1448
Mozilla Thunderbird
  • zserrbo
    Ja tényleg elírtam, nem a levelek titkosítására gondoltam az SSl-el.
    Ha a szolgáltató engedi érdemes beállítani?
    Mellesleg az internetszolgáltatónak is kell, hogy támogassa vagy csak a levelező rendszer a szolgáltatójának?

A linket köszi, ezt a programot már olvastam, csak nem tudatm/néztem meg, hogy erre jó.
  • Dj Faustus #447
    "Ha igen melyiket? Talán az SSL-t?"
    Az SSL nem a levelek titkosítását végzi, hanem biztonságos kapcsolódást generál (már ha a szolgáltató engedi - GMail-nél SSL van).

"Hogyan hozhatok létre digitális aláírást és titkosítási tanusítványt?"
  • zserrbo
    Lenne pár kérdésem:
    Érdemes a Thunderbirdben beálítani a levelek titkosítását?
    Ha igen melyiket? Talán az SSL-t? A titkosított levél elolvasása ugye nem működik "dekódoló" nélkül másnál?
    Hogyan hozhatok létre digitális aláírást és titkosítási tanusítványt?

Előre is köszönöm.
  • Cat 02 #445
    hi
    ezt megcsinálom rendesen de nem jó :S
  • Cat 02 #444
    nekem eddig jó volt =)
  • Ch_Slater
    tündér :D :D
    linux rulz :D
  • petipetya
    Az. :) Imap-ban sajna nem tudom hogy jó-e, mert egyszer próbáltam az imapot a tündérben és valahogy nem jött össze. maradtam a pop3-nál, elég az nekem.
  • Cat 02 #441
    hogy mi ? :D
    imap.citromail.hu vagy mi :S :D
  • petipetya
    A bejövő szerver helyesen van írva?
  • cooldoc
    Töltsétek le, itt az új: 1.5.0.7.
    Mozilla szerveren magyarul is:
    ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/thunderbird/
  • Cat 02 #438
    hmm vmiért nem akar csatllakozni citromail hez :S mindig jelszót kér pedig jó a pass :S 5let ?:)
  • petipetya
    Szerkesztés / postafiókok beállításai / kiszolgáló beállításai / CSAK A FEJLÉCEK LETÖLTÉSE -> ez legyen bepipálva.
  • Rage47
    most kezdtem használni...
    ... hogy lehet azt megcsinálni, hogy amit kapok levelet, s szerintem virusos, azt ne nyissam meg ? mert pl. mikor törölni akarok egy ilyen levelet, akkor a kitörlése után egyböl átugrik a fölötte lévöre és megnyitja - ami szintén lehet h virusos.
  • Garfield
    Aki szerette és használta a Tagzillát, annak egy tipp.

Én már feladtam a reményt, hogy valaha is lesz TB 1.5/2.0-kompatibilis Tagzilla, így egyéb megoldás után néztem. Egy nem olyan elegáns, de használható alternatíva a Pick-A-Tag. Ez nem extension, hanem különálló program, ami a következőképp működik.:
    - 3 fájlt használ: először is ott a tagline-okat tartalmazó fájl, aztán ott egy amolyan sablon fájl, melyben megszerkesztheted az aláírásodat, meghatározva, hogy hova, milyen környezetbe szúrja be a progi a tagline-okat; majd ott a végső, aláírást tartalmazó állomány.
    - egy csomó levelezőprogram, így a TB is, alapbeállítás szerint úgy működik, hogy lehetőséget ad a levél végére illesztendő aláírást egy fájlból történő betöltésre. Namármost ez a fájl lesz a Pick-A-Tag által használt 3. állomány.
    - a Pick-A-Tag meghatározott időközönként (min. 1 perc) legenerálja az aláírásfájlt a sablonfájl alapján, véletlenszerűen választva egy tagline-t, majd ezt az aláírásfájlt aztán a TB új levél írásakor, válaszoláskor, stb. szépen beolvassa.

Mint a fentiek alapján kiderült, ez egy nagyjából működőképes megoldás, csak kár, hogy minimum 1 percenként generálódik újra az aláírásfájl.
  • akyyy
    nem lehet vhol beállítani hogy ha ey nap kapok mondjuk 20 spames levelet, ami bele is kerül a szemétbe, onnan y óra múlva átkerüljön a törölt levelek közé? vagy már magától törlödjön?

van egy olyan beállítás h levélszemét kezelése, és ott hogy a szemétként megjelölt levelek törlése ebből a mappából [ ] nap elteltével, de hát ez nem csinál semmit se:(
  • Pip Boy
    Helló! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet sablon leveleket beállítani, hogy ha válaszolok egy levélre akkor az ugorjon be azonnal? És ne pedig új szerkesztéseként kelljen megnyitni!? Kérlek ha valaki tudja akkor írja meg! Előre is köszike!
  • shrek82
    sziasztok..
    Kellene nekem egy olyan kiterjesztés TB-hez, amivel tudnám helyettesíteni a beépülő levélszűrőt..Ugyanis nem tudom miért, de az állandóan törlődik, minden egyes újraindításnál be kell(ene) írnom a szűrőket, és van vagy 6 postafiókom..kicsit gáz..Szal tudtok ajánlani vmi fejlett szűrőextet, amivel esetleg mindegyik fiókomhoz egyszerre készíthetek szűrőket?
    Ja, legfrisseb TB-öt használom..(asszem 1.5.0.5)..
    Előre is köszi..
  • BiG G
    sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet kiiktatni a szmájlikat az e-mailekben, amit a Thunderbird-del küldök? Mindig átalakítja a szmájlijaimat, de ezt nem szeretném. Előre is thx
  • Gerasim
    Hello Tolya!

