Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lck
9.04 hivatalosan kint van már ?
Mert én most innen töltöm.
[HUN]FaTaL
Nekem nem villog 8.10en a hivatalos catalysttal (mobility hd3470). A zárt driver amit az ubi felajánl, avval villogott.

http://goo.gl/gd6Zi5

MerlinW
De bármit is használ, még mindig borzalmasan bugos.

[merlinw.org]

MerlinW
Tudomásom szerint XGL-t (ki kell guglizni😊) Próbáld meg az elõbb említett repoból frissíteni a Compizt, illetve feltenni az aktuális video drivert (nvidia oldaláról linux telepítõ, vagy a scriptemmel Ati CCC-t)

[merlinw.org]

Ability
Azt tudja valaki, hogy Ubuntu alapértelmezetten a Compiz-t XGL vagy AIGLX-szel futtatja. Arra vagyok kíváncsi, hogy a VGA-t használja-e az effektekre. Meg pl. médialejátszóknál, FireFox-nál fullscreen módban ha bejön valamilyen felület (FF-nél felhúzod az egeret és bejön a címsor) akkor mindig villog a kép. Ha megy egy videó és a háttérben az új notify rendszer mutat valamit, akkor villog a kép. Meg ilyenek vannak. Erre megoldás? (Utóbbi lehet csak alapból bugos még, de elõbbi régen is ilyen volt, kivéve amikor XGL-lel és manuálisan forgatva tettem Compiz-t.)
MerlinW
- Az ati-ccc-installer script mûködik 9.04-en is.

- Ma is tanultam valamit😊 A következõ kombinációk egymás utáni lenyomása után a rendszer elvileg biztonságosan újraindul lefagyott X esetén is.

Alt+PrntScr+r, Alt+PrntScr+s, Alt+PrntScr+e, Alt+PrntScr+i, Alt+PrntScr+n, Alt+PrntScr+u, Alt+PrntScr+b

Megjegyezés angolosoknak: "Raising Skinny Elefants Is Never Utterly Boring"
Megjegyzés magyarul: "Régen Szerencsés Emberek Ittak Nem Uj Bort" (ezt most csak hasraütés szerûen, ha van jobb ötlet akkor várom😊)

Ha valaki kipróbálta (fagyott X esetén) kérem ossza meg velünk az eredményt. A megoldás egyébként hivatalos Ubuntu info.

[merlinw.org]

MerlinW
Éppen teszteltem az Ati scriptemet a 9.4-es driverrel (a legutolsó 0.9.3 mûködik 9.4-el is jól) és most látom, hogy megoldották Compizban, hogy ne villogjon ablakban a videó.

Nem tudom, hogy a hivatalos repoban lévõ is már a javított verzió-e, ha még nem, akkor innen lehet leemelni:

deb http://ppa.launchpad.net/compiz/ubuntu intrepid main #Compiz Fusion

[merlinw.org]

MerlinW
Current Request Details

Ott van mit rendeltél és ott tudod törölni is.

[merlinw.org]

mumpic
Hát, én szerintem nem rendelek. A 8.04-et sem használom igazán semmire 😊
A gyûjtést meg meghagyom másnak.

Adrian Mole ftw 😄

Ám akkor lehet rendelek egyet én is.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

zeli
Ez fel sem tûnt, hogy nem lehetett választani 32\64 bites közül. Ha jól emlékszem az Intrepidnél még lehetett. (De ahogy nézem a borítóját, nem nagyon van rajta feltüntetve)

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Ability
😄

Amúgy elég hülyén van megcsinálva, beírtam mindent, aztán elküldöm, és semmi olyat nem ír ki, hogy sikeres rendelés vagy valami. Nem, beadja az adataimat újra, tudom módosítani azokat, de semmi leokézés nincs. Most akkor ezzel be is van fejezve? 😄
mumpic
Most miért kell kamuzni? Nekem is csak akkor küldték el, miután levizsgáztattak telefonon keresztül lótenyésztésbõl! <#nyes>

MerlinW
Persze, hogy ingyen van..😄 Ott a szmájliii!😊

[merlinw.org]

MerlinW
Nem tudom, majd kiderül. Ha 32-eset kapsz, majd letöltöd a 64-eset az oldalról...😊

[merlinw.org]

merjed, mi bajod lehet? legrosszabb esetben lesz egy poháralátéted... 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ability
Jólvanmár. 😄 Merlin: akkor rendeljem nyugodtan, nem 32-es verziót kapok, hanem valami univerzálisat? 😄
[HUN]FaTaL
Ha jól tudom ingyen van, tehát akkor most mi van?😄

http://goo.gl/gd6Zi5

MerlinW
Csak akkor hívnak fel, ha nem fizeted ki a CD-t <#ravasz1>

[merlinw.org]

mumpic
De felhívnak, és beszélgetnek veled a norvég bõriparról. <#idiota>

MerlinW
Nem lehet választani, ebbõl arra következtetek, hogy végre egyben van a kettõ.

