• lammaer
    "Minden lézer, hangár, a helyén van, és tökéletesen működik."

Na, azért elfogultnak nem kell lenni, egy ISD-n nem 5 lézerágyú van :)
    Igazság szerint kezdetben nekem se nagyon jött be a játék, de ahogy haladok az imperial kampányban, valahogy jobban kedvet kaptam hozzá. A földi harcokat mondjuk automatán nyomom, inkáb vesszek egy rakat egységet, minthogy az elég khm... egyszerű csatákat erőltessem, de az űrharc az elég szimi. Ez se bonyolult, de talán pont ezért jó egy könnyed játékra. Ami nagyon nem tetszik az az utánpótlás rendszer, a szárazföldi harcban a minimalista épitkezés (azért ne már csak két helyre rakhassak tornyot) meg az, hogy a védekezésben az AI ontja magából az egységeket... Az nagyon nem kéne, mindenki azzal harcoljon amit legyártott. Na meg az, hogy tömegével hullanak a star destroyerek meg calamari cruiser-ek a harcban és 1 nap alatt újakat lehet épiteni helyettük.
    Az űrjharc 2d megoldása is megszokható, bár a hajókat pozicionálni elég gázos, akárcsak a nagyobb tankokat.

Szóval összességében végülis nem rossz game ez, egyszerű de szórakoztató egy darabig. Mondjuk a multi részét nem tudom elképzelni, mi lehet jó benne... ahhoz már szvsz túl egyszerű, kevésnek tűnik a variációs lehetőség benne, mivel a nagyobb hajók/tankok mindig jobbak, ergó az nyer akinek több nagyobb cucca van.

Egy pár aprósággal nagyon fel lehetett volna dobni. Pl:
    - egységeknek viselkedés beállitás (hold position nagyon hiányzik)
    - nagyobb űrhajóknál/űrállomásnál a fegyverrendszerek kicsit részletesebb irányitása (kicsit Nexus jelleggel, de azért nem annyira perverzen. Mondjuk lehetőség arra hogy megadjam a fegyvercsomópontoknak a célokat. Hova tüzeljenek az ionágyúk, hova a rakéták, hova a turbólézerek)
    - birodalmi hajóknál és az állomásoknal a vadászok kiküldésének kézivezérlése (én mondhassam meg mikor/milyen gépek jöjjenek ki a hangárból)
    - upgrade lehetőségek kiterjesztése: taktikai harcban ugyebár az űrállomásokon van ilyesmi, na ezt lehetne kibőviteni a stratégiai képernyőkön némi kutatással
    - egy kis RPG jelleg bevezetése a nagyobbhajóknál (szintlépés meg hasonlók mint pl a Ground Controlban)
    - űrcsatánál - ha már limitálták hány egységem lehet - én mondhassam meg kik kezdik a meccset. Ez nagyon hiányzik nekem a kampányban.
    - a spéci egységekkel (p fejvadászok) némi szabotázs elkövetése.