak egy törvényt.
    Én mindig is azon a véleményen voltam, hogy ha megveszek egy terméket, akkor a gyártó és/vagy szerző érdekeinek szándékos megsértését elkerülve magáncéllal azt teszek a termékkel, ami jólesik. Ha le akarom másolni, akkor lemásolom, ha oda akarom adni a havernak örökbe, akkor oda adom neki adni és punktum - ha egy kórházban a betegek jókedvét akarom növelni pl. egy DVD vetítésével, akkor vetíteni akarom, ha egy haveri körben, netán egy iskolai rendezvényen akarom a feelinget növelni velük, akkor növelni akarom - ez szerintem mind magáncélú felhasználás mindaddig, amíg nem keresek vele közvetlenül pénzt. Másolásvédelem van rajta? Igenis továbbra is fel fogjuk törni.
    Ez a másolásvédelem egy kicsit olyan a médiáknál, mintha egy elektronikus eszközt nem tudnék szétszedni, hogy például magam javítsam vagy hogy egy újságről ne tudnék fénymásolatot készíteni...