11431
Ubuntu Linux
-
#4329 nem akart menni. mutatta hogy töltögt de semmi. 3 percután feladtam a kontext stuffot :D -
#4328 Hát akkor meg csak nem figyelem annyira :D
Mindenesetre, engem annyira nem érdekel, hogy hogy tölt be.
Ha olyan sebességgel fog betölteni mindig, mint eddig, akkor nekem tökéletesen minde1 a betöltés :D
Utána meg már minden pazar - eddig legalábbis -
#4327 Ühüm. :)
Villogásra: mások azt mondják, hogy legalább 4x villog az új Karimic: usplash indulása, xsplashre váltás, gdm indulás, login. Nemost nekem ebből csak az xplash indulásakor villan, de az még mindig sokkal jobb mint előtte és amúgy ilyennek is kellene lennie, nem tudom másoknál mi van. Win is villan egyet mielőtt betolja neked a login képernyőt. -
#4326 angolul használod a rendszert??? -
#4325 Ja, most már tudom, hogy milyen monitor villogásra gondoltál:
Mikor bejön az asztal.
Hát annyi biztos, hogy nekem nem villog.
Mellesleg minimum normál effekteket mindenki rakjon be, mert akkor még jobban fut a rendszer!(nálam)
Meg az asztal is sokkal elegánsabban jön be: nem csak beugrik, hanem lassan elősiklik!
Amugy itt karmicon nekem is tökéletesen futnak a videok compiz mellett is!
Régen nehézkesen sikerült összeállnia a teljes képernyőnek, meg még utána szaggatott is, most (habár most sem egy pillanat alatt teszik teljes képernyőre, de persze alig kell várni) viszont tökéletesen fut! -
#4324 Nekem így nézett ki még anno. Mondjuk azóta már csúnyának tartom ezt az asztalt, de a lényeg rajta a Context menü. Kikeresi a számhoz tartozó többi számot, megmutatja a népszerű dolgokat, fent van egy ikon amivel kikeresi a dalszöveget és meg is jeleníti. Exaile is csak a context menüvel ütős. -
#4323 exaile 1
exaile 2
egész yóa. -
#4322 Szerintem meg ronta, bugos, lassú, kényelmetlen foskazal a Winamp. :) Rythmbox nem rossz, de nekem kicsit kezdetleges. Banshee túl egyszerű, de nagyon letisztult és kényelmes tud lenni, valahogy szebb, többet is tud azért nála. Exaile az folyamatosan fejlődik, kicsit még olyan kiforratlan, de szerintem talán a legjobb. Context pluginnal istenkirály. :D -
#4321 Nekem Compiz jó volt, csak amikor fölé rakott ilyen figyelmeztető buborékot akkor szaggatott minden mint az állat. Legalábbis játékok alatt. Videónál csak villogott. Karmic alatt egyszerűen tökéletes, nem találtam még benne hibát. Gyorsabb is, jobban is működik, nincs semmilyen anomália.
xsplash: ez az új dizájn része, majd a köv kiadásban teljesedik ki egészen. Az alapkoncepció az az, hogy az Xorg grafikus felületet minél hamarabb el akarják indítani még a bootolás alatt, majd azután felhasználni arra, hogya GDM és minden egyéb az alól fusson, ezzel elkerülendő a monitor villogásokat. -
#4320 én rythmbox-ra tértem át.
elég nehéz volt winamp után, de nekem tetszik!
egyedül a dfx-et hiányolom :S
Hát igen: Winamp valóban megéri az árát!!! -
#4319 mi is az az xsplash? :D
amugy én csak arra lennék kíváncsi, hogy compizzal futnak-e teljesképernyőn a videok.
