Mozilla Thunderbird

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

shevy
A Helyi mappák nevû mappát le lehet valahogy törölni? Két e-mail címmel használom a TB-t, és mindkettõnek van saját beérkezett üzenetek meg stb mappája, így a helyi mappák feleslegessé vált, nem akarom hogy abba menjen globálisan az összes mail. Egyébként, hogy tudom beállítani, hogy az elküldött levelek ne a helyi mappa elküldött levelek mappában tárolódjon, hanem a fiók elküldött levelek mappában? Mert pl. ha küldök egy levelet freemailes címemrõl és küldök egyet a citromailesrõl, akkor azok ugyanabban a helyi mappák elküldött levelei között tárolódnak, nem pedig a saját fiókon belül.

Valamikor - talán már 5-6 hónapja - a Thunderbird egy korábbi verziójánál Sil78(nick name)leírta a Mozilla Firefox témakörben, hogyan lehet a levél beérkezését jelzõ ikont a Tálca sarkába telepíteni.
Nem biztos, hogy jól értem a problémádat. Nekem jelenleg nincs ilyen érkezõ levél-jelzõ telepítve, mert a levélforgalmam nem indokolja.
Nézd meg a Mozilla Firefox témacím 17. oldalán a #263 hozzászólást.
Ott szó van a levélérkezés jelzésérõl

Üdvözlettel: gy?jt?

próbáltam, de nem talált új frissítéseket.
nálatok nincs ilyen probléma?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Nem vagyok egészen biztos a dologban, de valamelyik kiterjesztés hiányozhat, vagy az új program nem mûködik együtt ezzel a kiterjesztéssel, ami a kis ikont vezérli. Próbáld meg a kiterjesztéseket frissíteni. Ha ez nem segít,fordulj Sil-hez bizalommal. Neki a kisujjában van a téma.

Köszönöm a címet. Közben megtudtam, hogy az új verzió telepítése elõtt - ellentétben a Firefox-szal - le kell szedni a régi verziót.

Sziasztok, kéne egy kis segítség. Felraktam a TB 1.0.6-ot, rendben fogadja a leveleket, csak nem jelzi, ha esetleg kaptam egyet, csak amikor megnyitom a programot, akkor jelenik meg egy kis ablak a jobb alsó sarokban.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

ivjoe
Sry, már megint hülye vagyok, csak kicsit lefoglaltak a Winreinstall utáni munka.
Tehát Thunderbird 1.06 Magyar verzsön.
Jelenleg a Mozilla Thunderbird 1.0.2 magyar van a gépemen.
Nem emlékszem, hogy korábban, amikor magasabb verzióra váltottam, le kellett-e a korábbi programot törölni, vagy upgrade-ként rátölthetõ-e az újabb verzió?

ivjoe
Tegnap éjjel/hajnal óta ez van.
Még a szerver nálam azt jelzi, hogy nincs fennt, de köszönöm az információt. próbálkozom!

Hello Sil!

Köszönöm az információt. Az egyszerûség kedvéért a szolgáltatóval tisztázom a dolgot.

Sil78
A TB 1.1-ben már lesz a szûrõk közt autoreply is (a nightly verziókban már most is van, de azok nem alkalmasak még mezei felhasználóknak), de ezt tényleg az emailszolgáltatódnak kéne tudnia (azaz nézz körül a postafiókodhoz tartozó webes felületen, ott van-e ilyen beállítás), hisz ha nem töltöd le a Thunderbirddel POP3-mon keresztül (meg persze eleve nem is fut a program, hisz nem vagy otthon, hogy elindítsd), akkor hogy is válaszolna rá?

These are my friends, see how they glisten...

Valóban errõl van szó, amit megfogalmaztál. Tehát még letöltés elõtt a levélkezelõnek kellene az általam meghatározott idõszakban (vakáció) automatikusan viszajelzést adnia az email feladójának.
Ezek szerint a Thunderbirdnek nincs ilyen vakációs beállítása.

Szerintem ezt inkább a e-mail szolgáltatónak kéne tudnia: vagyis a beérkezõ levelekre még azelõtt kellene automatikus válasznak mennie, hogy azokat letöltenéd.

Mert ha nem érsz rá, akkor hogy töltöd le a leveleket?

