Ubuntu Linux
  • Ability
    Desktop fronton azért az egy kicsit húzós lehet szerintem. Vársz (akármilyen) kiadás után egy hónapot és akkor már mindennek jónak kell lennie, esetleg annyira minimális, nehezen reprodukálható hibák maradnak benne, hogy szinte senki sem érint. Inkább a driverekkel lehet némi kavar, az Jaunty alatt is későn érett be. Nem volt vele semmi gáz, csak rosszabbul teljesített. Mondjuk én ilyet Karmic alatt nem vettem észre, és a frissítés is teljesen jól ment, semmilyen anomália nem történt, csak az amúgy is benne levő pár hiba jött elő, aminek viszont nem sok köze van a frissítés zökkenőmentességéhez. Azt viszont megtanultam, hogy bétát nem teszek fel éles rendszerként. Ezzel mondjuk inkább az a baj, hogy Ubuntuék hajlamosak kiadás előtt 2 nappal beletenni valami teljesen új dolgot és a kiadásig nem mindig tudják kijavítani ha van benne hiba. Ezért érdemes kiadás után is várni, bár nekem szimpatikusabb lenne, ha már kiadás előtt 1 hónappal befagyasztanák az új cuccok belepakolását és csak a hibákra koncentrálnának.