Ubuntu Linux
  • Ability
    Ezt a cuccot bírjuk már valahogy működésre együtt, mert szerintem téged is érdekelhet. Annyi a lényege, hogy szerintem mindenki utálja Gimp-ben, hogy minden szar eszköztárnak külön ablaka van. Ez a script annyit csinál, hogy Gimp indításkor létrehoz két oldalsó Gnome panel-t, amibe beleolvasztja az eszköztárak ablakát. Persze a panelnak lehet adni auto hide beállítást, és szerintem ez nagyon hatékony és nekem szimpatikus módszer. Szerintem használhatóbb lenne tőle a Gimp. És én használok Mac OSX féle felső menubar-t, és elég irritáló, hogy ha rámegyek egy eszköztár ablakára, akkor felülről eltűnnek a kezelőmenük. Ezzel pedig minden megoldódna, és szerintem neked is hasznos lehet, aki úgy tudom nem használ ilyen panelra rakott menüsort.

Namost, a szükséges dolgokat beszereztem, a hozzávaló applet működik, manuálisan működésre tudom bírni, de a linkelt script valamiért nem működik, pedig ugye fontos lenne az automatizmus. Még ha nem is feltétlen érdekel, esetleg belenéznél a scriptbe? Nekem kínai, de nem hosszú és nem bonyolult. Meg szerintem adhatnál neki egy esélyt kipróbálásra, szerintem ez tök innovatív megoldás annak fényében, hogy mennyire durván lehet variálni az OS-t és még kényelmi célokat is szolgál. Amúgy ha beteszem a scriptet az usr/bin alá, akkor terminál azt mondja, hogy nem tudja megnyitni. A file létezik, megtalálja, de nem tudja megnyitni. Emlékeim szerint sudo-val megnyílt, de úgy sem működött.