U.i.: A VIPMail-nek pl. van ilyen vakációs beállítása.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Hello!

Milyen beállítással tudom elérni, hogy hosszabb távollét esetén a fiókomba küldött email-re automatikusan olyan visszajelzés menjen, amely jelzi, hogy nem tudom fogadni az üzeneteket? Mozilla Thunderbird 1.0.2 verziót használok.

shevy
magyarosítás jön hozzá?

TB 1.0.6 megjelent.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

tényleg nem rossz ez az autosave, ezzel gyorsabb volt, mint a másikkal

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Tb AutoSave Extension
találtam 1 ilyet, talán ez lesz az..

hálás lennék egy linkért, mer a mozilla homepageén ilyen plugint nem találtam 😞

mi ez az autosave kiterjesztés? ez egy plugin?

<#kerdes>

A másik megoldás, hogy kiexportálod a leveleket .eml formátumba (ebben segíthet pl az AutoSave nevû kiterjesztés, amivel egész mappákat is le lehet menteni egyszerre .eml fájlokba), és azokat a fájlokat behúzod az egérrel az Outlook Expressbe (sima Outlookban ez nem fog menni, viszont az meg tud importálni Outlook Expressbõl). Vagy pl használhatsz külsõ programot is erre, mint pl a mbx2eml, ami a .mbx fájlokból csinál .eml-t.

nincs egy progi ami rendesen mappástul mindenestül átkonvertálja?
mert most egy másik gépen is meg kell a thunderbirdrõl outlook 2003ra átállást és ott többszáz mail van😞 mit tegyek?

Cicero

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

Mr Manson
English 1.0.5 Windows

Yeah! Magyar várható?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Szijasztok.

Akkor azt nem lehet ugy megoldani, hogy az ADSL-em AXELEROS és én egy freestart-os postaládán keresztül szeretnék küldeni levelet, másnak ?
Mert hiába adom meg a TB-nek a freestart mtp-jét nem jut át a levél a cimzethez.
ivjoe
VAgy nézd meg a szõlgáltató hnlapján. 😄
Sil78
SMTP-nek az internetszolgáltatód SMTP-szerverét kell többnyire megadni, ennek az adatai a szerzõdésedben kell, hogy szerepeljenek (ha máshol nem... de ha nem találod, hívd fel az ügyfélszolgálatot, õk biztos meg tudják mondani, hova mit kell beírnod). Ha a te elõfizetésedhez nem jár emailcím, akkor vagy regisztrálj olyan postafiókot valahol, amihez jár SMTP is (pl a Gmail-hez használhatod a Gmail saját SMTP-jét), vagy telepíts egy SMTP-szervert a gépedre.

Szijasztok!

Lenne egy jókora gubancom a TB-vel.
Tegnap feltettem, és agybajt is kaptam töle...
Mivel én ruoter megosztáson keresztül vagyok neten a levelek simán megérkeznek, de mikor szerettem volna levelet küldeni vkinek, akkor kérte az smtp beállitásokat...
Csak mivel én egy Axeleros adsl-el vagyok és a posta fiokom freestartos, igy nem fogadja el egyik smtp-t se.

Mi a tehendö ?
Felejtsem az a Tb-t vagy van rá vmi megoldás ?

Plz, akinek van vmi ötlete az irjon, elöre is tnx !
Pá.
cbdkroa
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem és elõre bocsi ha már volt ilyen és nem láttam volna.

Az a gond, hogy a TB állandóan kéri az smtp jelszavát akkor is ha azt már kismilliókétszer beállítottam, hogy használja a jelszókezelõt, de az neki nem felel meg, tehát küldés elõtt popóáp ablak, hogy véssem be a jeszót. Mind addig nem volt annyira idegesítõ ameddig akár 6 xor is akarta.

Ez csak eltöltés elõtt csinálja és nem csak az smtp-nél ha nem felváltva miko melyiket akarja.

Mi qrtam el?

Van vmi tippetek?

Köszönöm a segítséget elõre is.

Üdv.: Kroy

Koszonom a segitsegedet muxik! 😊

peza

Sil78
Akkor próbáld meg eltávolítani a Calendart (ha nem jön be, akkor a többit is egyenként, ez nem olyan sok kiterjesztés), ha ettõl megjavul, akkor azzal volt a gond, és utána újra felrakhatod.

