Ubuntu Linux
  • Cyberdevil
    Hát, nem tudom h én vagyok-e ilyen szerencsétlen, vagy ez ennyire nehéz(valszeg az előbbi), de ubuntu telepítés során sikerült elbaszni valamit aminek következményeképp az adattárolásra szánt partíciót formázta, hát egy olyan 100 gigányi cuccomnak lőttek. Mivel nem akarok megint így járni inkább a segítségeteket kérem. Már korábban lecsíptem egy 10 gigás partíciót windowsal az ubuntu számára. Ezután képfájl kiírása, bootolás átállítása cd-re, ubuntu telepítés elkezdése volt a sorrend. A partíciós résznél kiválasztottam h én akarom beállítani, mivel ott beláttam h nem kéne semmit elnyomni így h nem sokat konyítok hozzá, inkább visszaléptem és az első menüpontot választottam: telepítés egymás mellé és az indítandó kiválaszttása stb stb. Elindult a telepítés. Mint már említettem leformázta vmiért az egyik partíciót, amit kiválasztottam neki azzal semmit nem csinált, valszeg mert nem is állítottam be neki h oda rakja. Mikor végzett újraindítottam ahogy kérte, újraindulás közben lettem rá figyelmes h fel sem kínálja a választást h ubuntu vagy win, egyből a wint indítja el. Amikor újra el kezdem a telepítést, és kilépek a telepítőből, akkor meg betölti az ubuntu-t, ez most nem tudom h a teljes-e vagy csak kipróbálható mód. Ha vki el tudná monani ezt a partíciós részt kissé szájbarágosan, hogy hol mit állítsak h a 10 gigásra rakja, annak megköszönném. :)