Mozilla Thunderbird
  • Garfield
    Aki szerette és használta a Tagzillát, annak egy tipp.

Én már feladtam a reményt, hogy valaha is lesz TB 1.5/2.0-kompatibilis Tagzilla, így egyéb megoldás után néztem. Egy nem olyan elegáns, de használható alternatíva a Pick-A-Tag. Ez nem extension, hanem különálló program, ami a következőképp működik.:
    - 3 fájlt használ: először is ott a tagline-okat tartalmazó fájl, aztán ott egy amolyan sablon fájl, melyben megszerkesztheted az aláírásodat, meghatározva, hogy hova, milyen környezetbe szúrja be a progi a tagline-okat; majd ott a végső, aláírást tartalmazó állomány.
    - egy csomó levelezőprogram, így a TB is, alapbeállítás szerint úgy működik, hogy lehetőséget ad a levél végére illesztendő aláírást egy fájlból történő betöltésre. Namármost ez a fájl lesz a Pick-A-Tag által használt 3. állomány.
    - a Pick-A-Tag meghatározott időközönként (min. 1 perc) legenerálja az aláírásfájlt a sablonfájl alapján, véletlenszerűen választva egy tagline-t, majd ezt az aláírásfájlt aztán a TB új levél írásakor, válaszoláskor, stb. szépen beolvassa.

Mint a fentiek alapján kiderült, ez egy nagyjából működőképes megoldás, csak kár, hogy minimum 1 percenként generálódik újra az aláírásfájl.