Ubuntu Linux
  • Balumann
    Hát, kipróbáltam ezt a megoldást (10.04LTS servert szedtem le, update upgrade, ubuntu-desktop gdm, zárt meghajtó és frissítések telepítve). Valamennyivel tényleg gyorsabbnak tűnik, de ez még mindig nem az igazi.
    Memória foglaltság indításkor 250MB, ez a Debian 130MB -jához képest azért több :|
    Google Chrome -t raktam fel böngészőnek, youtube-n a 720p -s HD nézhetetlen, nagyokat beszaggat. Debian alatt az 1080p -sek is mentek kisebb beakadásokkal, 720p -sek tökéletesen.
    Compizt sem sikerül olyan szépen belőnöm, vagy alapból rángatósan megy (alacsony FPS -t beállítva), vagy több ablaknál még durvábban beakad, compiz kocka is fura, akármire állítgatom (ezt ubuntun sosem sikerült belőnöm normálisan, Debian alatt nagyon hamar, sokkal simábban ment).

A gépen levő videókat viszont most gond nélkül le tudom játszani probléma nélkül, fullHD-sakat is, az alap lejátszóval (automatikusan telepítette a kodekeket), ez sem működött sosem normálisan. Majd még tesztelgetem, de szerintem visszatérek majd Debire. :-(