CnC-ről nincs tudomásom. Csak a HW2-vel foglalkoztam (meg egy kicsit a Hegemoniással is, de azt valahogy elfelejtettem ellenőrizni az utóbbi időben.
Hogy on-tipocok is legyünk:
Hihetetlen, hogy mennyi bőr van a képükön. Direkt meg akartam nézni, hogy milyen animot ad be, ha veszítek (megjegyzem a gép hard fokozaton csak nagyon sok idő múlva tudta rászánni magát, hogy megtámadjon és akkor is röhejesen béna flottákkal jött, csak úgy tudtam veszíteni, ha direkt ott repkedek a hajói orra előtt az eladhatatlan hősökkel, hogy "ugyanlőddmárlebazze"...ennyit a célközönség prognosztizált agyi képességeiről). Ha lázadókkal vesztek akkor a Birodalom-victory videót adja be és fordítva. Ráadásul mind a kettő a játék motorját használja, csak kicsit szétmosták, hogy "filmesebb" legyen. Még a Rebellion átvezetői is igényesebbek, szebbek és számszerűleg is sokkal többek. Lucasarts...szánalmas-e vagy?
Meg így kábé 10 óra (összesen, kettőnél többet nem birok vele, annyira béna lett szerencsétlen) játék után azt is nehéz volt nem észrevenni, hogy minden karakter 90%-ban csak olyan szövegeket nyom amiket a filmekből vagdostak ki, de olyan baromi idétlen módon rakták be, hogy én kérek elnézést, hogy ilyen igénytelen emberek még létezhetnek (nagyon ritka az említésre méltó "idézet" (...), most így hirtelen csak Vader "I have you now!" és Solo "Easier then a Kessel Run" beszólásai érnek valamit, de a többi...röhejes).
Csak azért említem, hogy rámutassak: mennyi fantázia és ötletesség van a készítőkben...semennyi.