Ubuntu Linux
  • Amse
    thx, de van vele pár gondom :)

0.1 szóval én nem tudok bejelentkezni csak cd-ről boot-olni, de ilyenkor felesleges ezt megcsinálni hiszen nem nyúl a profilomhoz és vinyóról indítva nem történik semmi.

0.2 miután megnézte a képernyő beállítás melyik menüpont és mit/hol kell beállítani sikerült a szétesett képernyőn annyit kihalásznom a pixelekből, hogy a vga-t beállítsam így most már működik a dolog, de az érdekellne, hogy miként is lehet ezt máshogy megcsinálni, mert ha újrarakom a rendszert akkor nem szeretnék vele újra szívni.

0.3 szóval most nincs szétesve a kép, de nem tudom rendesen a képernyőfelbontásokat beállítani... egyrészt nem tudom melyik-melyik képernyő, mert nem fix, hogy melyik az első és melyik a második, mert az alapértelmezett van elől. hiába állítom bármelyikre be az acer monitorom és egy eddig (win alatt) vitt felbontást kijelentkezésnél problémátik és visszaállítja a 1024x768-at. és a tv-m klón módba megy letiltott 2. képernyő beállítással. ha engedélyezem a 2. képernyőt akkor megintcsak behal és visszaáll "eredetire"

nagyon hálás lennék, ha valaki segítene ebben.