Megnéztem és ezt az üzit dobja ki!
    De bevallom töredelmesen fogalmam sincs hogy mi kéne és hogyan
    beálitani és hogy hol keressem ezeket a dolgokat!
    Ha esetleg más is tudja a megoldást az is üzizzen köszi.

Az üzenet küldése sikertelen.

Az üzenet küldése sikertelen, mert nem lehetett kapcsolatot teremteni az SMTP-kiszolgálóval
    (mail.axelero.hu). A kiszolgáló elérhetetlen, vagy visszautasítja az SMTP-kapcsolatokat.
    Ellenőrizze az SMTP-kiszolgálója beállításainak helyességét, és próbáljaújra, vagy lépjen
    kapcsolatba a rendszergazdával.

Köszi mindenkinek majd a segitséget...

Gerasim
  • totya24
    milyen ablak tűnik fel? az smtp szerver be van állítva? mertha nem tudsz levelet küldeni, csak azon múlhat szerintem...
  • Gerasim
    Hello!

Kéne 1 kis segitség. Olyan problémám lenne hogy ha megírok 1 levelet
    és el akarnám küldeni kéri a postfiokom kodját ezt meg is adom neki jól
    és még bejelölöm hogy mencse is el ezt az infot de újra és újra feltünik
    ez a kisablak és igy nem tudok leveleket elküldeni de viszont leveleket
    minden feltétel nélkül tudok fogadni...

Mi lehet a gond vagy merre induljak el ezzel a problémával?

Köszi elöre is a segitséget!

Gerasim
  • Egerwin
    Nagyon szépen köszönöm.Így már tökéletesen működik.
  • Egerwin
    [IMG][/IMG]
  • Dj Faustus #425
    GMAIL beállítása 1.
    GMail beállítása 2.
    GMail beállítása 3.
    GMail beállítása 4. - magyarul
    A lényeg: Tools/Account Settings/Gmail-es postafiókod/Server Settigs/Use secure connection: SSL legyen beállítva; illetve a POP3 szerver pop.gmail.com legyen.
  • Cat 02 #424
    jelszó jó ?
  • Egerwin
    Nekem olyat kéne beállítani, hogy a gmail postafiókomat is tudjam vele használni.
    minden szükséges doolgot beállítottam (pop, smtp), de amikor ellenőrizném , hogy jött-e levél hibát ír ki. Valami a pop3-al nem stimmel.
  • cooldoc
    Képetz nem tzudok linkelni - nem enged .
  • cooldoc
    Eszközök, Postafiókok beállításai,Kiszolgáló beállításai
  • slomi28
    Sziasztok!Segítsetek nekem mert nem tudom beállítani a thunderbirth-ben a /levél érkezett/értesitést.Köszi
  • cooldoc
    Mármint a Yahoo-mailt POP3 - ra állítani?
  • Otyka
    Tudnátok nekem abban segíteni, h hogyan tudom a Thunderbird-ben beállítani a yahoot? Próbálta már valaki?
  • baajos
    Eltünt a jobbgombos menüböl a küldésnél a thunderbird Az hogy küldés emailben. Hol tudom ezt visszaállitani hogy ujra ott legyen? / Ha nem a thunderbirdben kell állitani, akkor a nevem/Send to mappába mit állitsak be? Köszi
  • vaczak
    közben megoldódott.
  • vaczak
    a gondom a következő: ha átállítom hogy szimpla plain text formátumban írjam a leveleimet, akkor nagyon pici betűméretet használ a program, épp úgy ahogy a view source ablakjában is. hogyan tudom ezeknek a betűméretét nagyobbra állítani?

a program beállítási között ugyan van olyan hogy mi legyen legkisebb fontméret, de az csak a progar főablakára vonatkozik, a fent említett kettőre nem.
  • petipetya
    A tovabbitasos problema magatol oldodott meg, nem ertem hogyan.

A masik: szerkesztes / beallitasok / cimzes fulnel a kimeno levelek automatikus hozzadasa mellett az osszegyujtott cimek legyenek bejelolve. Ekkor a szemelyes cimlistadat nem bolygatja meg a program, megis elmenti az uj címeket.
  • cooldoc
    Megosztod, hogy csináltad? Köszönöm! Hátha tanulok vmi érdekeset.
  • petipetya
    Mindketto megoldva.
  • petipetya
    Kapok egy levelet, amiben peldaul pps van.

Tovabbitas gombra nyomok, erre kozvetlenul nem teszi be a csatolt fajlt ->

Ha a beallitásokban a level tovabbitasa resznel a BEAGYAZVA van, akkor a mellekleteknel csak vmi eml kiterjesztesu ize latszik.

Ha a beallítasokban a level tovabbitasa resznel a MELLEKLETKENT van, akkor a mellekleteknel csak vmi Bárhogy is kuldom profimailra, nem jo. Nekem az kene, hogy a tovabbitas gomb lenyomasa utan is ott legyen benne a csatolt fajl kozvetlenul - ezt hogy lehet megcsinalni?
  • petipetya
    Hol lehet beloni, hogy az uj cimeket ne tegye bele a cimzettlistaba? Nem talalom a beallitast...
  • petipetya
    De, a contacts sidebar nevü bövítményt használtam. Most leszedtem, és láss csodát -> egyböl ki tudom választani a jobb egér klikkel a titkos másolatot.

Köszi.