-
kHares #832 Nos, nyavajogni mindig is könnyű volt, de sajnos nagyon mást nem tudok csinálni. Értem hogy erre van piac, de pont ezzel a névvel bármit el tudnának adni és ezt már sokszor meg is tették határozottan vegyes minőségű termékekkel.
Mondjuk nincs mire panaszkodni, elvégre élveztem a Jedi Knight sorozatot, élvezetes volt repülni az X-wing-ben és TIE Fighterben, kalandjátékaik feledhetetlenek és örök klasszikusok, lásd: Day of the Tentacle, Monkey Island 1 és 2, Sam & Max stb. Még a K.O.T.O.R.-t is játszhatónak gondoltam végtelenül konzolos és behatárolt érzete mellett is(meg mert semmi más rpg nincs belőle).
De könyörgöm még hány évig fognak ebből a franchise-ból élni? Lassan 30 éve megy ez a star wars dolog és ha nem gyerekként látom az eredeti trilógiát egyáltalán nem gondolom hogy a mostani filmekkel/játékokkal/könyvekkel/plüss vaderekkel meg tudnának fogni. Persze ebből is eladnak félmillió darabot és mindenki mosolyog hogy milyen jót csináltunk megint, hát persze akkor nyilván ez kell a népnek csinálunk megint egy még egyszerűbbet.
A demóban sajnos nem sok dolog tetszett, ezért azt nehéz lesz élvezni. Azért voltak, pl. jópofa ahogy az alrendszereket szétlövöm a star destroyeren és leszakadnak miközben füstöl(na igen :) meg anyaghiány marad és roncs benyomását kelti. Más kérdés hogy egy több ezer főt foglalkoztató birodalmi csillagrombolót nem kéne egy tucat x-wingnek szétkapnia könyörgöm még a tervezési csodaként legsebezhetőbb pajzs generátorokkal sem. Nem emlékszem de volt kb. 4 turbo laser üteg meg 4 normál? Talán 2 ion meg 1 proton és missile kilövő. Röhelyes, de értem játékegyensúly meg minden. Amúgy szép nagy és kicsit sugárzik róla az erő ahogy kilép hipertérből, de inkább lenne egy - sokkal kevesebb egység de rengeteg alrendszer, beosztom a vadászaim, kapcsolom ide-oda az energiát, célozható alrendszerek és elfoglalható hajók - progi.
Már megint panaszkodom, ez rossz szokás. Meg persze minek írok, sok értelme nincs de legalább veszítek a stressz értékemből :)
Ami még oké, végre Mara Jade szerepel és a birodalmi oldalon, meg a többi nem annyira ismert hero is visszaköszön a könyvekből ez cool. Nem mintha örülnék a hero rendszernek egy rts-ben, de ez már más dolog.
Majd meglátjuk van-e értelme 3 tucat űr egységet belerakni amikor kb. 5 fajtát fog mindenki max vinni egy csatába, legalább a választás illúziója meglesz.
Lehet kipróbálom ezt a rebellion-t, nem sokra emlékszem belőle, lehet nem is játszottam vele?
Bár inkább nem játszok most 5-10 évig semmivel, aztán visszanézek mivel tudták eladni magukat a progik. Mer ugye addigra minden szép lesz, ott már nem lehet javítani. Talán hirtelen visszatérünk a '90-es évek első felébe és már csak eredetiséggel lehet eladni dolgokat.
Ezt nem azért mondom mert bármi bajom van a szép grafikával vagy ha arra koncentrálnak, megértem hogy nem 1993-at írunk, legyen igenis szép de ha csak az elődöket másolnák vagy onnan vennék az ötletet már akkor nagyon jó progikat lehetne csinálni, szal nem értem mi van?
Na jó, most abbahagyom, mi van ma velem?