Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Már vártam "A Google a barátod!" szöveget is...
Tedd fel vmware-re ha mindenképpen így akarod, de sokkal egyszerûbb feldobni egy külön partícióra...
A másik meg, hogy amint látod, ha duzzogás helyett használod a google-t máris elõrébb vagy.
[merlinw.org]
Ezekszerint van más ilyen bamba, mint én... Neki is ugyanaz a problémája! :S
Nyugodtan írjatok le most minden hülyének, mert nem jelenik meg nálam ez a funkció, ha szerintetek az én hibám, akkor nyilván igazatok van!
A megoldáson pedig ne törjétek tovább a fejeteket, majd én próbálkozok tovább, hisz én vagyok a pancser, aki nem tudja megoldani ezt az "egyszerû" feladatot!
és ez szerintem nem az én hibám! :S
De igazatok van, lehet, hogy hagynom kéne a fenébe, ha ilyen nagy segítségeket kapok...
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Amúgy a wubi.exe-re egy ilyen ablaknak kéne elõ jönnie:

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Képfile: linux alatt nem kell rá külön program, asszem mount konzolparanccsal lehet csatolni és beteszi a places alá mintha külön meghajtó/õartíció lenne. Grafikus felületen nem tudom, jobb klikk a képfile-on, ott nincs valami mount opció?
infidel
Abszolút kezdõ ubuntus és egyben linuxos vagyok 9.04-et használok. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet a lehetõ legegyszerûbben dvd film image file-t bemountolni majd azt valami lejátszóval lejátszani? Lehetõleg grafikus felületen történõ megoldásnak örülnék.AcetoneISO-m van. A mésik, hogy milyen lejátszókat ajánlotok? VLC media playert sokan ajánlják, viszont nem tetszik, hogy nem tudom benne kitallózni egyszerûen a partícióimat, csak a linuxost látja a többit(ntfs-t) nem, de ha nautilusból indítom VLC-vel akkor mennek.Csak ez így macera...
infidel
Miért nem hoz fel nekem ilyen funkciót a telepítõ DVD? Pedig ennek már támogatnia kellene és azt mondtátok, alapból benne van a Wubi...
Hogy is van ez?
workgroup = WORKGROUP
netbios name = gépnév
server string = Szerver neve
case sensitive = no
guest ok = yes
guest account = guest
password server = *
usershare owner
Ezután "smbpasswd -a felhasználónév"-el csinálsz jogosult felhasználókat.
Végül sudo /etc/init.d/samba restart és már mûködik is a jobb klikk, megosztás funkció.
[merlinw.org]
Elõre is köszönöm a segítségeteket!
ui.: Nem terrákat akarok megosztani, szóval nincs szükségem ftp-re meg mittoménmilyen fájlmegosztó kliensekre. Csak úgy mint a windowsban volt; 2 gép között tudjak cserélgetni apróbb fájlokat.
Még annyit, hogy rákerestem a wubi-ra, elvileg ez lehetõvé teszi, hogy windows alatt telepítsük az op.rendszert, akár egy programot.
Kérdésem: lehet ugyanarra a meghajtóra tenni a linuxot is, vagy célszerû újat megadni neki? Bootoláskor gondolom nem jön fel a választóképernyõ, hanem windows alól kell futtatni? Hanyas verziójú Ubuntutól kezdve van beépített wubi? Mert megvan a 8.04, bemountoltam, erre kiírja hibaüzenetnek, hogy "A CD érvénytelen". Akkor ezt nem is lehet innen telepíteni, hanem csak ha bebootolok róla, de akkor nem is lehet win-programként feltenni, hanem csak full op.rendszerként...?
Köszi, ha válaszoltok töménytelen mennyiségû kérdésemre! 😊
Õszintén szólva annyira még nem foglalkoztatott a nyomtatótéma, de majd elolvasom, ha fent lesz a rendes ubi 😄
[merlinw.org]
http://www.turboprint.de/english.html
A direct copy&paste from the bottom of that page on their site:
With TurboPrint FreeEdition you can test your printer's features:
"Intelligent" Printer Drivers YES
"True Match" Color Correction YES
High-Quality Dithering YES
Multiuser Support YES
Network Printing YES
High Print Resolution YES with restrictions*
Additional Print Media Support YES with restrictions*
Test FullVersion's features *High print resolutions and support for additional print media is available with TurboPrint logo added in the printout. See what quality your printer can achieve!
