Ubuntu Linux
  • Ability
    Öt az nagyon sok SWAP-nak, semmi értelme. Már kettő giga memónál is bőven elég 1 giga. Sőt, még a régebbi időkben is, amikor a kettő giga sem volt átlagos is 1 gigát ajánlottak. Én úgy voltam vele, hogy van helyem, 4 giga memória mellé betettem 2 giga SWAP-ot, és ott tartok, hogy ha egyszerre fut minden szar is olyan max. 25%-át használom ki a memóriának, a SWAP-hoz pedig sosem nyúl. Max amikor másolgatok. Szóval ha nagyonnagyonnagyon tutira akarsz menni is bőven elég kettő giga, de igazából 4 GB memó mellé már az is kicsit sok.

Gabo: ezt idáig tudom, és ezzel nincs is baj, mert az Ubi repó van annyira naprakész és "csomaggazdag", hogy a függőségek nem jelentenek problémát, csak annak idején SUSE alatt nem értettem, hogy ha a függőségeket nem tudják kezelni (mindegy, hogy miért, akár azért is, mert nincs naprakész repó), akkor miért nem csinálnak valami Windows szerű binárist, ami tartalmazza a függőségeket is. Most nem mondom, hogy az annyira jó, de ha annak idején szívás volt, akkor talán joggal gondolta az ember, hogy még mindig egyszerűbb. És most nézegettem, hogy nagy Linux disztrók közül sokan használják ezt az RPM-es megoldást, és kíváncsi vagyok, hogy hol tart. :]