Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lekéred napokra bontva azokat a bejegyzéseket amikben szerepel a "kernel:" string:
cat /temp/syslog.log | grep "kernel:" | grep "Feb 1" | wc -l
...
cat /temp/syslog.log | grep "kernel:" | grep "Feb 28" | wc -l
...
stb
Mindezt persze szépen ciklussal (nap számát pörgeted 1-28-ig), tömbbe töltöd, vagy változókba, ha az egyszerûbb neked. Összeadod az értékeket, kapsz egy 4809-es számot, ezt megszorzod kettõvel, elosztod 28-al és megkapod a 343-adat.
[merlinw.org]
- nézd meg nem eszi-e valami nagyon a procit (gnome-system-monitor)
- engedélyezd a harmadik féltõl származó forrásaokat a frissítéskezelõ/beállítások-ban és telepíts flashplugin-nonfree-t.ha nem az lenne fent
- csak a flash-el van baj, vagy sima videókkal is?
- megjelenés-extrák ki vannak kapocslva?
- milyen gépen van pontosa? proci, memória, vga típusa
- 32bit?
Ezerszer leírtam, minden félévben mikor kijön egy új kiadás 1-2 hónapig hibajavítások folynak, ez ilyen. Nem hülyeségbõl írtam, hogy még ne frissíts, ha nem értesz hozzá.
Ne Windows-ra térj vissza, hanem Lucid-ra, ha az jól mûködött. Azt még 2 évig frissítik.
[merlinw.org]
Remélem itt vannak olyanok, akik profik bash-ból 😊
Egy kis segítséget kérnék, ha lehet. Suliban van egy beadandó feladatom, aminek vasárnapig kész kell lennie, de sehogy sem megy.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A feladat:
F3_1. Írjon bash scriptet, amely megállapítja, hogy a paraméterül kapott syslog fájl átlagosan napi hány kernel bejegyzést tartalmaz Február hónapban!
A program ellenõrizze hogy pontosan 1 paramétert kapott-e, ".log"-ra végzõdik-e és hogy olvasható fájl-e. Ha nem megfelelõ a paraméterek száma, végzõdése, jogosultsága, írjon ki rövid ismertetõt a használatról és térjen vissza hibás (1) kóddal (exit 1).
Február 28 napos. Az átlagnál azokat a napokat is számoljuk amikor nem volt bejegyzés. (Minden napra adjuk meg a kernel bejegyzések számát és ezt átlagoljuk.)
Egy minta syslog kernel bejegyzés igy néz ki:
Feb 17 13:14:38 ipari1 kernel: [ 0.000000] Initializing cgroup subsys cpuset
Az elsõ két mezõ tartalmazza a dátumot. Egy kernel bejegyzés mindig tartalmazza a "kernel:" mintát. Az eredmény egész számot (az átlag egész része elég) írja ki a log.txt fájlba.
A feladat megoldása során minden tanult segédprogramokat használhat, ezen túl szükség esetén használjon vezérlési szerkezeteket, változókat, csõvezetéket, csatorna átirányítást, parancsbehelyettesítést, parancslistát.
A feladatot a /tmp/syslog.log fájlon tesztelje!
A program paraméterei:
1. pozícionális paraméter: log file elérési út
pl:
./run.sh /tmp/syslog.log
Az eredmény log.txt tartalma:
343
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ebbõl az elejét már megcsináltam, mikor ellenõriznie kell a dolgokat, maga a programrész nem megy. Nekem nem jön ki ez a 343-as eredmény. Sõt igazán azt sem értem pontosan, hogy most miket is akar átlagoltatni.
Mellékelem ezt a bizonyos syslog.log fájlt is: syslog.log
Elõre is köszi a választ!
Sõt még a SB Audigy SE hangkártyánál a hang is jobb lett valamivel, de még mindig nem az igazi 😞
[merlinw.org]
itt a kép
az adatokat én törölgettem ki a képrõl, a nyíl mutatja h hol a hiba. ezt miért csinálja az ubuntu?
szinkronizálás leírás
Illetve volt anno Kmobiletools, Obextool esetleg a wine+pcsuite.
Részleteket nem tudok, mikor nokiám volt sem csatlakoztattam soha PC-hez. Google-ön találsz leírásokat, letöltési helyeket. Kmobiletools asszem http://kde-apps.org -on van.
[merlinw.org]
Egy olyan progira lenne szükségem amivel tudnék képeket, zenéket átmásolni telóról gépre/géprõl telóra.
És segítségetek szeretném kérni, mert tudtommal nem olyan egyszerû mint a Pc Suite nevezetû progival.Ja és szájbarágósan köszi(:
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Mellesleg pont erre való a LiveCD. Berakod, boot-olsz, elindítod és megnézed megy-e. Ennyi.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Vagy használd a Supergrubdisket, azzal lehet bootolni ISO-t. (a 10.10-et így bootoltam be live, mûködött)
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
sudo apt-get install clamav
F-Secure
link
(Mindkettõ parancssoros)
Legközelebb ne telepíts 64bites Linuxot, mert tök felesleges és éppen ezért minimális szupportja van.
[merlinw.org]
[ Tudom, tudom hogy kevés a vírus csak közös a HDD ]
[merlinw.org]
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
A netbook alkalmazások amellett (application launcher, maximus), hogy lassúak és bugosak is sokszor, kizárólag hátráltatnak mindenben (pl. mindent csak teljes alkalmazásban lehet futtatni, nem lehet egyszerre több ablakot nézni, a netbook launcher nehezen átlátható, stb.).
Xfce4 felület úgy tapasztaltam én is, hogy gyorsabb, de az még bugosabb.
Amit csináltál jó, mondjuk a gyökérre figyelj, mert oda kerül az /usr mappa ami tartalmazza az összes telepített program adatállományát, dokumentációját, stb. Ezért írtam minimum 20GB-ot, de elég lesz a 15 is, ha nem mindennapi használatra van a rendszer, illetve nem telepítesz ezeregy programot..
[merlinw.org]
Ha valaki látna egy ilyen háttérképet mint ami a pólón van ábra az kérem ossza meg tökre bejön... mindenütt kersem!