Ubuntu Linux
  • Balumann
    Az asztali gépen (Linux Mintel) nem volt még gondom sose a gnome-al, tehát ott tényleg bevált. Viszont a netbookomon akár ubuntun, akár linux minten, akármelyik verzióban, a Gnome olyan szép fagyásokat meg belassulásokat produkált, hogy szép volt nézni. Úgyhogy inkább fölraktam akkor az xfce4 -et (KDE-ről lebeszéltem, mert az elvileg még gépigényesebb meg bugosabb), és az jól működött egy jó ideig, suliban szépen tudtam használni, amikor inkább Linuxon kellett valamit csinálni (pl. programozás, webszerver létrehozás, stb.).
    Persze ha tovább tesztelgetem majd a KDE -t akkor lehet, hogy én is így járok, hogy vissza a gnome vagy másik.

Egyébként a netbook editiont szerintem senkinek nem érdemes javasolni, mert azt a pár programot, ami segít elvileg a képernyőre optimalizálni, nagyon gyorsan ki fogja szedni úgyis mindenki. Borzasztó lassú, nehezen kezelhető lesz tőle az egész, teli van hibával is, és lassú megtalálni is a dolgokat. Osztálytársam a 7" -es netbookjával simán kezeli ugyanúgy ez nélkül, gnomeal vagy xfce4-el, windowst is meg linuxot is.

A kis méret (vagyis a csak 1024x600-as felbontás miatt) csak Windows 7 -ben van probléma, csomószor nem lehet leokézni az ablakokat, mert kilóg lefele a képből :/ XP-n lehet 1024x768 -ba is váltani, Linuxon meg fölfele is kitolni az ablakokat az alt gomb lenyomása mellett (ez nagyon tetszik benne, először mindenáron a 768 -as felbonást akartam megoldani)...