Mozilla Thunderbird
  • Sil78
    #146
    A Program Files-ban levő cuccokat nem kell eltenni, az gondokat is okozhat, pl ha a már feltelepített program fájljait felülírod ezekkel. Szerintem uninstalláld a progit, töröld Program Files-ból, amit meghagy, és úgy installáld fel újra.

    Az Application Data-n belül a Thunderbird mappa tartalma az, ami neked kell (ott vannak a levelek meg a beállítások), de azt meg még a program feltelepítése előtt érdemes visszarakni (hogy ne hozzon létre új profilt). (Legközelebb használhatod majd erre a célra a MozBackup-ot is, az asszem egy fájlba menti az egész profilt, és onnan állítja vissza.)

    A biztonság kedvéért mielőtt először elindítanád most a programot, töröld a Thunderbirdös profilodból a xul.mfl fájlt. (Ez egy ideiglenes fájl, majd úgyis csinál újat belőle. Amúgy ez arra való, hogy bizonyos beállításokat, a program egyes elemeit "elraktározza" - kb mint a Gyorsítótár -, hogy gyorsabban töltődjön be a program indításkor. Mivel rosszul jelentek meg a gombok, meg hasonló gondok voltak, ezért érdemes ezt most szerintem törölni, hogy ezeket a hibás beállításokat ne jegyezze meg.)