Ubuntu Linux
-
hát most nemtom mivan... tegnap megírtam a lenti hsz -t, majd kikapcsoltam a notebookot
ma reggel kapcsolom be, és furán villogot boot közben, mondom ilyet nem szokott
majd fekete képernyő, egy ablakkal, amit ezt írja:
"Az Ubuntu gyenge grafikájú módban fut. Kijelzője, videokártyája és bemeneti eszközeinek beállításai nem ismerhetők fel megfelelően. Ezeket saját kezűleg kell beállítania"
Ezt csak leokézni lehet. Bejön egy választóablak.
1. Az ubuntu futtatása gyenge grafikájú módban egy munkamenetre. - Ha ezt választom megint elkezd villogni, majd indulna el a rendszer, de leáll. Vagy a checking battery status -nál vagy vmi másnál, már nem emlékszem. (amúgy itt kezdtem el gondolkodni, vagyis eszembe jutott, hogy korábban már kiírta nekem a gnome indítás után, hogy az akksi csak mittudomán 49% -os és hibás... lehet most már annyira hibásnak érzékeli, hogy nem hajlandó betölteni az X -et?)
2. grafika újrakonfigurálása - ha ezt választom semmi sem történik
3. A hiba megkeresése - itt különböző hasztalan logokat nézhetek meg, amiből nem derül ki a hiba
4. kilépés a konzolos bejelentkezéshez - ez működik
5. X újraindítása - ez persze nem :)
Annyira nincs kedvem most újratelepíteni. Meg amúgy sem értem, hogy mi változott a tegnap esti kikapcsolás és a mai esti bekapcsolás között...
(amúgy a win7 nagyon szépen ment ezen a notebookon, megkockáztatom, hogy windows xp gyorsaságú volt a sok csicsa mellett is... a hackintosh is elég szépen muzsikált, csak azt hw inkompatibilitás miatt kellett leszednem)
help? :)