Ubuntu Linux
  • Palinko
    jah értem hát mindenre nem gondolhatnak, főleg ha ATI nem dolgozik együtt minden disztróval :D
    eddig enyém volt az említett Ubis gép nekem próbálgatások miatt kellett a 3d gyorsítás, de emígy már fel sem kell rakni drivert mert netezéshez stb elég jól felismer már mindent az Ubis, ezen is javítottak saját berken belül.

most winre kényszerültem, de megkedveltem az Ubit mikor az volt a jobb megoldás és érdekelne a véleményed, mert mérvadó lehet ebben a kérdésben. Van-e technikai akadálya annak, hogy a wine végül is egy egyszerűen kezelhető "setup.exe-t nyitom, progi fenn van, és csak használom" dolog legyen, és persze ne vigyen el milliószor több erőforrást mint egy virtuális gép?

Itt programoknál felhasználói dolgokra gondolok, akár internet eléréssel stb, és nem csak hogy a népszerűeket támogassa mint most, és azokat is sokszor csak megnyitja internetre nem engedi ki, valahol valami összeomlik stb.

Mert igazából wine így is fantasztikus emulátor, csak nem túl kényelmes és utána kell nézni annak is hogy egy állandóan errort dobáló program elfusson, pedig kényelmes hogy látszatra úgy el lehet rendezni a progit mintha ubuntus csomagból telepítetted volna :) Virtuális gép mint kényszermegoldás használtam ha nem kell nem szívózok vele, ezért érdekel hogyan látod ezt a dolgot.

Mert ahogy nézem évről évre alig növekszik a multiplatform fejlesztések száma, mert még közel sem érné meg úgy csinálni, ezért csak emulátorban bízok.