Ubuntu Linux
-
atiwrc #7421 Sziasztok van egy kis gondom a gépemmel és szeretném viszanyerni az adatokat linux live cdvel.
Egy ideje változo időközönként előjött hogy xp töltés közben ujra indul a gép ekkor, win telepitőcdvel fixboot fixmbr parancsal helyreált minden. Csak XP van fent a gépen jelenleg az a gond hogy boot kép halványan előtünik és megfagy minden, nemtudok vele mit kezdeni még az xp telepitőcd javitókonzolával sem, mivel kéri az administrátor jelszavát, de én azt nem tudom micsoda, vagy hol lehetne megnézni.
Maradt a jó sokszor segitséget nyujtó knoppix live cd. Szépen be is tölt és müködik, a vinyo is elérhető( valószinüleg a bootsector sérülhetett meg.) Szépen elkezdtem lementegetni pendrivera a fontos dolgokat, aztán tünt fel hogy nem látom az ékezetes karaktereket tartalmazó fájlokat, azt meg nemtudom elképzelni hogy a vinyórol esetleg pont ezek a fájlok száltak volna el, az sejtem a knoppix nem jeleniti meg valami miatt, tudtok valamit ajánlani hogyan lehetne előcsalni valahogy hogy lássam ezeket?
Neten bogarászva találtam egy olyat hogy valami fájlba be kell irni 4 sort és ujrainditás után jó lesz, de hát live cdnél nem müködik ez az restartos verzió, köszi előre is a segitséget.