Ubuntu Linux
-
Érthető és jogos, bár én bízom benne, hogy ezzel a lépéssel elindul valamilyen láncreakció. A Valve a játékait (legalábbis egy részét) biztosan kiadja, a source engine és HL2 már most is portolva van Linuxra. Elképzelhető, hogy a sok CS játékos és társaik platformot váltanának, sok ilyenről lehet hallani, sokaknak ez az egy visszatartó erő létezik csak.
A többi vállalatnak pedig példaértékű lehet, illetve a STEAM-mel egy olyan terjesztési területre tudnak lépni, ahol más alternatívákkal biztosan nem járnak sikerrel. Boltokba szállni és előállítani a Linuxos játékokat eléggé elképzelhetetlen, nincs rá nagy kereslet. Így viszont otthon és kényelmes lehetséges, hogy akad azért egy nagyobb számú érdeklődés. Illetve ott vannak az ilyen kis indie casual játékok, sokból létezik portolt változat. Szóval szerintem azért választék lesz, elég gondolni az előző nevekre (Doom3+kiegészítők, Prey, Quake 4 + kieg, ET: Quake Wars, UT 3, MOHAA, Neverwinter, stb..). Összeségében szerintem egy olyan kb. 50 játékot biztos fognak majd árulni, még ha nem is feltétlen induláskor. Ami azért egy szebb szám, utána meg eladási statok alapján lehet betársul még pár kiadó. Ha beindulna a gépezet szerintem sok felhasználót is lehetne nyerni, hosszútávon szerintem mindenképpen lesz előrelépés.