Mert Januty-n mikor fent volt a compiz, minden extrát beállítottam, és minden normális sebességgel működött, de a teljes képernyős videok....
nagyon sz@r!!!
hát majd kiderül :D
most hirtelen nem tudom feltenni, mert nem saját gépnél vagyok, de mikor haza érek, egyből kipróbálom! -
#4318 A két legjobb _szerintem_: Banshee és Exaile. Bár ezek nem Winamp formák... -
#4317 Köszi. ezzel legalább elindul. Töröltem a conf fájlt majd indul. De továbbra is aztírja összeomlott de azért fut.
Amikor próbáltam rámenni a hálóra kiírta hogy kéri az ipt de úgy 2 perc után megúntam. Megnéztem a wifi-radar beállításait és találtam egy olyat hogy mit használjon dhcp kliensnek. /sbin/dhcpcd. Nos ez a cucc nekem nem volt meg tehát felraktam.
Probléma: mostmár nem kell 2 percet várnom és kinyomni hanem egyből kiírja hogy nem kapott ip címet.
Amúgy Merlin: az eth1-et akarja wifi eszözként használni.
#4316: audacious
-
#4316 vááh, nagyon fasza lett eza új ubuntu. eltűnt az atás error, a belsőhangszóró sípolás, a rarokat gyönyörűen tömöríti ki. :)
kérdés: vki tud egy jó zenelejátszót, amit használ? vmi winamp-forma. -
#4315 https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/wifi-radar/+bug/454744 -
WorldTorrent #4314 1 gyors kerdesem lenne: meg mindig be kell legyen kapcsolva az alaplapba az AHCI hogy telepitsem az ubuntut ? mert ha be van kapcsolva nem bootol az ubuntu pendrive-rol..:| -
#4313 Hm. Ott látja..
screenshot
De sajnos iwconfig még mindig nem mutat semmit. A wifi-radar meg crashel, else indul. -
#4312 Pontosan! -
#4311 nah, feltoltam a coalát, eddig bejön. :)
most telepítgetek, utána meglátjuk. -
#4310 Tehát a gépbe USB-n keresztül "megy" az internet? -
#4309 Hagyományos asztali PC. De nem hálókártyán keresztül kábelen jön a net, hanem telefonkábeles USB-modemen keresztül. Még driver CD-m sem kaptam hozzá, mert állitólag még a DOS 6.2 is automatice felismeri. :)
A Hardware Drivers pedig csak az alaplapi Realtek integrált hálókártyát látja, mindenáron azon akarja rámerőltetni a netet, mást nem is ajánl fel. De az ugye nem jó nekem...:( -
#4308 Koala tanácsok:
Azoknak akik most telepítenek szűz Koalát, szólok hogy, ha akarja használni a hibernálás funkciót, akkora swap partíciót hozzon létre mint memória mérete + 200MB. Tehát pl 2GB esetén 2048+200MB, 4GB esetén 4096+200MB
RAID-et használók telepítés után futtassák le a sudo dpkg-reconfigure mdadm parancsot
Aki használta eddig a wireless regulatory domain-t az szerkessze a /etc/modprobe.d/options -t és írja be a következő lokalizációs sort az alábbi példa alapján:
options cfg80211 ieee80211_regdom=EU
Ha gáz lenne az X futásával, vizuális hardverek felismerésével, kommentelje ki az előző verzióban kézzel (vagy videó driver által beszúrt) bejegyzéseket a /etc/X11/xorg.conf -fájlban.
Ctr+Alt+Backspace (grafikus felület újraindítása) átkerült az X keymap (XKB) modulba. Aktiválása:
- "System"->"Preferences"->"Keyboard"
- "Keyboard Layout" -> "Enable keyboard layouts" -> "Advanced" fül
- "Key sequence to kill the X server" engedélyezd a "Control + Alt + Backspace" gyorsbill.-t.
Frissítés figyelmeztető kikapcsolása:
gconftool -s --type bool /apps/update-notifier/auto_launch false
/etc/event.d átkerült a /etc/init -be
Ralink rt2860 chip-es EeePC-ken (EeePC 900 és 1000) a Wifi antenna kikapcsolható az Fn+F2 kombóval.
