Ubuntu Linux
  • Ability
    Én már Karmic alatt is az előzetes dev. verziót használtam, kellően stabil volt +3x annyit tudott mint az előző kiadás. Viszont én most átpártoltam Docky-ra, ez is elég gyorsan fejlődik.

Előzőre: nem tudom miért, de én mindig szívok ezekkel a bootidőkkel. Először marha gyors, első újraindítás utána meg belassul, pedig nem tömöm agyon programokkal, sőt, az új install után már külső ppa-kat is alig adtam hozzá, beta programok szinte nincsenek is nálam. Merlinnek köszönhetően most már a bootképernyőt visszaállítottam normális megjelenésre, de a sebesség még mindig rossz. Gnome atomlassan tölt be, xsplash óta pedig az ilyen háttérkép és animáció dolgok össze-vissza működnek. Ilyen még a Gnome panel animáció, ikonok betöltése, stb.

Kezdek kicsit kiábrándulni. Ubuntut használok állandóra, szeretem, nem cserélném le, de ha nagy ritkán átmegyek Windowsra elfog az érzés, hogy "jobban egyben van, jobban össze van pakolva". Ubuntu gyorsabb ha már egyszer sikerült elindulnia, szebb, jobban össze tudom pakolni ami kell, de tele van ilyen apró agykúrásokkal. Vibrál a kép, bugosan bootol, Compizra sokat kell várni, leállításnál az egész "összezuhan" majd úgy áll le. Nem lehet leírni, tényleg apróságok és nem fontos dolgok, de ebből rengeteg van és eléggé barkács érzetet ad.