Ubuntu Linux
  • Ability
    Hát első körben a frissítéseket kapcsold vissza, nem tölt le semmit, csak feldobja az ablakot ha van valami. Beállíthatod, hogy hetenként ellenőrizzen, és akkor a lekérdezés sem túl gyakori. Ha van valami frissítés, akkor azt tedd fel, ártani nem árthat, hátha javít is valamit. Főleg ha nem naprakész a Jaunty. Ha a gyári változat van fent, akkor azzal is sok baj volt eleinte, szóval egyszer mindenképp frissíts ha már "elavultabb" állapotban van.

Illetve várj mér egy hónapot, és utána tedd fel a Karmic-ot, addigra szerintem már bőven használható lesz, még ha tökéletes nem is.

A hibára: nézegessél rendszernaplózást. Én nem tudom mi baja lehet, de csak a logikát követve olyan, mintha ellenőrizné a lemezt mindig. Ez lehet sértült merevlemez is, de olyan is létezik, hogy rosszul van belőve az időzóna vagy valamilyen idővel kapcsolatos dolog, és mindig azt hiszi, hogy már x ideje nem ellenőrizte őket. Mondjuk nálam ez gyors folyamat. Karmic kiadása előtt volt valami hasonló bug, hogy nem kezelte a CET időzónát, és mindig azt hitte, hogy sosem ellenőzite még a lemezeket. Még ki is írt valami idióta üzenetet, hogy "utolsó ellenőrzés: a jövőben" :D