Intel 82852/855GM videókat ha nem látja a rendszer módosítsuk a GRUB-ot:
GRUB1: /boot/grub/menu.lst nomodeset a # kopt= sor elejére, majd apt-get update grub
GRUB2: /etc/default/grub nomodeset GRUB_CMDLINE_LINUX
Samba nmbd démon nem mindig indul el, várjuk a javítást. -
#4307 Desktop, Laptop?
Hálókártya Wi-fi-s vagy nem?
Hálókártya márkája, típusa?
Ha integrált, az alaplap márkája típusa?
System->Administration->Hardware Drivers nem látja? -
#4306 Ha Koala: System->Administration->Hardware Drivers -ben nincs semmi?
Alternatív Broadcom telepítés:
Itt Section 1 -
#4305 Nos a wifi-radar nálam sem indul. Nálam is összeomlik. Az iwconfig még mindig nem lát wan0 eszközt. :|
$ iwconfig
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
eth1 IEEE 802.11 Nickname:""
Access Point: Not-Associated
Link Quality:5 Signal level:0 Noise level:169
Rx invalid nwid:0 invalid crypt:0 invalid misc:0
pan0 no wireless extensions.
Jó tulajdonság hogy mostmár hangkártya driver frissítést nem kellett eszközölnöm az új kernelhez mert most az alapból megy. Eddig minden egyes új kernelverziónál manuálisan kellett pakolásznom rá.
Ötlet a wifire?:o -
#4304 ellőttem = előttem -
#4303 Konkrétan, ezzel - és a többivel is - magadról állítasz [ellőttem pedig állítottál] ki szegénységi bizonyítványt.
Továbbiakban, neked:
-
#4302 Sziasztok!
Tegnap este kipróbáltam ennek a legfrisebb release-nek a CD-ről bootoló verzióját. Első ránézésre nagyon pofás lett a darab sok jó, használható funkcióval.
Azonban szinte az első pillanatban szembesülnöm kellett egy idegesítő dologgal is. Mégpedig hogy képtelen vagyok beállítani a net-kapcsolatot, mert nem ismeri fel a modemem. :( És sehol egy eszközkezelő mint pl. a Windowsban...legalábbis én seholsem találtam. Márpedig net nélkül nem hajlandó használatba venni a videokártyám - állítólagosan - már települt driverét sem (ezt se értem igazán miért van így?).
Tudtok nekem mint maximálisan zöldfülűnek adni néhány tanácsot ezekkel a problémákkal kapcsoltaban? Azt előrebocsátom, hogy vinyóra nem szeretném telepiteni egyéb okokból kifolyólag.
Köszi előre is mindenkinek! -
#4301 konkrétan leszarom. ne olvasd. -
#4300 Ne piszkáld már, neten a többség így ír, leginkább ez az MSN-es hanyagság ragadt át ide, de engem nem zavar, amúgy meg normális srác. :] -
#4299 Pár hozzászólásodtól is kirázott az (h)ideg: tudsz TE MAGYARUL, HELYESEN ÍRNI?
[Nem, nem fogadható el a gyorsírás, weben mindenki így ír és más hasonló baromság!]
-
#4298 A beharangozott gyorsabb boot nálam nem érezhető, viszont a rendszer az teljesen gyors. Nem merném állítani, hogy érezhetően gyorsabb (programok indulása és társai), de játékok alatt (most épp Pray van terítéken) nagyon is jól teljesít. Illetve a Compiz intergálódása végre kezd emészthető formát ölteni, nem lassít annyira bejelentkezésnél, nincsenek idegesítő anomáliák, stb.