Autocopy
Display Mail User Agent Extension
Mozilla Calendar

de van egy olyan sejtesem/erzesem, h a calendart nem szereti...

Cicero
htxvcdf

shrek82
Minimize To Tray kiterjesztés...

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

Cicero
Egy ideje amikor megnyomom a Thunderbird minimalize gombját, nemcsúszik be a "nem aktív ikonok" menübe, hanem a tálcán marad. Már nememléxem hogyan lehetett megcsinálni, valaki segítene? <#vigyor5><#help>

Sil78
Akkor valószínûleg valamelyik kiterjesztéssel lesz gond, mik vannak telepítve?

tartomanynev valtozason azt ertem h uj tartomanyba kerult a szamitogepem a munkahelyemen, mert szerver valtas es egyeb valtozasok tortentek.
/lehet rosszul irom, mert ebben azert nem vok jo 😊/

de csokkentett modban elindult, megjelennek az fiokok, es a levelek is, s az email kuldes is megy.

akkor nem csinalja ezt 😊

Sil78
Ha Safe Mode-ban indítod (parancsikont hozzá lásd a Start menüben), akkor is ezt csinálja? Mit takar pontosan az a tartománynév-változás?

Sziasztok!

Segitsegetekre lenne szuksegem... 😊
Tartomany nev valtozas tortent a munkahelyemen, s kicsit megzakant a thunderbirdom..., az alabbi jelenseget produkalja, s a reinstall nem segitett...

itt meg lehet tekinteni

sajnos nekem elfogyott a tudomany...

valaszotok elore is koszonom

peza

Sil nagyon szép a nick képed, de tényleg olyan izléses

de nem baj, majd egyenként szét pakolom õket.

már mbx2emllel megcsínáltam, csak nem válogatja õket szét mappánként 😞

Sil78
Attól függ, hogy melyik verzióba, pl nem mindegy, hogy Outlook, Outlook Express vagy Outlook 2003. A legegyszerûbb verzió úgy néz ki, hogy fogod a leveleket tartalmazó fájlokat (a profilodban a Mail mappán belül a postafióknak megfelelõ mappákban találod õket - ha közös inboxot használsz, akkor persze a Local Foldersben lesznek -, kiterjesztés nélküli fájlok), kimásolod õket valahova és átnevezed úgy, hogy .mbx legyen a kiterjesztésük. Ezeket beimportálod mondjuk Eudorába (bemásolod a fájlokat az Eudora profiljába, beimportálod õket, és megnyitod a mappákat Eudorában) és onnan az Outlookba. (Az Outlook állítólag közvetlenül nem tudja õket importálni, pedig amúgy standard MBOX fájlokról van szó. Az Eudora egyébként nem végez túl jó munkát azokkal a levelekkel, amik csatolmányt is tartalmaznak.)
A másik megoldás, hogy kiexportálod a leveleket .eml formátumba (ebben segíthet pl az AutoSave nevû kiterjesztés, amivel egész mappákat is le lehet menteni egyszerre .eml fájlokba), és azokat a fájlokat behúzod az egérrel az Outlook Expressbe (sima Outlookban ez nem fog menni, viszont az meg tud importálni Outlook Expressbõl). Vagy pl használhatsz külsõ programot is erre, mint pl a mbx2eml, ami a .mbx fájlokból csinál .eml-t.

hogyan kell a thunderbird üzeneteit exportálni outlookba?

Sil78
Eszközök / Beállítások / Haladó, ott rögtön a legelsõ opció. De a távoli képeket nem véletlenül tiltja alapból: ez egy olyan dolog, amit spammerek szoktak használni pl annak a megállapítására, él-e az adott cím, megnyitottad-e a levelet.

Zacsy
Be lehet egyáltaln állítani azt hogy ne blokolja a képeket a levélbõl?

\"Nem az a lényeg h mit nézel! Hanem, hogy mit látsz!\"

ivjoe
NEm lett jó! Nem akarja az igazságot. Asszem hagyom a francba. Még megtehetném azt, hogy a szétcseszett TB-vel elmentem a leveleket, de már annyira nem izgat a dolog. Azért very THX!