Ubuntu Linux
  • Ability
    OpenGL mellett nem megy, de egyébként a Cairo-Dock-nál igénytelenebb cuccot se sokat láttam. AWN-t használj, Launchpad-on az előzetes változat kellően stabil, sokkal többet tud mint a régi, nem fekteti meg a rendszert. Gnome alá a legjobb Dock program. Esetleg egy próba Kiba-Dock-kal, benne van még fikizai motor és lehet dobálni meg túrni az ikonokat. :)

VL OpenGL módban nekem rosszabb képminőséget adott egyébként.

krisz94012: Chrome a legfejlettebb böngésző, az más kérdés, hogy egyelőre még félkész. Nekem sosem lassult, atomstabil, mindent plugint támogat. Arra viszont ügyelj, hogy egy-egy extension belassíthatja, javaslom a hivatalos Google extension galériából válogass.

#4915: Ubuntu Software Center néven ott van, eltávolítani sem lehet a menüből, max a csomagját lekapni.

#4916: Synaptic-ot nem adnék kezdő kezébe. :D Egyszerű mint a fene, de azért inkább maradjanak az egyszerűbb felületű Ubuntu SC-nél.

#4917: Asztalon jobb klikk -> háttérváltás -> Utolsó fül "Dekstop effects". Beállítani pedig: Admin -> System -> Synaptic: ccsm (compizconfig-settins-manager), illetve van egy simpleconpizconfig csomag is.

#4925, #4926: Valószínűleg grub2-je van, szóval csak ennyi kell terminálban: "sudo update-grub"

#4927: amiben kb. tiltott túrkálni, helyette: /etc/grub/defaults -> majd az előző parancs.

#4929: mert nincs root jogosultságod. Terminálban: sudo <parancs>, futtatásban: gksudo <parancs>

#4932: su helyett mindig sudo-t használj, ne vedd fel véglegesen a root jogosultságot.

#4936: root felhasználónak ne adjatok saját jelszót, szintén biztonság kérdése. Root jogosultság megszerzéséhez a sudo-nél mindig a saját jelszavad kell, jelszó nélkül nem is enged telepíteni.