No limitations with low print resolution on plain paper! (Some printers are excepted - see list of supported printers)
Now if you are running into an issue where the logo is superimposed even at low (300dpi or lower) resolutions, your printer may be one of the exceptions but the Canon i-series printers do not seem to be the exceptions.
Tehát fizetõs, de 300dpi alatt nincs korlátozás. HP nyomtatókhoz is ajánlják, bár HP támogatással nincs baj 7.x óta.
[merlinw.org]
Hangkeverõ/beállításoknál kapcsolja be mindent, és próbálgasd végig a csúszkákat. Elõfordul, hogy kavarodás van arrafele😊
[merlinw.org]
(Ugye még benne van a wubi, vagy hogy hívják?)
Szerintem már nem kell a bannerbe a számláló.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
[merlinw.org]
talán most a legjobb ötlet, hogy a 8.10 et tedd fel,
igen e re telepíted az ubuntu csinál egy boot (grub) képernyõt amin majd választhatod hová bootoljon a géped, ha fel akarod osztani a #2629 hozzászólásban találsz egy példát, hogyan oszd. én 3 részre szoktam, mindenki máshogy, de úgy sem lesz semmi baj kezdõként, ha nem osztogatod, ha megtetszik úgyis nagyobb helyet adsz neki és rajta tárolod az adataid, akkor úgyis újra kell raknod, vagy ha jobban belefolysz, és meggyilkolod a rendszert akkor is lesz esélyed telepíteni 😊
sudo apt-get install ia32-libs ia32-libs-gtk ia32-libs-sdl lib32asound2
wget -N boundlesssupremacy.com/Cappy/getlibs/getlibs-all.deb
sudo dpkg -i getlibs-all.deb
wget http://www.skype.com/go/getskype-linux-static
tar -xvjf skype_static*.tar.bz2
cd skype_static*
sudo mv skype /usr/bin/
sudo mkdir /usr/share/skype
sudo mv sounds /usr/share/skype/
sudo mv icons /usr/share/skype/
sudo cp /usr/share/skype/icons/SkypeBlue_48x48.png /usr/share/icons/skype.png
sudo cp /usr/share/icons/skype.png /usr/share/pixmaps/skype.png
sudo mv skype.desktop /usr/share/applications/
cd ..
sudo rm -rf skype_static*
sudo getlibs /usr/bin/skype
NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]
köszi ezt a leírást, sokat segített, mert nekem is Audigy kártyám van !
végigcsináltam mindent jó is lenne, szól is minden, csak a SUB. nem dübörög 😞
erre van valami orvosság ?
ill. a nagyobb gond, hogy én nem a hangkártya mikrofonját használom, hanem a webcam beépített mikrofonját, és ha végigcsinálom ezt a beállítást akkor nem tudom kiválasztani a felvételnél a webcam-ot csak a hangkártyát, ezt lehetne módosítani valahogy ? Skype-hoz elengedhetetlen lenne !
Elötte jó volt csak úgye akkor nem volt 5.1 😞
Sajnos nem vagyok szakértõ a témában, ezért szívesen venném a segítséget ! Köszi !
NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]
C: 40 GB, ezen van a Windows XP
D: 280 GB, filmek, zenék, stb.
E: 150 GB, gyakorlatilag üres
Kérdésem: E-meghajtót még osszam fel? Mert ha jól tudom, a linux ext4 fájlrendszerét nem fogja felismerni a windows.
És hogy tudom telepíteni, hogy megmaradjon a windows, meg minden más is? Állítólag ezt egyszerûbb telepíteni, mint a korábbi verziókat...
Köszi a segítséget!
http://goo.gl/gd6Zi5
[merlinw.org]
ha fejbõl nem megy, Windowsban nyitsz egy lemezkezelõt és a prticióstáblán kiszámolod a root(x,x) értékét. Vagy live CD-n egy fdisk -l
elsõ lemez elsõ particiója a 0,0 második a 0,1 stb,. második lemez elsõ articiója 1,0 második 1,1 és így tovább. Kimatekozod melyik a linux particiód ahol a /boot könyvtár van és azt adod meg root()-nak.
Egyébként próbálkozhatsz a stage1.5 és stage2-vel is (1 és 1.5 az mbr-ben van de nem egy helyen, míg a 2 a /boot/grubban, ez utóbbit valószínüleg nem fogod tudni használni😊)
setup (hd0) marad így, az állandó (mbr).
[merlinw.org]
http://goo.gl/gd6Zi5