[merlinw.org]

Ability
Hogy választom ki elõrendelésnél, hogy 64 bites változat kellene? 😄 Amúgy telefonszámot is kérnek, ugye nem hív fel senki akivel angolul kell beszélnem, mert gondot jelenetene?! 😄
MerlinW
"# lsb-release -a" menü a fejlécen is odavisz😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Vak vagyok...

"Beszerzés
Töltse le ingyen vagy igényeljen ingyenes CD-t"

Csak rohadt kicsi betûkkel van írva.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Vak vagyok, vagy tényleg nincs a magyar oldalon rendelés gomb... indiszponált vagyok kissé...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
Aktív az elõrendelés.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Köszi srácok!

MerlinW
olvass od, printf és hexdump doksikat.

[merlinw.org]

Adam II
Hello! Köszi eddig a segítséget de még mindig nem találtam megoldást. Bocsi nem akarlak nyaggatni de nem tudok rájönni pedig már feltúrtam a Googlet.
C nyelven van írva a program és nem tudom van-e valami függvény ami karaktert konvertál hexába. Már próbáltam azt is, hogy elõször atoi-val integerbe konvertálom a tömb elemeit aztán sprintf-el hexadecimálisan íratom ki õket de nem akar sikerülni.

MerlinW
Úgy látszik ez is rendszerfüggõ. Én pl magasan jobb értékeket látok ntfs-3g-vel mint windows alatt. Tehát nálam gyorsabb a másolás Linuxon NTFS-re. Az olvasás viszont lehet, hogy lassabb. Valamint ott van maga a winvhester, mint hardver, illetve az elõzõ hozzászólásomban említett lemez/partició környezet is. Nem mindegy hogyan mérünk. Aztán a hardver mellett lehet beállítás kérdése is, mert ugye szanaszét lehet optimalizálni az ntfs-3g driver-t (igaz én sem küttyögtem vele sokat, de van rá lehetõség).

Winrar valószínûleg azért gyorsabb a mai gépeken, mert kezeli a több magos professzorokat, míg linuxos társa tudtommal nem. Linuxon nem is használjuk (oké, persze, hogy használjuk, hiszen a világ 90%-a windows-os), arra ott a tar és a gz.

Mondjuk ha nem muszáj, én windows alatt is inkább zip-et használok, kényelmesebb, gyorsabb, dinamikusabb. Az adatméret különbség meg a mai lemezek mellett elenyészõ. Persze ez is emberre válogatja.

Az Ext fájlrendszeren természetesen sokkal gyorsabb a linux, na meg ez az egyik pontja ami messze elõrehaladottabb az MS fájlrendszereknél. Mint írtam volt, nem töredezik, a jogosultságkezelése, naplózása, hibakezelése, helykihasználtsága, sebessége pedig messze jobb mint az NTFS. Ext4 fejlesztõi doksiját olvasgatva pedig még rá tettek a srácok jó pár mérföldet.

[merlinw.org]

mumpic
Megerõsítem, én is azt vettem észre, hogy Linux alatt az ntfs kezelés lassú mint a fájdalom. Ha lenne hova félrerakosgatni a cuccaimat, akkor átállítanám az adatos vinyómat is ext3-ra.

Ability
Igazából azért kevertem ide az NTFS-t, mert bár itt van egy ideje az ntfs-3g, azóta meg van olvad az írás is és társai, de sebességben biztos nem tud olyan gyorsan írni/olvasni mint egy Windows. Persze ezt csak én feltételezem. Meg vannak programok, amik most sem szeretik az NTFS-t. Trasmission is olyat játszott, hogy NTFS partícióról nem tudta 100%-ig beellenõrizni a torrent állományait. A tömörítés meg Win alatt úgy néz ki, hogy ~1GB méretû cuccal végez fél perc alatt, Ubuntu alatt nem mértem még, saccolni inkább nem szeretnék, de érezhetõen és jelentõsen több. Arra vagyok kíváncsi, hogy Ext filerendszeren gyorsabb lenne-e? A körülmények nagyjából mindkét platformon egyeznek, egy 'Extract here'-t szoktam nyomni, tehát partíción belül mindkét helyen. Szóval a kérdés arra irányult igazából, hogy a lassúság NTFS miatt van, vagy azért, mert Win alatt a WinRAR egyszerûen gyorsabb, hatékonyabb?
MerlinW
Ha turbó kitömörítést szeretnél, akkor konzolban unrar x valami.rar
Ennél gyorsabb nincs😊 X alatt lassabb.

