Ubuntu Linux
  • Ability
    Merlin: Az ATI/AMD VGA driverek mennyire szeretik Compiz-t? Mert úgy olvastam, hogy most szépen támogatják, a Karmic-ot is lazán megeszik, viszont haver gépén ilyen ablak "lag" jelentkezik. Tehát átméretezésnél, maximalizálásnál, illetve minimalizált programok visszaállításánál megáll pár másodpercre az egész, aztán szépen, folyamatos animáció mellett gond nélkül visszaáll. Egy 4570-es mobility kariról van szó, a teljesítménnyel nincs gond. Repós és legfrissebb gyári driverrel is ugyan az van. Után olvastam az egésznek és csak úgy emlegetik hogy "backfill" bug, elvileg az X-ből vettek ki valami cuccost és amiatt jelentkezik a hiba. Mindenhol ugyan azt írták: meg kell patch-elni az X-et. Megcsináltam, probléma eltűnt, gond nélkül a legnagyobb rendben megy minden. Csak nem tudom, hogy ez mennyire általános, várható-e javítás, esetleg disztró specifikus-e (ahogy néztem előző kiadásoknál is volt hiba). Kicsit irritáló lehet, hogy ha repón adnak ki xorg frissítést akkor kezdődhet előlről a procedúra?