Ubuntu Linux
-
Van benne tutorial és gyakorló mód. :D
Egyébként érdemes feltenni, ha másért nem, akkor a gyönyörködés miatt. Példa nélküli egy játék, és ezt nem is feltétlen a játék élvezhetősége miatt mondom, hanem az "elkészítés minősége" végett.
Könnyű telepíteni minden disztró alatt, nem csomagként érkezik, de nem kell hozzá terminál és függőségektől sem szenved. A játék látványvilága minőségi, mégis kis picike lett méretileg. A telepítés (nem csalok) 3 másodperc alatt megvolt nálam, 300 MB-os a játék. Már itt néztem egy nagyot, hogy ilyen hamar készen is van? :D A játék kevés helyet foglal, de a látvány csodálatos, és igen jól van optimalizálva, egyszerűen nem tudom megfingatni sehogy, pedig már az élsimítás is 32X-ra van állítva.
Erre mondom azt, hogy "még több ilyet!!". Könnyű telepíteni, nagyon gyorsan fel is mászik, nincs függősége, kevés helyet foglal el, mégis pazar a végeredmény. Látszik, hogy nagy figyelmet szentelnek a linux kiadásnak. Van pár nagy név, akik szintén kiadták játékaikat linuxra, de egyiknél sem éreztem ilyen egyszerűnek, gördülékenynek a dolgot.