Ubuntu Linux
-
Hidd el, tényleg zavaró. Nekem az akkoriban gusztustalan alap narancs Ubuntu kinézet mellett ez volt az első igazán irritáló élményem. Valahol ló méretű betűk vannak, valahol meg olvashatatlanul kicsik. Nem értem pontosan miért, de a böngésző betűbeállításai nem csak a plain/text és formázatlan szövegekre volt kihatással. Át kellett állítani ahhoz, hogy tényleg ugyan úgy nézzen ki, mint Windows alatt, függetlenül attól, hogy fel voltak rakva az MS fontok. És még így sem pixelre pontos, de majdnem. Neked ugye nincs ilyen gondod, IE-re fejlesztesz, gondolom virtualizálva futtatod, de pl. én FF és Chrome környezetben fejlesztek, majd a fejlesztés végén nézem meg és igazítom tökéletesre IE alatt is. Mert hogy IE alatt JS-t debugolni lehetetlen. :D Csak hát ugye hogyan design-olsz meg egy oldalt úgy, hogy a két környezetben teljesen máshogy néz ki? Például egy menüsor, ahol számítanak a méretek, egyik fontkészlettel kiférne, másikban más kisebb betűméret kellene.
ui.: ez még jó régen volt, azóta figyelek erre, de ahogy észrevettem, vagy az alap fontkészlet alakult egy kicsit, vagy mást használ a FF alapból, de amikor sok évvel ezelőtt először láttam Linuxon Firefox-ot, akkor tényleg irritálóak voltak a betűk. Legutóbb amikor láttam natúron, akkor már teljesen kellemes volt emlékeim szerint, de nekem azóta is be van rögződve, hogy átállítom. :D
Egyébként lehetségesnek tartom, hogy régen az FF nem kezelte volna esetleg a felrakott MS fontokat? Most van egy elméletem, hogy a FF is azokat használja ha elérhető, DE régen tudom, hogy voltak bajok ebből.