Nálad az új xsplash hogy teljesít? Mert HUP-on mindenki azt írta, hogy sokkal idegesítőbb, 3-4-5 alkalommal villog a monitor, pedig pont ezt hivatott elkerülni. Nekem megszüntette a villogásokat, de látszólag sokaknak van baja vele. -
#4297 Ha kiadás után 3 hónappal is, de előbb utóbb mindegyik változat atomstabil lesz. Vedd figyelembe, hogy neked sem szerverre kell gondolom, szóval ilyen értelemben az LTS-re várni nem feltétlen kifizetendő. Dekstop fronton természetesen. De ha vársz kiadás után 1 hónapot addigra már mindegyik változat van annyira stabil, hogy nem fogsz hibáa ütközni. Max az elmaradott külsős fejlesztések miatt, de ott sem igazán, mert jól szokták követni a fejlesztések a kiadásokat. Kivéve az ilyen Adobe és társai dolgokat, de hát arról annyira nem is érdemes beszélni. -
#4296 Hát nem bírtam megállni, még most hajnalban feltettem.
Valóban elindult a boot menü, úgyhogy most minden remek! :D
Az új Ubuntu, Karmic Koala...
Hát egyszerűen gyönyörű!
Nagyon szép tényleg!
Most még nem tesztelem, már tényleg fáradt vagyok, de úgy tűnik, hogy a 9.04-es formáját hozta, holnap(vagyis ma :D) pedig majd megnézem, hogy esetleg nem gyorsabb-e :) -
#4295 #4292: htx lol. ez good (y)
#4289: azért a hálózat ikon.. ami ugye az óra melett van az még mindig tök fekete.. egy onkrétan egy ajzatot mutat és tök fekete :D szerintem gecyszar. ne mhinném hogy igykéne kinéznie. :o
#4293: nem tudom. ahogy Merlin irta nkm is fontos az hogy stabl legyen és yó. ne szopkodjon itt nekem. ezért lesz az hogy énis LTS eket fogok használni max vriutálison megnézegetem az ujakat mindig. -
#4294 Hm, ez eszembe sem jutott, pedig olvastam a cikkben, hogy pont itt vissza lehet kapcsolni. :D Lehet csak én örültem annyira a fejemnek, hogy végre nem kell mindenhol ezeket az ikonokat bámulnom, hogy valahogy már tudat alatt ignoráltam is a lehetőséget. :D -
#4293 Desktop fronton azért az egy kicsit húzós lehet szerintem. Vársz (akármilyen) kiadás után egy hónapot és akkor már mindennek jónak kell lennie, esetleg annyira minimális, nehezen reprodukálható hibák maradnak benne, hogy szinte senki sem érint. Inkább a driverekkel lehet némi kavar, az Jaunty alatt is későn érett be. Nem volt vele semmi gáz, csak rosszabbul teljesített. Mondjuk én ilyet Karmic alatt nem vettem észre, és a frissítés is teljesen jól ment, semmilyen anomália nem történt, csak az amúgy is benne levő pár hiba jött elő, aminek viszont nem sok köze van a frissítés zökkenőmentességéhez. Azt viszont megtanultam, hogy bétát nem teszek fel éles rendszerként. Ezzel mondjuk inkább az a baj, hogy Ubuntuék hajlamosak kiadás előtt 2 nappal beletenni valami teljesen új dolgot és a kiadásig nem mindig tudják kijavítani ha van benne hiba. Ezért érdemes kiadás után is várni, bár nekem szimpatikusabb lenne, ha már kiadás előtt 1 hónappal befagyasztanák az új cuccok belepakolását és csak a hibákra koncentrálnának. -
#4292 System->Preferences->Appearence->Interface - "Show icons in menus" bekapcsol és lesznek ikonok. -
#4291 :DDD
Oks, köszi!
Bár azt hiszem ezt már nem fél kettőkor csinálom, inkább majd éberebb állapotban :D -
#4290 Ahogy írtam, automatikusan meg kell csinálnia. A bootmenü (GRUB) nélkül el sem indul a Linux, tehát mindenképpen felteszi. Az hogy nem látja a Windows-t a rendszerben előfordulhat, bár én még nem találkoztam ilyennel.
Persze ettől függetlenül előfordulhat, szerencsére kapásból 4 megoldás jut eszembe, ebből kettőt google ki is dobja az első oldalon:)