A sebesség egyébként is sok mindentõl függ. NTFS töredezik, Ext nem. Függ hogy honnan tömörítesz hova. Partíción belül logikusan a leglassabb. Lemezen belüli partíciók között gyorsabb, a leggyorsabb pedig ugye két külön lemez között.

A fejlécben a scriptjeim között van pár masszív variáció a tömeges kicsomagolásokhoz.

Kérdésedre a konkrét válasz: Synaptic, keresõ😊 Fejbõl nem tudok mondani, nem használok soha managert. Vagy konzolból, vagy krusader-bõl tömörítek.

[merlinw.org]

Ability
Erre meg az én javaslatom: Deluge. Amit amúgy nekem is MerlinW ajánlott. 😊 De a Vuze nagyon használhatatlan, lassú, nem natív, nekem nem jön be. A régi Azureus (ebbe is benne van az a felület) is ilyen volt. Deluge meg mindent tud, gyorsabb, szerintem sokkal jobb választás. Használhatóbb a felülete is.
Ability
Ha már feljött: milyen managerek vannak erre? Meg engem érdekelne, hogy nekem egy NTFS partíción eléggé megszenvedett a jó nagy rar-ok kicsomagolásával. NTFS miatt (és mondjuk Ext4-en már gyors lenne), vagy egyszerûen a rar támogatás nem olyan gyors, mint win alatt a WinRAR?
MerlinW
deluge torrent, vuze(ex Azureus)

Ugye nem winrar-t használsz linux alatt?😊 Synapticban tölts rar, unrar, lha, zip, gzip, bzip, arj, unarj stb tömörítõket, majd utána valami managert, ha nem tetszik az alap arhívumkezelõ.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
2. kérdést lehet hipotetikusnak venni - hisz a RAR azt is tudja...

MerlinW
Tessék. Adsz neki egy binárist és kidobja hexába. Ezzel már tudsz dolgozni.

#!/bin/bash

if [ "x$1" = "x" ] ; then set "-"; fi

od -v -tx1 -w8 $1 | awk ' \
BEGIN {} \
/^<0-9>/ { printf " "; \
for (i=2; i<=NF; i++) printf "0x" $i ", "; \
printf "\n"} \
END {} '

Megint mások házifeladatát csinálom?😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Srácok!
Ubuntu alól mivel tudok torrentet tõtikézni?
A WinRAR-t már olvastam, mivel tudom indítani - de pl. a 7z-et?

Adam II
char szamok=<4>={} ebbe olvassa be amit megadok az meg is van

for (i=0;i<4;i++)
{
printf("0x%d",szamok);
}

Ha begépelem 4-szer az 1-est akkor azt írja ki négyszer, hogy 0x49 és az nem hiszem, hogy jó.

MerlinW
tömbbõl így:

printf("0x%d", argv<1><0>)

Ha elakadsz, fejlécen van bash dokumentáció.

[merlinw.org]

Adam II
A program beolvas 4 bájtot az inputról azt egy tömbben tárolja majd ki kell írnia outputra mint egy hexadecimális egész számot.

MerlinW
az "a" karakter értékét adja vissza:

printf "%s%X" "$x" "'a"

kimenete: 61

A "b" karakter értékét adja vissza:

printf "%s%X" "$x" "'b"

kimenete: 62

Remélem jól értettem, és erre volt szükséged..😊 Nem tudom mit értesz a karaktertípuson. Lényeg, hogy printf-el kell ezeket csinálni. Egyébként google "string to hex" és "char to hex" kulcsszavakra kidob mindenféle példát amire szükséged lehet.

[merlinw.org]

Adam II
Hello!

Hogy lehet karater típust hexadecimálisba konvertálni?
A progi bekér 4 bájtot aztán ezt kell hexadecimális egészként kiírni. Van erre valami függvény?

IMYke2.0.0.0
A kutyánk megöli a futárt, ha csak megközelíti a kaput 😊

MerlinW
Mint általában. Ha belefér a postaládába, akkor belerakják, ha nem fér bele és nincs otthon senki, akkor elmész érte. Ládafüggõ. Enyémbe belefér.

[merlinw.org]

Ezt bedobják a postaládába és szevasz, vagy át kell venni ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

zeli
Jah oks. Nekem nem tetszett, hogy lassú. Kipróbálásra végül is jó.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

MerlinW
Windows nélkül. Úgy a legjobb😊

[merlinw.org]

Volt Wubi, virtualbox sokkal jobb 😉

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;