Ubuntu Linux
-
Én még mindig szenvedek az ubuntuknál a hálózattal. Legutoljára ugye a wifi-t kérdeztem, osztálytársam adott egy madwifi fordító scriptet amit fölraktam, aztán jó lett végülis... de kizárólag akkor működik, ha úgy kapcsolom be az ubuntut, hogy engedélyezve van már a wifi, és ha gyorsgombal kikapcsolom, utána már nem látja újra.
Kíváncsiságból felfrissítettem 10.04 beta2 -re (először updatelni próbáltam, de az teljesen hazavágta az egészet :D), aztán a 10.04 -es beta2 netbookot raktam fel, de ezzel meg mégrosszabb a helyzet. Csak akkor látja a vezetékes hálózatot, ha a wifi be van kapcsolva, amint gyorsgombal kilövöm, még az lspci -al se látja a vezetékes hálózati adaptert sem. Wifi továbbra is akkor működik csak, ha úgy indul el a rendszer, hogy be van kapcsolva, ha már kilövöm és vissza akkor megint nem. A vezetékest azt újra érzékeli ha engedélyezem a wifi-t.
Próbáltam letiltani az alap network-manager -t, és fölraktam wicd -t, meg ethtool -t, de hát ezzel sem jutottam már eredményre.
A hálózat kezelés tényleg ilyen rossz ezekben, vagy csak a gépemnek van kevés támogatottsága, vagy esetleg én rontok el valamit?