Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert én most innen töltöm.
http://goo.gl/gd6Zi5
[merlinw.org]
- Ma is tanultam valamit😊 A következõ kombinációk egymás utáni lenyomása után a rendszer elvileg biztonságosan újraindul lefagyott X esetén is.
Alt+PrntScr+r, Alt+PrntScr+s, Alt+PrntScr+e, Alt+PrntScr+i, Alt+PrntScr+n, Alt+PrntScr+u, Alt+PrntScr+b
Megjegyezés angolosoknak: "Raising Skinny Elefants Is Never Utterly Boring"
Megjegyzés magyarul: "Régen Szerencsés Emberek Ittak Nem Uj Bort" (ezt most csak hasraütés szerûen, ha van jobb ötlet akkor várom😊)
Ha valaki kipróbálta (fagyott X esetén) kérem ossza meg velünk az eredményt. A megoldás egyébként hivatalos Ubuntu info.
[merlinw.org]
Nem tudom, hogy a hivatalos repoban lévõ is már a javított verzió-e, ha még nem, akkor innen lehet leemelni:
deb http://ppa.launchpad.net/compiz/ubuntu intrepid main #Compiz Fusion
[merlinw.org]
A gyûjtést meg meghagyom másnak.
Ám akkor lehet rendelek egyet én is.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Amúgy elég hülyén van megcsinálva, beírtam mindent, aztán elküldöm, és semmi olyat nem ír ki, hogy sikeres rendelés vagy valami. Nem, beadja az adataimat újra, tudom módosítani azokat, de semmi leokézés nincs. Most akkor ezzel be is van fejezve? 😄
[merlinw.org]
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
"Beszerzés
Töltse le ingyen vagy igényeljen ingyenes CD-t"
Csak rohadt kicsi betûkkel van írva.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
C nyelven van írva a program és nem tudom van-e valami függvény ami karaktert konvertál hexába. Már próbáltam azt is, hogy elõször atoi-val integerbe konvertálom a tömb elemeit aztán sprintf-el hexadecimálisan íratom ki õket de nem akar sikerülni.
Winrar valószínûleg azért gyorsabb a mai gépeken, mert kezeli a több magos professzorokat, míg linuxos társa tudtommal nem. Linuxon nem is használjuk (oké, persze, hogy használjuk, hiszen a világ 90%-a windows-os), arra ott a tar és a gz.
Mondjuk ha nem muszáj, én windows alatt is inkább zip-et használok, kényelmesebb, gyorsabb, dinamikusabb. Az adatméret különbség meg a mai lemezek mellett elenyészõ. Persze ez is emberre válogatja.
Az Ext fájlrendszeren természetesen sokkal gyorsabb a linux, na meg ez az egyik pontja ami messze elõrehaladottabb az MS fájlrendszereknél. Mint írtam volt, nem töredezik, a jogosultságkezelése, naplózása, hibakezelése, helykihasználtsága, sebessége pedig messze jobb mint az NTFS. Ext4 fejlesztõi doksiját olvasgatva pedig még rá tettek a srácok jó pár mérföldet.
[merlinw.org]
Ennél gyorsabb nincs😊 X alatt lassabb.
A sebesség egyébként is sok mindentõl függ. NTFS töredezik, Ext nem. Függ hogy honnan tömörítesz hova. Partíción belül logikusan a leglassabb. Lemezen belüli partíciók között gyorsabb, a leggyorsabb pedig ugye két külön lemez között.
A fejlécben a scriptjeim között van pár masszív variáció a tömeges kicsomagolásokhoz.
Kérdésedre a konkrét válasz: Synaptic, keresõ😊 Fejbõl nem tudok mondani, nem használok soha managert. Vagy konzolból, vagy krusader-bõl tömörítek.
[merlinw.org]
Ugye nem winrar-t használsz linux alatt?😊 Synapticban tölts rar, unrar, lha, zip, gzip, bzip, arj, unarj stb tömörítõket, majd utána valami managert, ha nem tetszik az alap arhívumkezelõ.
[merlinw.org]
#!/bin/bash
if [ "x$1" = "x" ] ; then set "-"; fi
od -v -tx1 -w8 $1 | awk ' \
BEGIN {} \
/^<0-9>0-9>/ { printf " "; \
for (i=2; i<=NF; i++) printf "0x" $i ", "; \
printf "\n"} \
END {} '
Megint mások házifeladatát csinálom?😊
[merlinw.org]
Ubuntu alól mivel tudok torrentet tõtikézni?
A WinRAR-t már olvastam, mivel tudom indítani - de pl. a 7z-et?
for (i=0;i<4;i++)
{
printf("0x%d",szamok);
}
Ha begépelem 4-szer az 1-est akkor azt írja ki négyszer, hogy 0x49 és az nem hiszem, hogy jó.
printf("0x%d", argv<1>1><0>0>)
Ha elakadsz, fejlécen van bash dokumentáció.
[merlinw.org]
printf "%s%X" "$x" "'a"
kimenete: 61
A "b" karakter értékét adja vissza:
printf "%s%X" "$x" "'b"
kimenete: 62
Remélem jól értettem, és erre volt szükséged..😊 Nem tudom mit értesz a karaktertípuson. Lényeg, hogy printf-el kell ezeket csinálni. Egyébként google "string to hex" és "char to hex" kulcsszavakra kidob mindenféle példát amire szükséged lehet.
[merlinw.org]
Hogy lehet karater típust hexadecimálisba konvertálni?
A progi bekér 4 bájtot aztán ezt kell hexadecimális egészként kiírni. Van erre valami függvény?
[merlinw.org]
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.