Ubuntu Linux
-
Robertoo85 #8765 Sziasztok! Egy problémával szembesültem, amire nem tudom a megoldást. Nem tudom, hogy jó helyen kérdezek-e, de lehet, hogy ti tudtok segíteni. Adott egy 4 csatornás dvr videórögzítő. A forgalmazó szerint linux op. rendszer ven rajta, de ezen kívűl semmi infó. A problémám az, hogy a rajta lévő rögzített videó-kat szeretném leszedni róla. Egy 320 Gb-os sata-s vinyó van benne. Létezik a menüjében backup funkció de usb keresztül lehetne leszedni de ha sok állomány van akkor egyszerűen kiakad. Tehát gondoltam kiveszem a vinyót belőle és egyszerűen átmásolom asztali pc-re és kész. A vinyót a bios gond nélkül felismeri, de a windows xp nem tudja kezelni a rajta lévő dolgokat. Letöltöttem többféle programot, plugin-t ami többféle linux-os partíciót kezel, de egyik sem ismeri fel a vinyót. Ezután elvittem egyik ismerősöm akinek a gépén Ubuntu linux van de azt írta, hogy ismeretlen fájlrendszer. Hogyan lehet-ne kideríteni, hogy milyen típusú linux van rajta? Nekem a cél csak az lenne, hogy valahogy videókat letudjam húzni a vinyóról. A dvr típusa CK-E-9004 Canton gyártmányú. Ebben kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm.