Ubuntu Linux
-
hanta #8137 Igen jól mondod :) Ezért is voltam zavart ez ügyben, mert ez teljesen bekavart. Először megnéztem, hogy hány februári bejegyzés van és kaptam 7737 sort. Aztán megnéztem, hogy ebből csak 4809 sor az, ami tartalmazza a kernel: részt. És mivel azt írta a feladat, hogy minden napot figyelembe kell venni az átlagnál, így ezt elosztva 28-cal nekem is a 171 jött ki. Ezért is nem értettem mi az a 343 és ez bekavart. És ha megnézzük a log fájl tartalmát, láthatjuk, hogy az első bejegyzés február 16-án van, és ha megnézed amit írtam, mikor kiírattam vele, hogy melyik nap mennyi bejegyzés volt, akkor 1-jén és 2-án is van érték, pedig akkor nem is volt :) Tehát igazad van, tényleg kétszer számolja :) De a lényeg, hogy megoldottuk és az az eredmény jött ki, amit a tanár megadott, hogy ki kell jönni, így nem köthet bele :)
Egyébként nem is kéne napokra bontani csak: cut -f1,5 -d" " /tmp/syslog | grep -ce '^Feb.*kernel\:'ez mondjuk megy egy változóba és azt elosztjuk 28-cal és kész is. Nem is kellene ciklus se :)