Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a jelszót tényleg nem tudom hol állítható, be h ne kérdezze
!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo
ezt melyik levelezõvel tudom ujra használni vagy mit ajánlotok?
annyi kérdésem lenne h hol tudom beállítani h ne kérje állandóan a jelszót ha telepitek vagy ilyesmi?
köszi
BOCSÁNAT h OFFolom a topikot elõször körül kell néznem
igérem több ilyen nem lesz...
bocsesz
[merlinw.org]
abban a gépben vmi régebbi asus kártya van amin crysis elment csak azért mondom h legyen viszonyitási alap azon is bekapcsolthatom majd az effekteknél az extrát?
Amúgy épp ezt akartam írni, a csatolási pontot.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
ha bejött, az asztalon lesz egy ikon hogy ubuntu telepítése, duplaklikk, tovább, tovább, stb.
az egyik kérdés itt az lesz, hogy hova telepítse az ubuntu -t, itt nem azt kell nyomni hogy az egész lemezt használja, hanem a haladó módot kell választani, ahol te adod meg hogy mit hova... itt kiválasztod azt a partíciót (c meghajtó) amin az xp van, majd nyomsz rá egy törlést, és kiválasztod hogy ext3 v. ext4 filerendszer legyen (esetleg a formázandó -t pipáld be erre a partícióra, de sztem be fogja magától)
ezzel meg is vagy, ha kész a telepítés, látszani fog a másik partíció és a tartalmát is el fogod érni ubuntu alatt
Bazinga!
édesapám gépére szeretném felrakni normálisan a linuxot.
na most: ott van egy c és d meghajtó a crõl amin az xp van minden doc ilyesmi fájlt tehát minden dokumentumot átraktam d-re szóval a c csak a linuxé lenne. ezt h tudom megoldani h oda települjön és CSAK a C-t formázza a d-hez ne nyuljon? és igy akkor fogom látni a D-n lévõ dolgokat is?
Többiek: Ha nincs igazam, szóljatok, Wubi-ban nem vagyok annyira képben.
[merlinw.org]
Tehát érdemes frissítgetni. Annak meg örülni kell, hogy sûrûn jönnek, mert ez azt jelenti, hogy foglalkoznak vele, nem úgy mint windows-nál a havi 1-2 biztonsági frissítésneknevezett izé.
[merlinw.org]
mivel én az ubuntut windowson belül raktam fel kiprobálásra most nem látom a többi fájlomat videók stb
ezeket hol tudnám elérni?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
a colour schemeket hogy tudom felrakni?
Helyette: AWN - Avant Window Navigator
ui.: a friss verzióban, ami még nem hivatalos, már sokkal okosabb lett, de alapjáraton is lehet, hogy fele annyira okos mint a Cairo-Dock, de cserébe stabil, gyors.
Stílusok:
- GTK: az alkalmazások layerezése, tehát az ablakban megjelenõ tartalmak kinézete.
- Metacity: az ablakok kerete
- GDM és XSplash: bejelentkezõ képernyõ és rendszerindítás kinézete
A többi egyértelmû. Ikonok, hangok, háttérképek, stb..
Telepítés: letöltöd õket, majd felül a menüben Rendszer -> Beállítások -> Megjelenés. Itt telepítheted õket és váltogathatsz közöttük. Itt tudod az utolsó fülön is aktiválni a Compiz-t. Illetve Rendszer -> Admin -> Synaptic csomagkezelõben töltsd le a "CSSM" (Compizconfig Settings Manager) csomagot, ebben tudod testreszabni a Compiz mûködését.
vmint h gnome-look.org-n hova menjek ha visual stlyet szeretnék és azt h telepitsem fel?
Nekem még egy Transmission is megtenné, ha a Linuxos verzió legalább olyan igényes lenne, mint az OSX kiadás. Mellesleg a Transmisson szerintem egy rendkívül fejlett cuccos, úgyértem jól mûködik, elég sokat is tud (csak minimalista a felület) és nem utolsó sorban PICIKE. Szóval õk tudnak programot írni, nem egy elhízott valami, rendkívül gyorsan indul, gyorsan mûködik, alig eszik erõforrást, de mégis hatékony. A Deluge leginkább olyan mint egy Firefox, nem egy buta böngészõ, sõt, elég fejlett, de lassú mint a dög, és nem is a legstabilabb.
plugin dolgot nem használtam így nem tudok nyilatkozni róla 😊
Bazinga!
Hozzáteszem, tavaly nyáron láttam utoljára, csodák történhetnek.
Azureus sokat eszik, de stabil mióta vuze lett belõle. Klasszikus skinnel még gyors is😊 qbittorrent is jó lesz csak amilyen gyorsan indult, annak a fejlesztése is lelassult.
[merlinw.org]
redmonk: még reggel leveleztünk (ha jól emlékszem Te voltál), olvasd el az elsõ levelet, szó szerint így írtam, hogy "Deluge - uTorrenthez hasonló, okosabb fajta torrent kliens"